Nederland Vakantieparken Tussen Maas en Waal: Het Esmeer Aalst

Abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief vol aanbiedingen en leuke nieuwtjes & weetjes!

Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Nederland Tussen Maas en Waal: Het Esmeer / Aalst

Tussen Maas en Waal: Het Esmeer

Baby+ Vuurwerkluw Kidsfun 
Plaats: Aalst (Gelderland)
Type: Vakantieparken
Huisdier: 2
Regioinformatie:Gelderland, Nederland
Tussen Maas en Waal: Het Esmeer
Vakantiehuizen

Tussen Maas en Waal: Het Esmeer
Beschrijving

Recreatiemeer, speeltuin, restaurant

Recreatiepark het Esmeer is omgeven door water. Gelegen op een schiereiland tussen de afgedamde Maas en De Neswaarden, recreatieplas het Esmeer. Dit waterrijke vakantiepark in het Gelderse Aalst, is omgeven door dorpen met een rijke historie en prachtige natuurgebieden. U kijkt uw ogen uit op de prachtige landschappen, bij de fruitbomen en in de kastelen. Bij de ingang van het vakantiepark ligt een prachtig strandbad met grote speeltuin en 2 beachvolleybal velden. De Neswaarden zijn ook prima geschikt voor varen, surfen en zeilen.

Op dit mooie vakantiepark aan het water vindt u behalve het strandbad ook een boothelling, een restaurant met terras en een plezierhaven. Op het park een wasserette en tegen betaling kunt u gebruik maken van WIFI.

Vele waterwegen leiden en stromen langs Recreatiepark het Esmeer. Dit waterrijke park ligt aan de rand van Aalst en is omgeven door dorpen met een rijke historie en prachtige natuurgebieden. Aalst wekt een echt dorpsgevoel bij u op.

Het ene moment bent u nog in Gelderland, het andere moment staat u midden in Brabant. Met de pont vaart u zo het Bourgondische Brabant in. Op de fiets gaat u bijvoorbeeld naar het historische vestingstadje Heusden aan de Maas. Het oude vestingstadje met z'n stadswallen en middeleeuwse straatjes is uw bezoek zeker waard. En dan hebben we het nog niet over de charmante horeca gelegenheden die het stadje rijk is. Ff een brabantse pannenkoek eten op een terrasje en dan weer verder fietsen! Wat u verder moet doen als u hier bent? Slot Loevestein bezoeken. Ook superleuk met de kinderen (aangepast jeugdprogramma). Dat is dat kasteel van de ontsnapping in de boekenkist door ???. En wanneer was dat ook al weer? En dan gaat u naderhand in de oude veste van Woudrinchem even een hapje eten. Helemaal in stijl in bijv. het oude Raadhuis of in restaurant de Gevangenpoort... Naderhand nog even uitwaaien aan de Maas. Wat verder leuk is met kinderen die zich voor gescheidenis/aardrijkskunde interesseren is Het Geofort in Herwijnen, net ten noorden van de Waal. Een museum op gebied van cartografie en navigatie met speeltuin en restaurant. Verder is dit natuurlijk ook een prima basis voor een dagje Efteling, varen in de Biesbosch of zelfs Safaripark de Beekse Bergen! Zeker voor onze buitenlandse gasten, kunt van hieruit ook prima naar Kinderdijk, Hollandse Molens kijken!
Wat verder nog te doen, zien en beleven?
De Efteling | Kaatsheuvel
Safaripark Beekse Bergen | Hilvarenbeek
Slot Loevestein | Poederoijen
Golfbaan de Batouwe | Zoelen
Hoppies dooltuinen | Ammerzoden
Molen de Zwaluw | Kesteren
Theetuin de Happy View | Maurik
Rederij Wolthuis | s-Hertogenbosch