Italië Vakantieparken Villagio Le Querce Pitigliano

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Italië Villagio Le Querce / Pitigliano

Villagio Le Querce

Vakantiehuis met Zwembad Wellness Vakantiehuis Golfvakantie 
Plaats: Pitigliano (Toscane)
Type: Vakantieparken
Huisdier: 1
Regioinformatie:Toscane, Italie
Villagio Le Querce
Vakantiehuizen

Villagio Le Querce
Beschrijving

Op onze prachtige landgoed in de Maremma Toscane, niet ver van het meer van Bolsena (26km), ontvangen wij u graag in een van onze 25 appartementen! De beschrijving van de appartementen vindt u hierboven!
Op het landgoed natuurlijk allereerst het riante zwembad (20x8m.) met ligbedden, parasols, etc., een tweede kleiner zwembad, een fijne speeltuin voor de kinderen, onder de bomen picknicktafels en BBQ faciliteiten en een taveerne met een heerlijk terras met prachtig uitzicht.

Onze residentie vindt u op loopafstand van het middeleeuwse dorp Sorano en op slechts 2 km. van de Sorano Hot Springs (Wellness). In de regio diverse (warm water) bronnen en watervallen. Bezoek in ieder geval de Cascate del Mulino di Saturnia!
Pitigliano (9km.) is een van de mooiste historische vestingstadjes in Toscane, volledig ommuurd! Beide zijn middeleeuwse plaatsjes gebouwd in of uit tufsteen!
Gezien de goede verbinding gaat u ook prima een dagje naar zee (Argentario coast), ter hoogte van Orbetello!

Sorano is een oude stad die bloeide in het Etruskische tijdperk. Gezien zijn positie op een klif en gegraven in de rots (tufsteen, vulkanische gesteente, vandaar ook wel de tufo steden genoemd, zoals ook het nabijgelegen Pitigliano), staat Sorano ook bekend als de Matera van Toscane met zijn rotsachtige dorpjes en charmante paden door de steengroeven. Een bezoek is als het reizen door de tijd: een typisch en verleidelijk dorp met alle huizen leunend tegen de rots, absorbeer de unieke sfeer in de pittoreske steegjes.

In het unieke archeologische park Città del Tufo zijn de grootste historische, archeologische en culturele schatten van Sovana, Sorano en Vitozza te vinden. Bovendien is het hele gebied rond Sorano rijk aan middeleeuwse vestingwerken, zoals het kasteel van Montorio, de Rocca di Castell'Ottieri en het kasteel van Montebuono.

De thermale waterbronnen - The Terme di Sorano

In het Tufo-gebied ontspringen bronnen van thermaal water met een constante temperatuur van 37,5 die de zwembaden van de Terme di Sorano voeden. Het historische zwembad genaamd Il Bagno dei Frati dateert uit de 15e eeuw en werd gebruikt door de broeders die woonden in de gebouwen van de huidige parochiekerk van Santa Maria dell'Aquila, gelegen in de residentie.

Evenementen
Een van de meest traditionele evenementen van het land is het Festa delle cantine, bestaande uit proeverijen van typische producten en volksmuziek. Je vindt er ook het tufo- en bierfestival, dat vier dagen in de zomer gewijd is aan muziek, lokale gerechten en bier.Op 30 december wordt echter een eeuwenoude boerentraditie hernieuwd op Piazza Busatti: bij het vallen van de avond wordt de grote brandstapel aangestoken en worden traditionele liederen gezongen rond het vuur.

Streek producten
Rondom het dorp zijn wijngaarden, olijfboomgaarden, korenvelden en schapenboerderijen. Deze agrarische roeping heeft ertoe geleid dat het gebied voorziet in hoogwaardige Maremma-producten zoals Fagiolo Ciavattone en belangrijke zuivelproductie.