• Nieuwsbrief

    Altijd Vakantietijd:

Vakantiehuizen-Nieuwsbrief
Vakantiewoning in Nederland of op de belangrijkste Europese vakantiebestemmingen huren? Laat U bij Uw keuze van een vakantiehuisje, chalet, gÓte of zelfs groepsaccommodatie (vakantiehuis voor 12 personen of meer) inspireren door de nieuwsbrief 'Altijd Vakantietijd' van OUT! Vakantiehuizen. Voor Uw zomervakantie, wintersport, short break tussendoor enz. En U bent altijd op de hoogte van lastminute en vroegboek voordeel! Fijne vakantie!

Online aanmelden voor Nieuwsbrief. Weergave laatste versie:Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

In dit nummer:
Regenboogeieren van een verbindende Paashaas;
Vakantie bij de boer? BioLOGISCH!
Lastminutes voor ongelovigen.

Jaargang 16, nr.15 - 19 Apr 2019

 
De reden achter regenboogeieren

Gisteren de 'Keuringsdienst van Waarde' gezien? Het ging over witte en bruine eieren. Er gaat een serieus verhaal schuil achter dat kleurverschil. En die Paashaas zich maar doldriest de blaren op de poten schilderen...

Witte eieren. De Vlaming en de Nederlander wil er maar niet aan. Om die reden zou de witte variant als goedkoopste variant, onderaan in het schap van de supermarkt liggen. Zichtbaar 'wit te zijn' in een transparant, goedkoop plastic doosje. Daarboven de bruine. In een fatsoenlijke kartonnen doos en 50% duurder. Waarom? Het bruine ei zou geassociŽerd worden met biologisch en als gezonder worden beschouwd. Alsof de bruine eierschaal een soort volkorenbruine achtergrond heeft...

We zitten er naast!
Reden voor een serieus prijsverschil tussen bruin en wit blijkt er echter helemaal niet te zijn. De voedingswaarde van beide eieren is ook gelijk. Het hangt gewoon van het soort kip af (wit of bruin, witte of rode lelletjes) of er een wit of bruin eitje uitkomt. Wel is het zo dat de witte kip, weliswaar iets minder sterk dan een bruine, minder voer nodig heeft en meer eieren legt. Witte eieren zijn daarmee duurzamer en in Nederland en Vlaanderen wordt dus eigenlijk de verkeerde associatie gelegd.

Discriminerend?
Is de consument in bijv. Duitsland, Frankrijk of Rusland (met een duidelijke voorkeur voor het witte ei) dan zoveel slimmer? In de uitzending hoorden we dat men daar het witte ei als 'meer zuiver' beschouwt. Oei! Dat klinkt natuurlijk heel verkeerd in deze tijd. Moeten we daar nu als een soort anti-Zwarte Piet-demonstrant op reageren? Laten we dat vooral niet doen! Laten we ons juist samen verbonden voelen door de Paashaas! Voor de Paashaas zijn er geen witte of bruine eieren. Voor de Paashaas hebben eieren alle kleuren van de regenboog!

Jaja, kan die heidense haas toch nog heel waardevol worden ingepast in de oorspronkelijke betekenis en viering van Pasen. Fijne dagen! Tik een eitje, thuis of bij OUT! Vakantiehuizen!


www.outvakantiehuizen.nl
Hier eet je dan het beste jouw witte eitje

Straks principieel aan de witte eieren? Dan is het natuurlijk ook zaak om jouw vakantie duurzaam in te vullen! Waar dat beter kan dan op de (biologische) boerderij? Op een (biologische) boerderij van OUT! Vakantiehuizen natuurlijk!


Waarom natuurlijk? Bij de boer ga je terug naar de natuur. Terug naar de seizoenen. Verse asperges eten in het voorjaar. Aardbeien van de volle grond in de zomer. Bramen in de herfst. Seizoensfruit is nu eenmaal op z'n best en het lekkerst, in het seizoen! Dat is bioLOGISCH! Zo simpel is het.

Bij de boer. Kinderen leren er het verhaal achter ons eten. Wat ze daar later dan ook mee doen, welke keuzes ze ook maken, ze kunnen het doen met respect voor de natuur. Het bestrijden van verspilling en het betalen van eerlijke prijzen, begint toch met het bewust zijn van het dier achter het stukje vlees en de energie achter een oogst.

Come in, geniet (want dat doe je!) van onze vakantiehuizen op de boerderij, bij een Italiaanse agriturismo's enz..

Lastminutes 2e week Meivakantie

Wat een bofkonten hť, die vakantiegangers in de komende week. Het is gewoon hoogzomer! We hadden het in de vorige nieuwsbrief al beloofd en je weet het: wij doen wat we beloven!

Tweede kans voor ongelovigen
Nee, we komen niet terug op die heidense Paashaas. Pasen is inmiddels een gepasseerd station. Dan had je onze weersvoorspelling maar moeten geloven en vorige week nog moeten boeken. Maar...

...maandag 29 april: 8, 30 april: 9, 1 mei: 9, 2 mei: 8, 3 mei: 9. Die weercijfers zagen wij zojuist op Weeronline.nl voor onze dichtbij-bestemmingen. Er komt nog zo'n zomerse topweek aan! Jouw tweede kans!?

Kijk snel naar onze lastminute-aanbiedingen. of naar de vakantiehuizen die jouw OUT!-spaarbonus accepteren (en jou direct weer nieuw saldo bijschrijven!).

Nieuwsbriefarchief