• Nieuwsbrief

    Altijd Vakantietijd:

Vakantiehuizen-Nieuwsbrief
Vakantiewoning in Nederland of op de belangrijkste Europese vakantiebestemmingen huren? Laat U bij Uw keuze van een vakantiehuisje, chalet, gÓte of zelfs groepsaccommodatie (vakantiehuis voor 12 personen of meer) inspireren door de nieuwsbrief 'Altijd Vakantietijd' van OUT! Vakantiehuizen. Voor Uw zomervakantie, wintersport, short break tussendoor enz. En U bent altijd op de hoogte van lastminute en vroegboek voordeel! Fijne vakantie!

Online aanmelden voor Nieuwsbrief. Weergave laatste versie:Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

In dit nummer:
Vakantie in de bergen? Zo wordt een uitglijder geen vrije val;
Dit jaar extra goed voorbereid op reis;
Nieuwe vakantiehuizen in NormandiŽ en ItaliŽ.


Jaargang 18, nr.1 - 11 Jun 2021

 
Zo wordt een uitglijder geen vrije val

Wat willen we graag op vakantie met z'n allen. Vorig jaar al! Maar wat zijn we lelijk uitgegleden over dat vervelende virus. Gelukkig is het voor de meesten van ons dankzij de juiste hulp geen vrije val geworden. Zorg en politiek: bedankt voor jullie buitengewoon uitzonderlijke inspanningen! Zullen we ze na al die moeite beloven in onze aanstaande vakantie extra voorzichtig zijn?

Zonder uitglijden genieten van de bergen

Dit voorjaar was uitzonderlijk koud. Ook in de Alpenlanden. Dit betekent dat vooral de eerste vakantiegangers van dit jaar tijdens hun bergwandelingen nog besneeuwde hellingen kunnen tegenkomen. Duitstaligen hebben er een woord voor dat bij de locals een alarmbel doet rinkelen: 'Altschneefelder'. Vaak papperige sneeuw op een harde, gladde ijslaag. Zeker zonder goede uitrusting (stevige profielschoenen bij voorkeur met extra spike-overschoen en wandelstokken) moet je dan eigenlijk rechtsomkeert maken. Maar ja... Veel mensen willen hun zorgvuldig uitgestippelde tocht niet in het water laten vallen. Een 65-jarige Duitser vorig weekend in Oostenrijk ook niet. Het werd z'n laatste.

Zo stop je een vrije val
Bedenk dat wanneer je op een gladde helling uitglijdt en je niet binnen de eerste meters tot stilstand komt, jouw snelheid dusdanig toeneemt en blijft toenemen dat het wel heel erg moeilijk wordt om nog tot stilstand te komen anders dan tegen een boom, rots of in een afgrond.

In deze Youtube-video zie je goed hoe onschuldig zo'n 'Altschneefeld' er op het eerste gezicht wellicht kan uitzien. Leer hoe je de zwaartekracht juist niet moet tarten door je evenwicht te bewaren met je handen tegen de helling naast je. Leer vooral om -eenmaal uitgegleden- jezelf snel op de buik te draaien en met neerwaarts gespreide benen jouw tenen in de sneeuw te zetten en je vingertoppen in de helling boven jou. Handschoentjes aan dus. Anders doet jouw Touch ID het niet meer als je eenmaal van de schrik bekomen met jouw smartphone een 'Schnaps' wil afrekenen.

Zo zie je maar weer. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Keep care, oh nee: Hals- und Beinbruch! Fijne vakantie!


www.outvakantiehuizen.nl
Volg de ANWB-Reiswijzer
Of download de Reisapp van Buitenlandse Zaken

Wijs op reis

Met de vakantie voor de deur zijn de concrete mogelijkheden echter nog niet allemaal even duidelijk. Zijn internationaal geaccepteerde bewijzen van vaccinatie of genezing op tijd beschikbaar? Waar, wanneer en tegen welke kosten kun je je laten testen? Hoelang en waar is die test geldig. Welke maatregelen gelden er op vakantiebestemmingen? Wat gebeurt er als je toch nog in een besmettingshaard terecht komt? En daarna thuis?

Neem geen risico's
Laat bovengenoemde onduidelijkheid geen reden zijn om risico's te nemen. Omdat er bij (auto)vakanties op eigen gelegenheid toch niet of nauwelijks gecontroleerd zou worden. Bij een controle zijn de boetes in het buitenland namelijk niet mals.

Jij bepaalt zelf het risico!
Je zou kunnen stellen dat het virus deze zomer het risico niet bepaalt. Zeker niet als je genezen of gevaccineerd bent. Onwetendheid aangaande de regels lijkt het grootste risico te zijn. Neem die onwetendheid weg door de berichtgeving op anwb.nl/reiswijzer te volgen. Ontvang alerts via email of via de Vakantiehulp-app.

Vakantie(t)huis voor jouw bubbel
Met de keuze voor een vakantiehuis, een 'vakantiethuis' voor jouw eigen 'bubbel' maak je sowieso de meest veilige vakantiekeuze! Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken, ingesteld op jouw v akantiebestemming, heb je de actuele informatie uit eerste hand. Voor onze Vlaamse vakantiegangers is er https://www.info-coronavirus.be.

Bekijk de OUT! Vakantiet(huizen)

Nieuwe vakantiehuizen NormandiŽ en ItaliŽ
Het huisarrest zit er op beste vakantiegangers! Natuurlijk was het voor de Nederlander en Vlaming geen straf om in het aantrekkelijke Nederland en verleidelijke BelgiŽ te moeten blijven. Aan de andere kant lonkt het buitenland inmiddels wel heel sterk...

Daarom heeft OUT! Vakantiehuizen zo goed en zo kwaad als de Corona-beperkingen het toestonden, toch een stuk of wat nieuwe vakantiehuizen in Frankrijk en vakantiewoningen in ItaliŽ aan haar aanbod toegevoegd.

NormandiŽ
Dat lieflijke stukje Frankrijk van de mooie stranden en het groen glooiend coulissen-achterland. Van de romantische vakwerkhuizen en de gezellige havenstadjes. Denk aan het schilderachtige Honfleur nabij de indrukwekkende Pont de Normandie over de Seine. Geniet er van de cider, de Calvados, de camembert. Terug van weggeweest, heet OUT! Vakantiehuizen dit vakantiepark aan zee (met zwembad) bij Auverville daarom een hartelijk welkom terug! Het park jou binnenkort ook?

In het kielzog van dit leuke vakantieparkje nam OUT! Vakantiehuizen in de regio ook nog een aantal particuliere vakantiehuizen op. Je vindt ze op op outvakantiehuizen.nl/frankrijk/normandie.

ItaliŽ
We mogen weer naar ItaliŽ. Dus... gaan we naar ItaliŽ! En waar gaan we dan naar toe in ItaliŽ? Waar ben je pas ťcht in ItaliŽ? In Toscane natuurlijk. En dan ga je niet zomaar naar Toscane. Dan ga je naar het unieke San Gimignano. Dat schilderachtige plaatsje met de beroemde familietorens. Het Manhatten van de middeleeuwen.

Wij selecteerden deze kleine fattoria met 7 vakantiewoningen met zwembad even buiten dit historische stadje. Heerlijk in de heuvels gelegen, omgeven door wijn- en olijfgaarden. Centraal in de driehoek Pisa, Florence en Siena, bezoek je vanuit San Gimignano natuurlijk ook deze toeristische trekpleisters.

Fijne vakantie!
Come in, find OUT! (Anvr/Sgr)


Nieuwsbriefarchief