Vakantiehuizen Ardennen, provincie Luik

De provincie Luik, het hart van de Belgische Ardennen

Ideaal voor een weekendje weg

De provincie Luik is het gedeelte van de Ardennen dat het dichtst bij Nederland ligt. Met Stavelot en Spa is dit de regio die wij kennen als de traditionele Ardennen. Het toerisme is hier goed ontwikkeld en ook OUT! biedt u hier de meest uitgebreidde selectie van huizen, gites, vakantieparken en villa's.

Het Land van Herve

Direct grenzend aan Nederland, nabij het drielandenpunt vindt U Het Land van Herve. Licht heuvelachtig landschap met weiden afgezoomd met hagen nodigen uit tot wandelen. Maar de regio is vooral bekend vanwege 'Espace des Saveurs', het lokale museum weidt zich geheel en al aan de natuur en zijn culinaire geneugten. Verheugd U zich op Hervekaas, mousserende cider, peren- en appelstroop. Voor uw uitstapjes gaat u naar de Abdij van Val Dieu (met bier en kaas.. en van waaruit u ook mooie wandelingen kunt maken), de kruisweg van Moresnet of het Amerikaans militair kerhof in Henri Chapelle. Verder is het leuke van verblijven in deze regio dat u zo in Zuid Nederland in de provincie Limburg bent met b.v. Maastricht, Valkenburg (sprookjesbos), Vaals (doolhof) of in Aachen.

Oostkantons, hoge venen, Robertville, Bütgenbach en Malmedy.

Verder naar het zuiden komen we via Vervier (wolindustrie) op de Hoge Venen (Les Hautes Fays) in de Oostkantons. De hoge Venen zijn een bijzonder stuk natuurgebied en ook het feit dat het gebied grotendeels Duitstalig is geeft het een bijzondere positie in België. Het gebied is bekend vanwege de vier stuwmeren, bij Eupen, Gileppe, Robertville en Butgenbach. De laatste twee zijn toeristische het interessantst. Rondom het meer van Robertville zijn volop wandelmogelijkheden, waarbij je tenminste kasteel Reinhardstein gezien moet hebben. Op het meer van Bütgenbach zijn volop watersporten (surfen, zeilen, kanoën) mogelijk en er is een strandje. Vanuit Bütgenbach kun je ook railbiken (met een soort wagentje over het oude spoor "fietsen"). Malmedy is de grootste plaats van de regio, het levendige stadscentrum biedt winkels, cafeetjes en restaurants. Verder naar het zuidoosten komt u in het prachtige Ourdal, op de grens met de Duitse Eifel
. Nabij Burg Reuland is een groot Indoor Action en Fun Center met o.a. speelparadijs, karting en bowling. In Recht is de meer dan 100 jaar geleden gesloten blauwe hardsteen mijn voor toeristen opnieuw geopend.

Spa, Francochamps, Stavelot, Coo en Remouchamps

Verder westwaarts het zo karakteristieke stadje Stavelot met z'n vele terrasjes en het karakteristieke stadsplein. De voormalige abdij werd volledig gerestaureerd en herbergt 3 musea, waaronder die van het racecircuit van Spa-Francorchamps, in levende lijve net ten noorden van het stadje met ieder weekend evenementen. Nog verder naar het westen ligt de waterval van Coo met haar 1,4 km lange stoeltjeslift en veelzijdig attractiepark Plopsa Télecoo met o.a. bobsleebanen, wildwaterbaan, minigolf, rodeo, old timers en speeltuin. Coo is eveneens startplaats voor kajaktochtjes op de Amblève (2 routes, 9 en 23 km). Veel OUT!door organisaties vestigden zich hier dus ook voor mountainbiken, paintball, etc. moet u hier zijn. Nieuw is Puzzle Planet, een houten doolhof. Naar het noorden komen we bij kuuroord Spa. De nieuwe termen zijn volledig onafhankelijk van het hotel, dus ook voor een dagje wellness is dit een aanrader. Spa heeft prachtig uitgezette stadwandelingen, maar u kunt ook met het toeristische treintje. De zondagse brocante markt is een aanrader.
Niet ver van Spa ligt Theux met dierenpark La Reid. Verder dient u in deze provincie tenminste de grotten van Remouchamps (ondergrondse boottocht) en dieren/safaripark Monde Sauvage te bezoeken (combi-tickets). Naar het zuiden grenst de provincie luik aan Provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen

