Paradiski

La Plagne, Les Arcs, Champagny en Vanoise

Paradiski
Paradiski: Blauwe piste 180 km
180 km
Paradiski: Rode piste 150 km
150 km
Paradiski: Zwarte piste 95 km
95 km
Paradiski: Langlauf loipes 153 km
153 km
Paradiski: Totaal km. skipiste 425 km
425 km
Paradiski: Pistehoogte 1200-3250 meter
1200-3250 meter
Paradiski: Totaal skiliften 140
140
Paradiski: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Vanoise Express en Albertville

Dit skigebied van 20 verschillende dorpen, wordt middels de Vanoise Express met elkaar verbonden. Deze 2 km. lange kabelbaan brengt in 4 minuten 200 passagiers naar de andere kant. Pure noodzaak, want de uitgestrektheid van dit gebied is zeer groot. Met 425 km. piste, meer dan 140 liften, 3 gletsjers en twee pieken van boven de 3000 m. is dit een prachtige bestemming voor zowel beginners als gevorderden, met een heel lang seizoen. Voor uitstapjes in de regio kunt u natuurlijk naar de Olympische stad Albertville, maar bezoek ook een Seez, net boven Bourg st. Maurice met z'n kaasmakerij, leerlooierij en smidse. De wol- en textielfabriek Filature Arpin maakt en verkoopt prachtige plaids, jassen, dekens en truien.

Belle Plagne

Belle Plagne is verbonden met Plagne centre. Dit prachtige familiale dorp is stijlvol genouwd in traditionele chaletstijl, waar het dorp z'n warme sfeer aan dankt. Naast een gezellige aprŤs ski een sfeervolle restaurants heeft het dorp een overdekt winkelcentrum, fitness centrum en bowlingbaan. Met de shuttlebus bent u verbonden met het grotere Plagne centre.
Oja, en natuurlijk staat u ook hier direct op de pistes van paradiski!


Les Arcs


Les Arcs bestaat uit vier moderne dorpen, waarvan Arc 1950 in tradiotionele stijl is gebouwd en een prachtig uitzicht biedt op de Mont Blanc. Arc 1600 is het oudst, klein en compact en populair bij jonge gezinnen. Arc 1800 biedt de beste aprŤs ski mogelijkheden. De dorpen zijn autovrij en daardoor kindvriendelijk. Naast voor de skiers is het ook voor de snowboarders hier goed toefen, gezien de combinatiemogelijkheden van freestyle en freeride. Langlaufers gaan beter naar La Plagne of Peisey-Vallandry, maar wandelaars vinden hier weer wel mogelijkheden, ook voor het maken van "bigfoot" tochten.


La Plagne

La Plagne is een verzameling van 11 grotere en kleinere dorpen, waarvan Centre, 1800 en Aime de bekendste zijn. Aime ligt op de noordhellling en is dus sneeuwzekerder. Snowboarders kunnen hier ook dag- of weekend arrangementen off-piste reserveren (Ecole de Ski francais). Langlaufers vinden hier voldoende mogelijkheden, een goed netwerk, de mooiste rondom Champagny le Haut (ook de enige tegen betaling!)

Peisey-Vallandry


Een verzameling van een viertal dorpen. Peisey is een gemoedelijk authentiek dorp, Vallandry en Plan peisey bieden appartementencomplexen, van waaruit de Vanoise express vertrekt. Wandelaars en langlaufers (naar nancroix met 43 km loipen) profiteren van het Nationaal park de la Vanoise op 1500m. hoogte met heuvelachtig terrein en diverse beekjes. Zowel skating als klassiek langlaufen is mogelijk.

Champagny en Vanoise

is een charmant oud plaatsje met een bescheiden skigebied (30 km, relatief eenvoudig) op de zonnigee zuidhelling. het heeft echter een goed aansluiting op La Plagne. Champagny le Haut heeft ontsluiting tot 100km. langlaufloipes! Montchavin en Les Coches liggen op respectievelijk op 1250 en 1450m. hoogte, en beiden een relatief eenvoudige skigebied onder de boomgrens. Middels een 4-tal liften heeft u aansluiting op La Plagne en door de Vanoise Express ligt vanuit dit kleine gebied het grote gebied Les Arcs nu letterlijk om de hoek. Vanaf de Roche de Mio loopt een lange pittige afdaling helemaal tot Montchavin.