Nederland Vakantieparken Hét Achterhoekse park dat je gezien moet hebben Lichtenvoorde

Abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief vol aanbiedingen en leuke nieuwtjes & weetjes!

Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Nederland Hét Achterhoekse park dat je gezien moet hebben / Lichtenvoorde

Hét Achterhoekse park dat je gezien moet hebben

Baby+ Vuurwerkluw Kidsfun 
Plaats: Lichtenvoorde (Gelderland)
Type: Vakantieparken
Huisdier: Niet toegestaan
Regioinformatie:Gelderland, Nederland
Hét Achterhoekse park dat je gezien moet hebben
Vakantiehuizen

Hét Achterhoekse park dat je gezien moet hebben
Beschrijving

Overdekt zwembad, bowlingbaan, restaurant

Diep in de Achterhoek, aan de waterkant en in 't groen, gelegen tussen landerijen en beken, ligt dit prachtige luxe vakantiepark. Het pittoreske Lichtenvoorde met haar gezellige markt en sfeervolle terrassen liggen op korte afstand van het park.

Op dit heerlijke, grotendeels nieuw ingerichte park vindt u het moderne familierestaurant/Grand café Skik en Zo (Skik is achterhoeks voor "plezier") met heerlijk terras met uitzicht op het groene vakantiepark. In het nieuwe faciliteitengebouw ook een bowlingbaan en een prachtig binnen zwembad. Verder is er op het vakantiepark een wasserette en tegen betaling kunt u gebruik maken van WIFI en fietsen huren. Er zijn oplaadpunten voor uw auto en uw fiets.
Verder vindt u buiten op het park speeltoestellen, jeu de boulebaan, sportvelden, tafeltennistafel en een kidsclub (vakanties)

Bij het verkennen van Lichtenvoorde ontdekt u de rijke geschiedenis van deze plaats en geniet u van de gezelligheid van Lichtenvoorde. In dit deel van de Achterhoek vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes van Nederland, middels het knooppunten systeem, maar fiets zeker ook de beroemde "Kerkepaden". Wist u, dat u jaarlijks (op de tweede zondag van september) de kleurigste zondag in Lichtenvoorde beleeft? Elk jaar vindt hier namelijk de dahliacorso weer plaats. Ook voor het alom bekende Zwarte Cross festival komt u naar Lichtenvoorde. Naast de vele historie en gezelligheid kunt u in Lichtenvoorde ook uitstekend wandelen, fietsen of even lekker shoppen.

Maar niet alleen Lichtenvoorde is dichtbij. Op de fiets bent u ook zo in het vestingstadje Groenlo, een historisch stadje met veel festiviteiten, de stadsboerderij en stoomzagerij. Prins Frederik Hendrik komt regelmatig langs om rondleiding te geven over o.a. de stadswallen en het roemruchte verleden van het stadje Grol. Hoogtepunt dit jaar is het vestingstadweekend van 20-22 oktober, waarbij de slag om Grolle in het jaar 1627 wordt nagespeeld! Echt bijzonder om bij te zijn!

Nu we het toch over een stukje Achterhoekse gescheidenis hebben. U verblijft hier ook heel dicht bij Het Openlucht Museum Erve Kots. Hier ziet u hoe de Achterhoekse (Saksische) boer vroeger leefde en werkte. Er is ook een "brouwhoes" met natuurlijk een proeflokaal...

Wat te zien, doen en beleven in de omgeving van Lichtenvoorde?
Megapret, indoor en outdoor speeltuin in Lievelde
Wolcorso, Lievelde
Kinderboerderij en Heemtuin Freriks, Winterswijk
Brandweer- en stormrampenmuseum, Borculo
Ezelstal de Edelingen, Zelhem
Bahia water en saunawereld, Bocholt
Modelspoor Panorama, Aalten
Land van Jan Klaasen, Braamt
Natuurpark de Leemputten (waterfietsen), Groenlo Recreatieplas 't Hilgelo, Meddo 't Vragenderveen, Korenburgerveen, Vragender "t Zwillbrockereen (flamingo's)