Out!Vakantiehuizen.nl

Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

In dit nummer:
Die sneeuwplaatjes uit de Alpen zijn niet allemaal echt!;
Nieuw stekje in de Achterhoek;
Wel een echt plaatje uit Istrië.


Jaargang 16, nr.2 - 11 Jan 2019

 
Hondsbrutaal verzonnen of dronkenmanspraat

Wat valt er toch een sneeuw in de Alpen hè!? Het levert prachtige plaatjes op. Helaas ook hinder en ongelukken. Inmiddels een aantal met dramatische afloop. Deze week werd heel Frankrijk echter in positieve zin ontroerd door het reddingswerk van politiehond Gétro.

In het skigebied La Plagne werd off-piste een 12-jarige jongen honderden meters meegesleurd door een lawine. De jongen droeg geen hulpmiddelen bij zich waardoor hij niet gelokaliseerd kon worden. Toen kwam politiehond Gétro in beeld. Met als resultaat dat de jongen 40 minuten na het ongeluk onder de sneeuw vandaan gehaald kon worden. Hij had geen sneeuw binnengekregen, kon blijven ademen en kwam er met 'slechts' een gebroken been vanaf.

Een sterk staaltje speurwerk van deze twee jaar lang getrainde reddingshond en de Franse politie wijst er nog maar eens op dat wellicht tegen de verwachting in, er nog geen technologische hulpmiddelen zijn die zo'n hond kunnen vervangen.

Gekke Engelsman
'Dat een hond dat kan, wist ik al lang'; horen wij jou denken. Wij kennen natuurlijk ook allemaal de Zwitserse St. Bernard waarvan de voorloper ruim 200 jaar geleden in een klooster op de gelijknamige bergpas tussen Zwitserland en Italië werd gefokt. De huidige St. Bernard is echter inmiddels veel te groot en te zwaar voor het reddingswerk waar de Augustijner monniken hem destijds voor bedoeld hadden. En weet je hoe het met dat vaatje aan z'n halsband zit? Dat vaatje heeft nooit bestaan!!!

Sommigen beweren dat er vroeger sterke drank in zat om in de bergen gevonden slachtoffers mee op te warmen. Dat zou echter nooit gewerkt hebben! Dien een slachtoffer alcohol toe en diens bloedvaten zullen verwijden en nog sneller tot onderkoeling of bevriezing leiden! Nee, die St. Bernards hebben nooit(!) met zo'n vaatje rond gelopen! Het vaatje is een verzinsel op het wereldberoemde schilderij 'Alpine Mastiffs Reanimating a Distressed Traveler' van de Engelse Sir Edwin Henry Landseer (1802-1873). De wens was wellicht de vader van de gedachte van deze kunstenaar want zelf lustte hij wel een borrel! Bovendien kunnen we niet zondermeer van een getrouwe weergave van de werkelijkheid uitgaan bij deze zonder twijfel zeer begenadigde schilder: zijn eigen familie heeft 'm notabene 'krankzinnig' laten verklaren! Kon toch ook niet anders? Stel je voor dat Gétro dat kind afgelopen week direct een liter cognac had aangeboden. Krankzinnig!


Nieuwe vakantiewoning Achterhoek

De lieflijke Achterhoek. Van het sympathieke coulissenlandschap. Niet te vergelijken met het onherbergzame terrein van de grote St.Bernard uit het vorige stukje. Hier hebben we het over het jachtgebied van de Kleine Münsterländer. Het jachthondje uit de aangrenzende Duitse regio. Ontdek deze landelijke dichtbijbestemming vanuit één van onze laatste aanwinsten.

Niet alles is wat het lijkt...
De Achterhoek is een regio vol tradities. En ja, ook op het gebied van de jacht. Je komt er nog taferelen tegen waarbij jij je waant in de tijd en het geboorteland van die gekke Sir Edwin Landseer van zojuist. Zeker aangeschoten zou deze gespecialiseerde wildschilder er dan vast een hoop aangeschoten wild bij hebben getekend. En dan had hij jou alweer wat wijsgemaakt! Want bij een Achterhoekse slipjacht jaag je op een vos die er helemaal niet is! Er wordt geen enkel dier gedood! Het gaat om het spektakel van ruiters, paarden en honden. Waar dan op wordt gejaagd? Een zak. Wat daar in zit? Laten we het houden op van dat Italiaanse spul uit de nieuwsbrief van vorige week maar dan van een vos. We kunnen dat niet elke week benoemen...

Ons nieuwste vakantiestekje (o.a. afwasmachine, airco, wifi ) in deze fraaie regio is rustig gelegen op een riant en prachtig ombost privéterrein met... eigen zwembad! Je hebt er met z'n tweetjes zowel binnen als buiten alle ruimte en privacy maar je zit er ook in no-time in alle vertier (horeca, shops, musea enz.). Er is ter plaatse een kinderbed aanwezig en ook jouw huisdier is welkom! Come in, find OUT! (Anvr/Sgr)Superecht plaatje uit Kroatië

Plaatjes met drankvaatjes die nooit hebben bestaan. Jachtpartijen op wild dat er niet is. Wat worden we toch in de maling genomen in het dagelijkse leven. Heb je ook nog dat 'fake news'. Word jij daar ook zo moe van? Tijd voor vakantie!

En laten wij van OUT! Vakantiehuizen daar nu een héél mooi (hoofd)plaatje voor op onze vernieuwde homepage hebben gezet! Broodnuchter en met ons volle verstand!
Dus 'niks te mooi om waar te zijn': what you see, is what you get! Gegarandeerd. Anvr/Sgr.

Welkom in deze verrassend betaalbare vrijstaande 8p. villa (wifi) met zwembad op het Istrische platteland! Stijlvol, sfeervol, luxe en heerlijk gelegen!

Wordt dit in 2019 jouw persoonlijke en welverdiende 'Istrian Villa Reanimating a Distressed Traveler'?
OUT! v.o.f., Molenwieken 2C, 5461 KG Veghel
KvK Den Bosch: 17112522 - BTW: 807639254B01
Tel: +31(0)413-385885 - Fax: +31(0)413-385888
info@outvakantiehuizen.nl - www.outvakantiehuizen.nl
IBAN: NL80 RABO 0172 0266 60 BIC: RABONL2U