• Meer informatie over vakantiehuizen?
  • Vakantiehuis Noordwijk
  • Vakantiehuis aan zee Noord Frankrijk
Vakantiehuizen dichtbij aan zee

De Noordzee Kust is dichtbij!

Of we nu zonnige en warme temperaturen hebben of regenachtig herfstweer met veel wind, zee en strand geven ons altijd een vakantiegevoel. Lekker uitwaaien heet dat. En dat kan in elke seizoen, u hoeft er tenslotte niet ver voor weg. Zowel Nederland als BelgiŽ beschikken over een prachtige kustlijn met lange zandstranden. Maar ook de kust van Noord Frankrijk ligt om de hoek(begint al op 2 uurtjes van de Nederlandse grens) en wil je er dan een heel bijzonder uitstapje van maken dan neem je de boot, naar de Noordzeekust van Engeland!

Aan zee in Nederland

Dat kan, de kust van Zuid- en Noordholland bieden ook volop attracties (Keukenhof, Duinrell) in het achterland. En bij minder weer is in Nederland het suptropisch zwemparadijs nooit ver weg. En vergeet dan Zeeland niet of onze waddeneilanden!

De Belgische Kust

Net als in Nederland hebben onze zuiderburen uitgestekte zandstranden. De Haan en De Panne zijn nog echte karakteristieke Vlaamse Kust dorpen, Blankenberge met al zijn faciliteiten ademt een heel mondaine sfeer. En natuurlijk hebt u hier in het achterland de historische steden zoals Brugge, Gent, Damme, Diksmuide en Ieper. Met attracties zoals het Boudewijn Seapark, Earth Explorer, Villa Babelou en natuurlijk Plopsaland is het natuurlijk een echte gezinsbestemming.

De Noord Franse Kust

Voor het echte buitenland gevoel gaat u naar de Noord Franse Opaalkust! U gaat voor het heerlijke glooiende landschap in het achterland (fietsen, wandelen, paardrijden), maar vooral voor de werkelijk unieke kustlijn met uitzicht op de krijtrotsen van Groot BrittaniŽ. De CŰte d'Opale, zoals de Fransen het noemen, biedt fijne zandstranden die worden afgewisseld met krijtrotsen en kiezelstranden. Twee van die uit de kluiten gewassen rotsen, de Cap gris nez en de Cap blanc nez (de grijze en blanke neus) bieden een prachtig uitzicht. En dan zijn er natuurlijk nog de duinreservaten en de karakteristieke kustdorpjes en stadjes (Gravelines, Wissant, Wimereux, Boulogne sur Mer).

Het kanaal over!

Voor een echte vakantie-ervaring gaat u in Calais het kanaal over naar Dover! OUT! Vakantiehuizen biedt u aan de overkant in zuid Engeland, in de county Kent en Sussex, diverse karakteristieke vakantiehuizen op de krijtrotsen aan gezellige haventjes of bijna op het zandstrand. Van Hastings tot Whitstable, allemaal binnen een uur rijden van Dover! Dus binnen een halve dag geniet u van een high tea of een pint in een echte pub, van de kathedraal van Canterbury of het piratenkasteel van Dover! Zo! Dat is pas een originele leuke vakantie!