Het Ourdal

Maar voor u doorreist naar Luxemburg, komt u eerst in het magnifieke Ourdal, een bosrijke streek met de talrijke schilderachtige landelijke dorpjes. Het Ourdal ligt tussen de twee beboste hoogtepunten Weisser Stein (690m) en Schwarzer Mann (692m). De gemiddelde hoogte van 600 m. belooft sneeuwrijke winters en biedt de mogelijkheid voor verschillende wintersporten: alpineski, langlauf en wandelen op sneeuwraketten. Het hele jaar door is deze heuvelachtige streek een echt paradijs voor de wandelaar. Middels talrijke bewegwijzerde wandelwegen ontdekt men de ongerepte natuur, met eindeloze panoramas. Ver van alle stress en lawaai is deze gastvrije oase in een groen kader klaar voor een heerlijke ontvangst en voor een gezonde en ontspannen vakantie.

Luik en het kasteel Modave

De Maasvallei met natuurlijk de levendige stad Luik, welk zich de laatste jaren tot een kunststad heeft ontwikkeld, biedt nog enkele andere topattracties. Zo zijn er het fort van Eben-Emael en de Mijn van Blegny (mijnafdaling, museum, treintje). Verder natuurlijk de stad Huy, welk door de rivier de Maas in 2 delen wordt gescheiden. In Huy (bekend van Luik-Bastenaken- Luik) vindt U ook de citadel met een museum over de concentratiekampen.
Tenslotte, als romatische afsluiter, afgelegen op een rots van meer dan 60m. vindt U het prachtig gedecoreerde Kasteel Modave. Hier wordt drinkwater opgepompt en kunt u een replica bewonderen van een 17e eeuwse houten waterpomp.
Nog verder naar het westen? Bezoek dan zeker Provinciaal Domein Hélécine met oude abdij, visvijvers, speeltuin, ligweiden en overdekte barbecueplaatsen.

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een geinspecteerd OUT! -vakantiehuis in de provincie Luik (Liege), Wallonie, Belgie in het hart van de Ardennen. Deze website biedt U handige mogelijkheden zoals de selectie op vakantie thema. Denk aan het huren van een vakantiehuis in de Ardennen voor senioren, voor een wellness vakantie, vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Op de pagina met onze Specials vind U op rubriek gesorteerd (vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; vakantiewoningen voor senioren; wellness vakantiehuizen; zorgaccommodaties; budgetaccommodaties; luxe vakantievilla's enz.) een aantal interessante vaantiehuizen en groepsaccommodaties. Vergeet Uw vakantievoordeel niet en kijk ook eens onder onze aanbiedingen buiten de zomervakantie of wintersportvakantie in bijvoorbeeld de herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. In de Belgische Ardennen kent in de meivakantie vaak aantrekkelijke korting. En vergeet de lastminutes in Belgie niet. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Wallonie. Ook op de OUT!-vakantiehuizen in de Ardennen geniet U van de zekerheden van ANVR en SGR. OUT! Vakantiehuizen biedt U in Belgie vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets, villa's maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Belgie, Wallonie (de Ardennen) wilt verhuren. In de provincie Luik verhuurt OUT! o.a. vakantiehuizen in Büllingen, Burg-Reuland, Comblain au Pont, Deidenberg, Elsenborn, Faymonville, Grand Halleux, Henri-Capelle, Hombourg, Kelmis, Lierneux, Ligneuville, Malmedy, Manderfeld, Medendorf - Büllingen, Mont - Malmedy, Montzen, Moresnet-Chapelle, Nidrum, Rahier, Ramelot / Tinlot, Recht, Richelle / Visé, Sart Jalhay, Sprimont, ST VITH, Stavelot, Stoumont, Thirimont, Trois Ponts, Trooz, Vieux Ville, Vieuxville, Waimes, Wirtzfeld, Xhoffraix, Malmedy.

Vakantiegids

U ziet ons aanbod aan vakantiehuizen liever op papier? Dan hebben wij voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen:


Vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

In Belgie vind U in Wallonie OUT! Vakantiehuizen in de Ardennen, incl. Hoge Venen (Hautes Fagnes). Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel of via het menu links of bovenaan deze pagina (Gasten/Bestemmingen).

Laten we contact houden!


Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres