Frankrijk Landgoederen La Garenne Languidic Morbihan

Abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief vol aanbiedingen en leuke nieuwtjes & weetjes!

Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Frankrijk La Garenne / Languidic Morbihan

La Garenne

Aantal personen: Aantal personen: 22
Visvakantiehuizen Vakantiehuis met Zwembad Unieke Villa 
Plaats: Languidic Morbihan (Bretagne)
Type: Landgoederen
Huisdier: Niet toegestaan
Regioinformatie:Bretagne, Frankrijk
La Garenne
Vakantiehuizen

La Garenne
Beschrijving

In het achterland van de Golf van Morbihan, in de zuidelijk Bretagne vonden we dit honderden jaren oude Landgoed. In het land van menhirs en dolmen, zou je het bijna verwachten, zo'n prachtig historisch goed, eigenlijk een gehuchtje, waar vroeg van het land werd geleefd en o.a. cider werd geperst. Het landgoed ligt aan de river de Blavet, waarlangs u tegenwoordig over het vroegere "trekpad" te fiets naar bijv. Hennebont kunt om de lokale markt te bezoeken. Maar u kunt ook een kano huren, misschien net zo leuk!

Ondertussen is het in de vorige eeuw volledig vervallen domein, weer in ere hersteld. Het landgoed herbergt nu vier prachtige, luxe vakantiehuizen, waarbij de nieuwe eigenaen kosten nog moeite hebben gespaard om zoveel mogelijk originele kenmerken te behouden, danwel alsnog terug te plaatsen. Een woonkamer creeŽren om de oude cider-pers werd wat te lastig dus die vindt u nu buiten terug. ook de odue broodovens zijn buitenom toegangelijk. Nou zou ik uw stokbrood gewoon bij de lokale bakker halen, maar een pizza is natuurlijk leuk om te doen! Natuurlijk heeft men ook concessies gedaan aan de moderne tijd, want bijv. dat prachtige zwembad met ligstoelen, dat lag er 200 jaar geleden echt niet.. Verder vindt u op het domein prima onderhouden recreatievelden voor bijv. een potje voetbal of honkbal, en is er een tafeltennistafel en natuurlijk een jeu de boule baan.

Zoals gezegd verblijft u in het land van de Dolmen en de Menhirs, u bezoekt dan ook zeker Carnac. Verder zijn Auray en Vannes prachtige historische kuststeden en vindt u aande golf van Morbihan prachtige zandstranden. Met of zonder kinderen is een bezoek aan het dichtbij gelegen kasteel van Pontivy een aanrader, maar ook Josselin is de moeite. Wat verder nog? De dierentuin van Pont Scorff, Pont Aven met z'n impressionistische werken van Gaughin en volop golfbanen!