Out!Vakantiehuizen.nl

Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

In dit nummer:
Het ideale ItaliŽ;
Nieuwe vakantiewoningen UmbriŽ;
Dagelijks aankomen in Duitsland.


Jaargang 17, nr.1 - 10 Jan 2020

 
Het echte ItaliŽ

Dat zoeken we in onze vakantie toch? Of toch niet? Zoeken we het ideale plaatje dat we in ons hoofd hebben? Eigenlijk dit laatste hť. Tja, dan is het toch een beetje oppassen met wat je boekt in ItaliŽ.

Grote onderbroek
Dat pittoreske, particuliere vakantiehuis heeft namelijk ook buren. Misschien wel hele harde werkers die 's morgens in alle vroegte hun huisvuil buiten zetten om dan in hun witte onderhemd op hun knetterende scootertje naar hun werk te scheuren. Dat hemd dat een dag eerder al met bijhorende grote witte onderbroek, via zo'n typische Italiaanse waslijn, jouw uitzicht had belemmerd. Nou ja, bij wijze van spreken dan. De Italiaan zal namelijk nooit onderkleding/'intieme kledingstukken' pontificaal in het zicht hangen. Let er maar eens op: onderkleding dicht tegen gevel/balkon, netjes achter de lakens en de bovenkleding.

Je betaalt toch niet meer voor minder?
Dan maar naar de 'veilige' omgeving van het vakantiepark? Dat kan. Maar daar vind je in en tussen de mobile homes toch niet het ťchte ItaliŽ? Betaal je daar niet te veel voor te weinig? Die kans is groot.

Het ideale ItaliŽ!
Maar waar dan naar toe? Er is een typisch Italiaans fenomeen dat jou in een ideale vakantieomgeving, het echte ItaliŽ laat beleven: de agriturismo. Veel mensen denken daarbij geheel onterecht aan een soort van veredelde boerenkamers, pensions of B&B's. In de afgelopen jaren zijn voormalige boerenhoeves namelijk tot weliswaar kleinschalige, maar volwaardige vakantieresorts getransformeerd. In de oude boerderijen vind je dan nog wel appartementen maar van stallen, koetshuizen, droogschuren, de arbeidershuisjes e.d. zijn prachtige en complete vakantiewoningen gemaakt. Let wel: vakantiewoningen. Voor vakantie. Dus daar vindt men in ItaliŽ een zwembad bij horen. Die vind je dan ook vaak op een agriturismo. Vanwege de meerdere woningen op zo'n landgoed, is het ook rendabel.

Veel agritusismo's presenteren met trots hun oorsprong en bieden hun gasten huisgemaakte vleesspecialiteiten, wijnen, olijfolie enz.. Voor kinderen is er veilig op eigen terrein mogelijkeid voor sport en spel en de kans daar vriendjes bij te maken. Ben je in de omgeving geÔnteresseerd? Op die typische agriturismo tref je geen seizoenswerker aan maar locals die jou gouden tips kunnen geven. Sterker: met het aanbieden van bijvoorbeeld fietsverhuur, is er over nagedacht hoe je optimaal van die omgeving te laten genieten.

'De boer op' dit jaar? Wij hebben in 2020 een aantal nieuwe agriturismo's en brengen hieronder graag een tweetal voor het voetlicht. Come in, find OUT! (Anvr/Sgr).Nieuwe Italiaanse vakantiehuizen

Graag presenteren wij jou twee nieuwe agriturismo's bij het meer van Trasimeno. Het meer van Trasimeno. Een waterattractie ten top. Speel- en viswater hebben we echter in Nederland en BelgiŽ ook wel, laten wij het daarom eens over de 'droge' attracties hebben.

Kleurrijk op bedevaart
Vanuit deze wat grotere agriturismo (met zwembad) ten oosten van het meer vind je zelfs 3 leuke vrijstaande vakantiehuizen. Leer vanaf deze heerlijke vakantiestek Perugia kennen en het een stukje verderop gelegen, wereldberoemde bedevaartsoord Assisi. In dit deel van het Italiaanse UmbriŽ vind je op de zuidelijke helling van de rode Apennijnse Monte Subasio, ook het populaire stadje Spello. Een kleurijker typisch Italiaans plaatsje bestaat niet.

De twee mooiste Italiaanse plaatsjes?
Aan 'onze' (de westelijke) kant van het meer van Trasimeno, selecteerden wij deze wat kleinschaliger agriturismo. In het statige herenhuis vind je stijlvolle appartementen maar elders op het mooie terrein met panoramazwembad, vind je leuke, geschakelde vakantiewoningen. Vanuit de rustige omgeving op de grens van Toscane/UmbriŽ, zit je in no time bij bezienswaardigheden van wereldklasse. Denk aan pareltjes als Montepulciano of Cortona. Dat zijn misschien wel de mooiste Italiaanse plaatsen.

Come in, find OUT! (Anvr/Sgr) en ervaar zelf dat je voor het echte ItaliŽ op een agriturismo moet zijn!

O ja, wist je dat het goed vissen is op en langs het meer van Trasimeno. De routes rondom het meer worden ook steeds populairder bij wielrenners/MTB'ers..Of toch maar naar Duitsland?

Blij dat we jou tegen die hardwerkende Italiaanse buurman in bescherming hebben genomen maar is een agriturismo in UmbriŽ voorlopig iets te veel van het goede? Je kunt thuis ook prima gewoon bij de buren terecht!

Onze oosterburen bedoelen we. Duitsland!.
Ideaal voor een kort tripje tussendoor. En onze 4-persoons vakantiewoning te Lichtenau in het mooie Altenautal ten noordoosten van het Sauerland, komt je helemaal tegemoet: daar kun je in 2020 uitgezonderd op zondag elke dag arriveren! Het is toch ook Altijd Vakantietijd!?

Met een grotere groep naar Sauerland e.o.?
Kijk dan eens naar de dagelijke mogelijkheden in Usseln (Willingen/Upland). Zomer- en winterbestemmi ng voor 2-10p.!


OUT! v.o.f., Pettelaarpark 84, 5216 PP 's Hertogenbosch
KvK Den Bosch: 17112522 - BTW: 807639254B01
Tel: +31(0)413-385885
info@outvakantiehuizen.nl - www.outvakantiehuizen.nl
IBAN: NL80 RABO 0172 0266 60 BIC: RABONL2U