Frankrijk Vakantieparken Midden Frankrijk: Villapark met zwembad Les Forges

Abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief vol aanbiedingen en leuke nieuwtjes & weetjes!

Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Frankrijk Midden Frankrijk: Villapark met zwembad / Les Forges

Midden Frankrijk: Villapark met zwembad

Golfvakantie Wandelvakantie Vakantiehuis met Zwembad 
Plaats: Les Forges (Poitou-Charentes)
Type: Vakantieparken
Huisdier: 2
Regioinformatie:Frankrijk
Midden Frankrijk: Villapark met zwembad
Vakantiehuizen

Midden Frankrijk: Villapark met zwembad
Beschrijving

Vakantiepark ŗ la campagne en toch naar zee en strand

Ruim opgezet vakantiepark met Nederlandstalig beheer, luxe vrijstaande villa's en gemeenschappelijke zwembaden, centraal gelegen tussen de Loire, Dordogne, Bordeaux en La Rochelle (Vendee).

Waarom een weekverblijf op dit vakantiepark te kort is?

Gezien de luxe en comfort van uw vakantiehuis en het resort met overdekte terras, grote tuin met BBQ en heerlijk zwembad zult u toch graag enkele dagen in alle rust verblijven op het vakantiepark. Maar er is, nu u er toch bent, in de omgeving teveel dat u gezien of meegemaakt moet hebben! Probeer maar eens!

Dag 1:

Als we in Frankrijk zijn, dan moeten we tenminste een deel van de tijd besteden aan lekker eten en/of drinken. Want daar hebben onze Franse gastheren nu eenmaal verstand van! De wijnliefhebbers maken van hieruit het beste een uitstapje naar de Bordeaux wijnhuizen of naar het in de Loire gelegen Saumur, met de gelijknamige wijn. Maar belangrijker is natuurlijk nog de cognac, vernoemd naar de gelijnamige plaats Cognac. In de omgeving zijn 5 bewegwijzerde circuits uitgezet voor wie kennis wil nemen van de productie en wil proeven! Een prettige bijkomstigheid van het volgen van deze circuits is dat u ook gaat kennismaken met "foutje" uit de Charente, de Pineau Charente . Per ongeluk ontstaan doordat druivenmost in het cognacvat terecht kwam. Wel een foutje dat ze vaker mogen maken!

Dag 2:

Een dag voor de kinderen! We gaan naar Le Puy de Fou! Le Puy de Fou is een echt attractiepark dat extra leuk is indien de kinderen van geschiedenis houden. Ridders, romeinse gladiatoren, musketiers en vikingen, je kan ze allemaal tegenkomen. Met shows en muzikaal spektakel!

Dag 3:

Op een mooie dag moet u echt naar La Rochelle. Flaneren op de boulevard, een terrasje pikken en natuurlijk een "plateau fruit de mer" (schaal en scheldieren, koud geserveerd op schaal geschaafd ijs!) eten in een van de sympathieke restaurantjes. U kunt natuurlijk genieten van zon, zee en strand, maar ook een uitstapje maken naar Ile de R , het eilandje voor de kust, via de 3km. lange brug! Of u begint in de haven van La Rochelle aan een boottocht om het, uit de spelprogramma's zo beroemde, Fort Boyard te zien (niet te bezoeken).

Dag 4:

Als u een beetje weet hoe u met een golfclub om moet gaan dan is de Poitou Charente en zeker dit vakantiepark een bestemming bij uitstek. U maakt tijd vrij om de Golf van Chateau des Forges met 27 holes verspreid over 100 ha bosgebied te bezoeken. Drie banen van 9 holes voeren u door heuvelachtig terrein met vijvers, bosjes en stroompjes. Niets liever dan golfen? In de verdere omgeving zijn nog diverse andere golfbanen te vinden, zoals Golf Blue Green MaziŤres-en-G‚tin en Golf Blue Green Mignaloux Beauvoir (nabij Poitiers).

Dag 5:

De dierenliefhebbers onder u hebben keus. U kunt kiezen voor een dagje naar Valles des Singes (soort Apenheul) met 350 apen, of u maakt een uitstapje naar dorpje Vasles, waar u Mounton village vindt, met 22 verschillende schapensoorten!

Dag 6:

Natuurlijk willen we in Frankrijk ook mooie oude steden en dorpen zien en een beetje cultuur snuiven. Kies voor de stad Parthenay vanwege z'n vakwerkhuizen (en het is niet zo ver), voor de middeleeuwse en levendige studentenstad Poitiers of de oude vestingsstad AngoulÍme! Kiest u voor de dorpen, ga dan als er lokale markten worden gehouden en neem dan lokale produkten (geitekaasjes, lamsvlees, eend en boter) mee naar huis!

Dag 7:

De laatse dag hebben we bewaard voor de echte uitsmijter. Als u op deze locatie verblijft is een bezoek aan animatiepark futuroscope een echte must. Het geeft een blik naar de toekomst met driedimensionale speelfilms, simulaties met lichteffecten, projecties, lasershows, etc. Echt een futuristisch attractiepark voor kinderen van deze tijd!