Galway

Galway

Een vakantie in het schitterende en authentieke Galway

Galway, in het Westen van Ierland , is een bijzondere county met een unieke sfeer. Wie het eenmaal heeft bezocht, is voor altijd verkocht. Het verweerde landschap, ruig, woest en bovenaards mooi, is nu eens onherbergzaam, dan weer lieflijk met een uitbundige kleurenpracht en verstilde meren.

Het bijzondere Connemara

Het schilderachtige en ongerepte 'Walkers Paradise' Connemara is een bergachtig, afgelegen hoogveengebied met veel meren, stroompjes, heuvels en valleien. Door de weidsheid van het landschap zijn bijna overal in Connemara de pieken van de Twelve Bens zichtbaar. Een bezoek aan het Connemara Nationaal Park is zeker aan te raden, hier zwerven de Connemara pony's en de Ierse herten nog steeds rond in het 5000 hectare grote berglandschap. De Kylemore Abdij is een prachtig herenhuis, gelegen aan het Pollacapul meer met een schitterend berglandschap op de achtergrond. Het gehele gebied is een uitstekende plek voor bergwandelingen, om te wandelen en te fietsen.

The Aran-islands voor de kust van Galway

In het Gaeltacht-gebied van County Galway wordt de Ierse taal nog gesproken en de adembenemend mooie Aran-eilanden hebben een heel eigen sfeer. De Aran-eilanden zijn een groep van drie eilanden liggend in de Galway Bay. Het meest bezocht is waarschijnlijk het grootste eiland, Inishmoore (Mhůr/Inis Můr) dat 14 km lang en bijna 4 breed is. Hier vindt u Dun Aonghasa. Dit imposante stenen fort staat boven op een rots, bijna 100 meter boven zee. Het is een even belangwekkende als kwetsbare archeologische vindplaats. Maar ook de twee kleinere, Inishmaan (Inis Mein/Inis Meadhin) en Inisheer (Inis Thiar) zijn best de moeite waard. Alles bij elkaar is er zoveel te zien en te beleven dat een dagtrip eigenlijk te kort is.

Sfeer proeven in Galway city

Galway-stad is ťťn van de grootste steden van West-Ierland. De snelgroeiende universiteitsstad is gedrenkt in cultuur, varierend van theater tot de beoefening van de traditionele Ierse muziek in de vele pubs. Dwars door de stad stroomt de rivier de Corrib. Het 17e en 18e eeuwse karakter dat zoveel andere Ierse steden hebben verloren, is in Galway het beste bewaard gebleven. In het centrum liggen smalle, oplopende straten tussen de rivier en het hogerop gelegen vierkante Eyre Square. Eten, drinken en entertainment, alles vindt buiten plaats, in het weldadig milde klimaat van deze warmbloedige stad. De zomer in Galway is ťťn aaneenschakeling van fantastische festivals. In de laatste week van Augustus zijn er de Galway Races, Ierlands meest kleurrijke paardensport evenement. Verder is er in juni Galway Sessions (een brede mix van muziekstijlen en optredens), in juli het Galway Film Fleadh (film festival met 70 Ierse en interna t ionale films) en het Galway Arts Festival.

Kastelen, dorpjes en een fraaie kustlijn

De kustlijn heeft prachtige stranden, grillige inhammen en talloze eilandjes. In het binnenland en langs andere gebieden van de kust zijn tussen het groen van de natuur veel historische gebouwen en schattige dorpjes te ontwaren. Oude kloosters en kastelen zijn verspreid over de regio en in combinatie met het landschap en het weer zorgen deze voor een mystieke en betoverende sfeer.

Vislocatie op zijn best!

Met zijn ligging op de uiterste westpunt van Europa is Galway een van de laatste ongerepte visgebieden, met weergaloze locaties voor elk type sportvisser. Denk aan de gehele kuststreek, Lough Corrib, Lough Mask, Killary Harbour, talrijke rivieren en beekjes.

Ga erheen en ontdek het zelf.