• Nieuwsbrief

    Altijd Vakantietijd:

Vakantiehuizen-Nieuwsbrief
Vakantiewoning in Nederland of op de belangrijkste Europese vakantiebestemmingen huren? Laat U bij Uw keuze van een vakantiehuisje, chalet, gÓte of zelfs groepsaccommodatie (vakantiehuis voor 12 personen of meer) inspireren door de nieuwsbrief 'Altijd Vakantietijd' van OUT! Vakantiehuizen. Voor Uw zomervakantie, wintersport, short break tussendoor enz. En U bent altijd op de hoogte van lastminute en vroegboek voordeel! Fijne vakantie!

Online aanmelden voor Nieuwsbrief. Weergave laatste versie:Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

In dit nummer:
White Christmas, droom of...;
Fijne kerstdagen;
Jouw OUT!-garantie in 2021.


Jaargang 17, nr.15 - 22 Dec 2020

 
Samen voor een White Christmas

Het is bijna kerst. Zullen we er met z'n allen een 'White Christmas' van maken zoals door Bing Crosby bezongen? De omstandigheden zijn er naar.

Eenvoud
Bing Crosby kwam met het lied op de eerste kerstdag van 1941. Drie weken na de Japanse aanval op Pearl Harbor. Een eenvoudig liedje van maar acht regels en met geen enkele verwijzing naar de oorlog. Het werd de grootste hit van de Tweede Wereldoorlog en groeide ook daarna internationaal uit tot ťťn van de bekendste songs. Samen met 'Thriller' van Michael Jackson is de plaat meer dan 50 miljoen keren over de toonbank gegaan.

Verlangen
In White Christmas zingt Crosby over een eenvoudige kerstwens: een witte kerst en geluk zoals dat eens was. Het verlangen naar vrede en rust behoefde de zanger niet te benoemen. De christelijke achtergrond van het kerstfeest komt ook niet aan de orde in het lied. Het beeld van kerstkaarten en een bellende slee met spelende kinderen in de sneeuw, zorgt voor een weemoedige emotie. Een emotie waarvan de Amerikaanse soldaten van de 99e Infanterie Divisie die tijdens het Ardennen Offensief in 1944 bij de Duits-Belgische grens gelegerd waren, dachten die niet de baas te kunnen blijven: ze zouden onderling hebben afgesproken 'White Christmas' niet te neuriŽn. Zo is de emotie van het lied veel groter geworden dan de persoonlijke weemoed van de schrijver/componist Irvin Berlin. Vanuit zijn Joodse achtergrond had Berlin helemaal niets met de oorspronkelijke bedoeling van kerst. Zijn persoonlijke gevoelens werden bepaald door de tragedie die op eerste kerstdag 1928 plaatsvond: de toen nog maar een paar weken oude Irvin Junior, kwam te overlijden. Berlin en zijn vrouw bezochten vanaf toen jaarlijks op eerste kerstdag het graf van hun zoontje.

Samen
Het maakt 'White Christmas' met Kerst 2020 een heel toepasselijk liedje. We kunnen immers het verdriet over het missen van onze dierbaren toch niet beschrijven. Dierbaren die wij dit jaar met kerst moeten missen of ons zelfs ontvallen zijn. Verlangen we dit jaar niet meer dan ooit terug naar tijden 'like the ones I used to know'?

Delen?
Zullen we die emotie de komende kerst in vrede met elkaar delen? Of je nu voor of tegen mondkapjes bent. Of je Corona nu als pandemie of complot beschouwt. Voor of tegen inenten bent. Of je nou boer of supermarktbaas bent. Of je nu kroegtijger, kerkganger of mischien wel allebei bent. Jij je druk maakt over stikstof, PFAS of de huidskleur van de rechterhand van Sinterklaas of niet. Je al helemaal bent vergroend of nog zo zwart als roet van de fossiele brandstoffen bent. Laten we het de komende kerst samen proberen. Er zijn voorbeelden dat tijdens de laatste wereldoorlogen strijdende partijen aan het front met kerst met elkaar verbroederden. Dan kunnen wij de komende dagen al die 2020-tegenstellingen wel even aan de kant zetten toch? Even terug naar een Christmas 'merry and bright'.


www.outvakantiehuizen.nl
OUT! Vakantiehuizen wenst iedereen een fijne kerst.

Wij kijken deze kerst terug op een bewogen jaar. Gelijktijdig mogen we ook vooruit kijken. Kerst is ook het feest van de hoop. Hoop dat we snel weer bijelkaar kunnen komen. Elkaar weer kunnen aanraken. Weer vrij zijn. Weer kunnen reizen.

Dan kunnen we ook weer op vakantie! Op wintersport. Naar de zomerzon. Een weekendje tussendoor. Met z'n tweetjes of de hele groep. Vakanties 'like the ones I just to know' zou Bing Cosby zingen. 'Vakantie als van OUT!' vinden wij toepasselijker. Come in, find OUT! (Anvr/Sgr)

Jouw 2021-boeking goed geregeld

Normaal gesproken, worden rond deze tijd de eerste boekingen voor de komende zomer gemaakt. Ondanks de onzekerheden van dit moment, kan dat ook nu. Zeker voor eerste keus is op tijd boeken belangrijk.

2020: het jaar van de Corona-voucher
In 2020 is geen enkele boeker bij OUT! Vakantiehuizen met annuleringskosten geconfronteerd omdat er vanwege Corona geannuleerd moest worden en er geen annuleringsverzekering was afgesloten en/of Corona niet als gedekte reden werd geaccepteerd. OUT! Vakantiehuizen mocht SGR-gedekte vouchers uitgeven ten behoeve van een latere omboeking. De uitdrukkelijke SGR-dekking was essentieel omdat de SGR standaard geen annuleringskosten vergoedt.

2021: onbeperkte SGR-garantie
In 2021 gaan we weer terug naar normaal. Dat betekent dat er geen nieuwe Corona-vouchers meer worden uitgegeven. Toch biedt OUT! Vakantiehuizen haar gasten onbeperkte SGR-garantie: bij een gedwongen annuleringsreden vanwege Corona, bieden wij direct een alternatief verblijf met gratis omboekrecht. Op die manier blijft de (aan)betaling van onze gasten optimaal SGR-verzekerd zonder dat iemand gedwongen wordt op een bepaald moment op een bepaalde plek vakantie te vieren. Dat vakantiemoment en die vakantieplek kiest de OUT!-gast zelf! Come in, find OUT! (Anvr/Sgr).

Nieuwsbriefarchief