Wallis

Het Rhonedal

Berner Alpen en Penninische Alpen

Wallis ligt in het zuidwesten van Zwitserland en wordt gekenmerkt door het Rhônedal. Het kanton bestaat voor het grootste deel uit hooggebergte: ten noorden van de Rhône liggen de Berner Alpen (Bietschhorn, Jungfrau en de Aletschgletsjer) en ten zuiden de Walliser of Penninische Alpen (Weisshorn, Matterhorn, Dom en de Monte Rosa). De Aletschgletsjer (23 km) is de langste van de Alpen.

Brig en het Aletschgebied

In Sierra vindt u het Rainer Maria Rilke museum, in Brig het Stockalperpalast. Bijzonder is het eeuwenoude Aletschgebied (gelijknamig wald en gletsjer), grenzend aan het Berner Oberland, dat opgenomen is op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Lötschental en Leukerbad

Het Lötschental, de verborgen vallei, is nog authentiek en kent veel folklore. Leukerbad is het grootste kuuroord van Europa. Aan de zuidkant zijn zowel het Saastal als het Mattertal diep ingesneden dalen met brede groene terrassen en vele watervallen.

De Matterhorn en Zermatt

Het Matterdal is vooral bekend vanwege de mooiste berg van Zwitserland de Matterhorn. Een bezoek per trein aan het autovrije Zermatt (laat u vervoeren per paardenrijtuig!) en dan met de tandradbaan naar Gornergrat (uitzichtspunt, wandelen) mag niet ontbreken. In Zermatt begint ook een van 's werelds beroemde treinritten, de Glacier Express.

Lac d'Emosson, Martigny

Deze dagtocht is een leuke combinatie van reizen, natuur, uitzicht, menselijk vernuft en, desgewenst, wandelen. Uw reis begint in Martigny waar u op de tandradtrein richting Le Châtelard stapt. Na station Vernayaz gaat de trein steil omhoog en komt uiteindelijk in een smal dal met diepe afgronden waar verschillende keren wordt gestopt. Vanaf station Le Châtelard loopt u in twee minuten naar het vertrekpunt van een zeer steile bergtrein (standseilbahn). Dit vertrekpunt ligt naast een waterkrachtcentrale waarvan het water door een stuwdam wordt vastgehouden in het Lac d' Emosson. Op het eindpunt van de bergtrein stapt u over op een treintje waarmee u over een kort mooi traject naar een cabinebaan rijdt. Deze cabinebaan, bestaande uit een enkele rail met daarop een cabine, brengt u naar uw bestemming: het Lac d' Emosson, een mooi gelegen stuwmeer niet ver van West-Europa's hoogste berg, de Mont Blanc (4807 m).

Hohsaas

Vanuit Saas Fee kunt u zich met diverse kabelbanen tot midden in de alpenwereld laten vervoeren, maar voor een indrukwekkend panorama-uitzicht op alle bergen rond dit toeristencentrum is de wat verderop gelegen kabelbaan naar Hohsaas een aanrader.

Jungen

Het dorpje Jungen is een typisch voorbeeld van een klassiek bergdorp. Het ligt ruim 900 m boven de bodem van het Mattertal en is alleen te voet bereikbaar via een steil pad of met een kleine kabelbaan die achter het station van St. Niklaus vertrekt. In Jungen vindt u een klein parkje en prachtige vergezichten op o.a. de Weisshorn (4506 m) en een groot deel van het Mattertal. Jungen is ook het uitgangspunt voor een aantal (veelal minder eenvoudige) wandelingen naar het hooggelegen Jungtal of de Augstbordpass.

Sion

De hoofdstad van Wallis, gelegen in het warme Rhônedal, is omgeven door wijngaarden en valt al van verre op door de twee kastelen die op rotspunten hoog boven de stad gebouwd zijn. Maar het Château de Tourbillon en Château de Valère zijn niet de enige bezienswaardigheden.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres