Frankrijk Huizen bij elkaar De Franse Achterhoek Thiérache

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Frankrijk De Franse Achterhoek / Thiérache

De Franse Achterhoek

Aantal personen: Aantal personen: 12
Budgetvakanties Vuurwerkluw Romantiek+ 
Plaats: Thiérache (Picardie)
Type: Huizen bij elkaar
Huisdier: 2
Regioinformatie:Picardie, Frankrijk
De Franse Achterhoek
Vakantiehuizen

De Franse Achterhoek
Beschrijving

De Franse Thiérache. Nooit van gehoord? Da's jammer. Alhoewel? Er ligt dan nog iets moois op u te wachten! De Thiérache ligt helemaal in het noorden van Frankrijk, valt onder het département Picardië en grenst direct aan de Franse Ardennen. Om de regio een beetje te karakteriseren denk maar aan een kruising tussen onze Nederlandse Achterhoek en het binnenland van de Franse Normandië en dan zijn we al een heel eind.

In de Thiérache vinden we net als in de Achterhoek een kleinschalig coulissen landschap, dat veelvuldig wordt doorkruist door bossen, beken en beekjes. Anders zijn hier dan weer wel de veelvuldige (voormalige) watermolens. Van Normandië heeft de Thiérache het licht heuvelachtige, een grote voorkeur voor cider (!) en een eigen kaasje. Houden de Normandiërs echter van een zachte Camembert, de Maroilles "stinkt" je koelkast uit!

Het landschap nodigt uit tot buitenleven en daar hebben de lokale toeristenbureau's goed op ingespeeld. Wandelaars komen hier bijzonder aan hun trekken aangezien er veel bewegwijzerde wandelroutes zijn door bossen en agrarisch landschap. Beroemd is de Axe Vert (voormalig treinspoor), een wandeling door het dal van de Oise, en de Val de Serre. Deze leidt u natuurlijk ook langs veel oude stationnetjes. Ook voor fietsers is dit een van de weinige regio's van Frankrijk waar het nog goed recreatief toerfietsen is. Lichtglooiend, maar met een paar versnellingen, laat staan een electrische fiets, komt u al een heel eind. Natuurlijk hebben de Fransen ook hier niet super voorzien in fietspaden (maar het worden er wel steeds meer!), maar gezien de vele agrarische weggetjes kunt u drukkere hoofdroutes prima vermijden. Verder volop mogelijkheden om paard te rijden en buitenritten te maken. Bent u paardenliefhebber dan moet u ook een keer een race meemaken op het hippodrome de la Capelle! Tenslotte zijn er veel rivieren, beken en kanalen, zodat kanotochten overal tot de mogelijkheden behoren (meer dan 200km.!). Oja, natuurlijk volop meren en plassen om te zwemmen en ook, weliswaar kleinschalig, te zeilen en te surfen.

Cultureel geinteresseerd? Dan moet u tenminste de abdij van St. Michel bezoeken en de familistere Godin. Parfondeval is een van de mooiste dorpen. Maar het allerbelangrijkste is dat u een aantal van de bijzondere gefortificeerde kerken (er zijn er 60...) gaat bezoeken. Die van Beauring ligt prachtig in het landschap, maar persoonlijk maakte de kerk van Jeantes op mij de meeste indruk. Hier vindt u de wandschilderingen en fresco's die in 1962 werden gemaakt door de Nederlandse schilder Charles Eyck, werkelijk prachtig!

Oja, ook best een leuke uitvalsbasis voor een dagje Reims en de Champagne regio, Euro Disney, Parc Asterix (en Obelix) en het chateau de Chantilly!
En terug naar België kan natuurlijk ook. De Abdij en de proeverij van Chimay ligt net aan de andere zijde van de grens. Misschien 's ochtends dan eerst even naar de grotten (Neptune) in Couvin, het zwembad in Hirson of naar de dierentuin in Maubeuge!