Frankrijk Vakantieparken Zomer in Les Trois Vallées Les Menuires

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Frankrijk Zomer in Les Trois Vallées / Les Menuires

Zomer in Les Trois Vallées

Vakantiehuis met Zwembad Wintersport Wellness Vakantiehuis 
Plaats: Les Menuires (Alpen)
Type: Vakantieparken
Huisdier: 1
Regioinformatie:Alpen, Frankrijk
Zomer in Les Trois Vallées
Vakantiehuizen

Zomer in Les Trois Vallées
Beschrijving

Een actieve en voordelige zomer in de Alpen!

Oostenrijk of Zwitserland? Nee hoor, we gaan naar de Franse Alpen. Waarom? Net zo mooi en vl meer te beleven! Met name voor de sportieve, actieve natuurliefhebber zijn de Alpen een bestemming bij uitstek in de zomer. Helemaal tot rust komen met uw wandelschoenen aan en de frisse lucht in uw longen. Of u nu gaat wandelen, kanoën, mountainbiken, bergbeklimmen, canyoning of deltavliegen, u geniet telkens weer van de prachtige natuur om u heen.




Uw accommodatie

In de Alpen, in de Savoie, om precies te zijn in Les Menuires in de vallée de Belleville, ligt deze nieuwe residentie. In de residentie een heerlijk groot verwarmd zwembad voor na het wandelen of fietsen (of in plaats van) en een wellnessruimte met sauna, whirlpool en hamman. Verder beschikt de residentie over een grote receptie met een lounge ruimte, een bar en een restaurant.

Dag 1: St Martin de Belleville Even een beetje bijkomen en een beetje uitwaaien van de autoreis van gisteren.
We beginnen ermee om St Martin de Belleville verkennen. Het traditionele oude dorp ademt nog de echte alpen sfeer die te vinden is in de kleine straatjes met stenen en houten huizen, gebouwd in Tarentaise stijl, en het bijzondere 17e eeuwse dorpskerkje, Sanctuaire Notre Dame de la Vie. U zult zich hier op uw gemak voelen. Bezoek eventueel het lokale historische museum, Muse de St. Martin, dat u de weg wijst door 150 jaar historie van de vallei. Ter voorbereiding op een actieve week kunt u hier gebruik maken van het 3,5 km. lange trimparcours met diverse oefeningen voor een goedewarm-up! Wellicht is het een goed idee om de dag te besluiten in een van de restaurantjes en gelijk maar eens kennis te maken met de heerlijkheden van de Savoie. Of heeft u dat gisteravond maar alvast gedaan?
Dag 2: Wandelen/fietsen in de Tarentaise, valle de Belleville
Het gebied van de Tarentaise is bosrijk en kent 50 uitgezette routes om te bewandelen. Het is echter ook mogelijk om gebruik te maken van de, ook in de zomer lopende liften (les Menuires, niet op zaterdag!) om uw wandelingen te maken in het hoger gelegen gebied. Ook uw mountainbike kan mee in de lift! Overigens zijn ook wandelingen met een gids in de zomer volop mogelijk! Niet zo'n wandelaar? U kunt uw eerste omtrekkende bewegingen ook maken op de rug van een paard of een ezel. Of u gaat per rijtuig! (La Croisette, Les Menuires)

Dag 3 : Albertville
Vindt u een wandelingetje zo nu en dan leuk, maar bent u zelf niet van de hele sportieve, en kijkt u liever naar een ander? Dan is een dagje Albertville aan te raden. U bezoekt dan natuurlijk het Olympisch park, met de openingstoren, het ijsstadion en de La Halle Omlympique met de grootste indoor-klimmuur van Frankrijk!
Het oude staddeel Conflans, 17e eeuws, is de moeite waard, zoals ook de barokke kerk St. Grat en de robuuste Tour Sarrasine (12e eeuws). Het 16e eeuwse kasteel Chateau de Manuel de Locatel is alleen onder begeleiding te bezoeken.
Dag 4: Forel of vliegvissen
Eigenlijk ontkomt u er niet aan als u in dit dal verblijft. U moet een keer vissen... Met de 100km. de Doron voorzien van forel, 12 natuurlijke meren en 3 priv visvijvers zou u toch aan uw trekken moeten komen. Overigens kunt u in Les Menuires (leren) vliegvissen!
Dag 5 : Moutiers Aan het eind van de valle de Belleville, onze vallei, ligt Moutiers. Moutiers is het toeganspunt tot het skigebied Les Trois Valles. Het is een oud handelsplaatsje waar met name het voormalige bisschoppelijke paleis en de kathedraal St- Pierre de moeite zijn!
Dag 6 : La Forêt des Aventures
De kids vinden niks zo avontuurlijk als klimmen en klauteren in de bomen. Dus gaat u vandaag naar "La foret des Aventuriers", waar ze, gezekerd en wel, precies dat gaan doen. Met verschillende touwparcoursen.
Nog zo'n actief dagje met de kids? Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in de zomer bij het Plan de l'eau van Les Menuires mountainbiken op uitgezette routes! Overigens zijn er ook mountainbike cursussen te doen!
Dag 7 : Chez Pp Nicolas
Op de laatse dag gaan we op bezoek bij Pp Nicolas! Middels een begeleid bezoek maakt u kennis met de geiten boven in de bergen (mooie wandelingen!) en het maken van geitenkaas. Natuurlijk mag u proeven!

Les Menuires heeft in de zomer voor u de Carte Multiloisirs d'été. Met deze kaart kunt u van veel faciliteiten (zwembaden, tennisbanen, liften, trampolines, boogschieten, etc.) gratis gebruik maken en krijgt u op veel activiteiten en culturele evenementen (o.a. midgetgolf, bowlen, raften, canyoning, quad, paintball, La forêt des Aventuriers, parapente, deltavliegen) korting.
Oja, iemand in het gezelschap die niet zo van de fanatieke activiteiten is? In Les Menuires is een kunst gallerie waar uzelf uw schildertalent (op hout, glas,etc.) en andere kunstzinnige talenten kunt ontplooien!