Frankrijk Wintersport presentatie Alpen en Italië: Via Lattea Montgenèvre

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Frankrijk Alpen en Italië: Via Lattea / Montgenèvre

Alpen en Italië: Via Lattea

Baby+ Vakantiehuis met Zwembad Wintersport 
Plaats: Montgenèvre (Alpen)
Type: Wintersport presentatie
Huisdier: 1
Regioinformatie:Alpen, Frankrijk
Alpen en Italië: Via Lattea
Vakantiehuizen

Alpen en Italië: Via Lattea
Beschrijving

Tussen Briancon in de Franse Alpen en Sestriere in Italië ligt het sympathieke dorpje Montgenèvre. Het dorpje heeft een authentieke oude kern met een kerkje en enkele smalle straatjes. Aan de rand van het dorp ligt onze prachtige nieuwe residentie in authentieke stijl, ecologisch gebouwd met natuursteen en hout. Behalve comfortabele, charmante, luxe appartementen biedt de residentie ook een heerlijk verwarmd zwembad (deels binnen) en een grote wellness ruimte (Sauna, Hamman, Whirlpool).

De uitgebreide beschrijving van de appartementen vindt u per appartement in de kolom aan de linkerzijde (mobiel: scroll naar beneden). Ieder appartement heeft een terras of een balkon met tuinmeubilair! Gemeenschappelijk is er het heerlijke grote verwarmde zwembad met ligbedden. Wil je echt warm worden, maak dan gebruik van de wellnessruimte (150m2) met sauna, whirlpool en turks stoombad. Er is een receptie met een lobby en terras. In het seizoen is er animatie voor kinderen van 4-12 jaar en een speciale verzamelplek voor tieners met een beperkt programma.

U maakt gratis gebruik van de wellness ruimte met z'n faciliteiten (alleen volwassenen) maar er zijn ook volop mogelijkheden voor behandelingen tegen een gereduceerde prijs.
Alle appartementen hebben WIFI, mocht de service niet voldoende zijn dan kunt u deze tegen tarief bij de receptie uitbreiden.
Voor de tieners is er een gameroom om bij elkaar te komen.
Desgewesnt kunt u tegen een tarief van 75,- euro uw appartement al om 11.00 uur s'ochtends betreden (early check in). Ook extra schoonmaak, linnenservice en babysit zijn tegen betaling mogelijk.

Wintersport

Het Franse deel van skigebied Via Lattea wordt gevormd door Montgenèvre. Dit kleine dorpje ligt in het hart van de Alpen, vlakbij de grens met Italië. Skigebied Via Lattea, of Voie Lactée op z'n Frans, beschikt over 400 kilometer aan pistes en is zeer uitgestrekt. De liften en pistes liggen verspreid over meerdere skibergen en reiken tot een hoogte van meer dan 2800 meter. In Montgenèvre is voor wintersporters altijd wel iets te doen. Tijdens de winter worden er tal van events, festivals en concerten georganiseerd. Daarnaast kun je hier niet alleen uitstekend skiën, maar ook langlaufen, rodelen en toerskiën. De regio staat te boek als zeer sneeuwzeker en veel wintersporters beweren zelfs dat je de beste sneeuw van de Alpen in Montgenèvre vindt. Aan beide kanten van Montgenèvre gaan er liften omhoog richting de pistes. Houd er daarom voor aanvang van de wintersportdag rekening mee aan welke zijde je wilt gaan skiën. Rond Chalvet (2630 m) zijn de pistes vlakker, breder en beter geschikt voor beginners en families. De afdalingen van Grand Charvia (2648 m) zijn een stuk uitdagender. Hier bevindt zich ook een snowpark en een freeride zone. Wie lange daltochten wil maken skiet door naar Claviere, Cesana, Sansicario en Sestrière. Bij het dorp bevindt zich een kinderland en een alpine coaster. In het skigebied van Montgenèvre kan jong en oud, beginner of gevorderd, zich vermaken.

Skigebied "Via Lattea / Voie Lactee"
Via Lattea / Voie Lactee: Blauwe piste 95 km
95 km
Via Lattea / Voie Lactee: Rode piste 220 km
220 km
Via Lattea / Voie Lactee: Zwarte piste 85 km
85 km
Via Lattea / Voie Lactee: Totaal km. skipiste 400 km
400 km
Via Lattea / Voie Lactee: Pistehoogte 1350-2823 meter
1350-2823 meter
Via Lattea / Voie Lactee: Totaal skiliften 63
63
Via Lattea / Voie Lactee: Afstand tot de lift 300 m
300 m
 Kaart Via Lattea / Voie Lactee
Kaart