• Nieuwsbrief

    Altijd Vakantietijd:

Vakantiehuizen-Nieuwsbrief
Vakantiewoning in Nederland of op de belangrijkste Europese vakantiebestemmingen huren? Laat U bij Uw keuze van een vakantiehuisje, chalet, gÓte of zelfs groepsaccommodatie (vakantiehuis voor 12 personen of meer) inspireren door de nieuwsbrief 'Altijd Vakantietijd' van OUT! Vakantiehuizen. Voor Uw zomervakantie, wintersport, short break tussendoor enz. En U bent altijd op de hoogte van lastminute en vroegboek voordeel! Fijne vakantie!

Online aanmelden voor Nieuwsbrief. Weergave laatste versie:Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

Inhoud van dit nummer:
-Moet je Halloween serieus nemen?
-Corona-regels bekend wintersport Oostenrijk
-Of naar dat andere Oostenrijk dit najaar?


Jaargang 18, nr.3 - 15 Okt 2021

 
Moet je Halloween serieus nemen?

Halloween. Niet iedereen is er van gecharmeerd. Uit Amerika overgewaaide nieuwerwetse fratsen; zeggen ze. Maar is dat wel zo? Komt Halloween wel uit Amerika? Wat houdt het feest eigenlijk in? Misschien moet je toch dit stukje even lezen. Want voor wie geeft een relatief klein attractiepark zomaar EUR 150.000 aan Halloween uit? Is er meer tussen hemel en aarde? Moet je daar toch niet op zijn voorbereid?

Ontdek het vanuit dit vakantiehuis
In het mooie Drenthe, nabij een leuke recreatieplas en omgeven door uitgestrekte bossen, vind je ons zeer kind- en huisdiervriendelijk 4-persoons OUT!-vakantiehuis te Drouwen. Aan de rand van het dorp en met een heerlijke, omheinde tuin. In de directe omgeving, vind je attractiepark Drouwenerzand. Een leuk, kleinschalig attractiepark. Het goedkoopste van Nederland, zeggen ze zelf. En dan lezen we in de media dat het park maar liefst 150.000 euro heeft uitgegeven aan de organisatie van Halloween. Ze zeggen 75 griezels te hebben opgeleid voor speciale themadagen op de zaterdagen van oktober en woensdag 20 oktober 2021. Is dit nou gewoon een slimme commerciŽle investering of is hier iets duisters gaande? Waarom waren er op 25 september 2021 slechts genodigden welkom op het park? Wat was dat voor gezelschap? Laten we eens wat dieper naar Halloween kijken.

Wist je dat...
... de oorsprong van het Halloween-feest gelegen is in Groot-BrittanniŽ en Ierland? Het is een oude Keltische traditie op de avond voor Allerheiligen. Op die All Hallows Eve van 31 oktober werden de geesten met een feestmaal gepaaid. Zelf droegen de Kelten maskers van uitgeholde rapen om de geesten af te schrikken en te voorkomen dat ze bezeten raakten. Er was eind oktober ook voldoende voedsel voor een feestmaal, de oogst was binnen. Het zaaigoed voor het volgende jaar was binnen. Omdat het Keltische jaar liep van november t/m oktober was Halloween dus een soort oogstfeest op oudejaarsavond. In de 9e eeuw mengden Christenen van het vaste land zich in de Keltische traditie door met Allerzielen op 2 november in lompen langs de deuren te bedelen met het aanbieden van aflaten. Kocht je een stuk zielencake (brood met krenten) dan werd er voor overledenen gebeden om ze zo uit het vagevuur te bevrijden. Migranten verspreiden de traditie in de 19e eeuw in Amerika. Daar verving de pompoen de raap en zijn verklede kinderen met een 'Trick or Treat' (je snoep of je leven!) langs de deuren gegaan. Dat gebruik heeft zich vervolgens over vele landen verspreid met de pompoen als wereldwijd symbool.

Dus
Halloween met anders dan vaak gedacht, juist Europese roots, is inmiddels een populair kinder-/griezelfeest met een interessante ontstaansgeschiedenis. Geniet er van! De ''genodigden' op Drouwenerzand genoten een try out en waren dolenthousiast!


www.outvakantiehuizen.nl
Corona-regels bekend wintersport Oostenrijk

Eind vorige maand hebben de Oostenrijkse autoriteiten de definitieve regels voor het komende wintersportseizoen bekend gemaakt. En ding is zeker: we gaan weer wintersporten!

Voor gebruik van skiliften dient een 3G-bewijs getoond te worden. Controle vindt plaats bij de tickerverkoop. In gesloten liften is een FFP2-mondmasker verplcht. De capaciteit is niet beperkt.

Ook in de Berghutten en restaurants is een 3G-bewijs verplicht. Apres-ski mag weer en wel onder de regels van de nachtgastronomie: mocht de situatie verslechteren dan geldt de 2G-regel. In die situatie zijn alleen genezen of gevaccineerde gasten welkom.

Oostenrijk is klaar, wintersporters boeken maar: Come in, find OUT! (Anvr/Sgr)

Of naar dat andere Oostenrijk dit najaar?

Het Oostenrijk van de verborgen achtertuintjes, idyllische pleintjes, barokke kerken, oude theaters, deftige gebak- en koffiehuizen...

Van de Spaanse rijschool. Schloss Schonbrun en de Staatsopera? Waar we het over hebben? Wenen!

Ontdek een van de mooiste Europese steden met OUT! in the City! Ons zorgvuldig geselecteerde aanbod stadswoningen temidden van cultuur en gezelligheid.

Come in, find out Wenen of een van onze ruim 4.000 andere vakantiestekjes. Welkom bij OUT! Grote & kleine vakantiehuizen, voor een (lang)weekend, (mid)week of langer. Het hele jaar door. Heel Nederland, veel Europa!


Nieuwsbriefarchief