Nederland Vakantieparken Camping de Veenhoop De Veenhoop

Abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief vol aanbiedingen en leuke nieuwtjes & weetjes!

Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Nederland Camping de Veenhoop / De Veenhoop

Camping de Veenhoop

Nabij recreatiewater Visvakantiehuizen Kidsfun 
Plaats: De Veenhoop (Friesland)
Type: Vakantieparken
Huisdier: 2
Regioinformatie:Friesland, Nederland
Camping de Veenhoop
Vakantiehuizen

Camping de Veenhoop
Beschrijving

De Veenhoop is de ideale plek om lekker tot rust te komen. Een mooie uitvalsbasis om van de omgeving en de natuur te genieten. Het recreatiepark is centraal gelegen in Friesland in de driehoek Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. Rondom de camping liggen twee schitterende natuurgebieden: de Oude Venen (Alde Faenen) en de Kraanlannen. Die zowel lopend als vanaf het water goed te bewonderen zijn.

De chalets zijn perfect gelegen in de natuur. Het is een mooie uitvalsbasis om te genieten van alles wat Friesland te bieden heeft. De mooie natuur van het nationaal park de Alde feanen en de kraenlannen zijn op loopafstand. In een straal van 20 minuten rijden bent u in Leeuwarden, Heerenveen, Sneek en Drachten. Zelfs de mooie Hanze stad Groningen ligt op een 30 minuten rijden. Daarnaast kunt u tevens bij ons een boot huren om vanaf het water, de prachtige natuur te ervaren. U vaart gemakkelijk naar de watersportdorpjes Eernewoude en Grou.

Huur een boot in De Veenhoop. Ter plaatse een uitgebreid aanbod bestaande uit sloepen, zeilboten en kanos, daarmee ontdekt u De Veenhoop en National Park de Alde Feanen vanaf het water. Geniet samen met uw familie en vrienden van de Natuur in Friesland in een luxe sloep. Liever actief op het water? Reserveer dan een zeilboot om de friese meren te ontdekken. Plekken ontdekken waar u met een normale boot niet kan komen, dan is een kano wellicht iets voor u. Deze vorm van varen biedt een unieke beleving in National Park de Alde Feanen. Met meer dan 2500 hectare aan meren, rietlanden en moerasbossen wordt het National Park ťťn van de pronkjuwelen van natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea genoemd.

Behalve voor alle vormen van watersport en natuurlijk zwemmen en vissen leent de omgeving zich natuurlijk ook top voor fietsers en wandelaars. Ter plaatse voorziet men u graag van de mooiste routes!

Beetsterzwaag is een gezellig dorpje dat midden in de bossen ligt. De bossen kennen een rijke natuur met veel verschillende soorten vogels en zoogdieren. De omgeving werd vroeger bewoond door families van adel. Dit is terug te zien aan de mooie landhuizen die er staan. In het centrum zijn een paar leuke winkeltjes te vinden en goede restaurants.

Akkrum is een klein dorpje in de gemeente Heerenveen. Zomers is het er gezellig druk met fietsers en watersportliefhebbers. Je kunt hier terecht voor wat leuke winkeltjes en terrasjes aan het water.

Grou is n van grotere watersportdorpen in Friesland. Een gezellig dorp met leuke winkeltjes en restaurantjes. Er worden zomers leuke evenementen georganiseerd en ook de pontjes route komt door dit pittoreske dorp heen.

Een dagje shoppen? Dan kun je zeker terecht in het dorp Drachten. Vanaf de camping is dit dorp ongeveer 15 minuten rijden. Wil je echt een dagje uitgebreid shoppen, terrasje pakken of een kroegje in duiken? Dan zijn Groningen en Leeuwarden de grootste dichtstbijzijnde steden.