• Nieuwsbrief

    Altijd Vakantietijd:

Vakantiehuizen-Nieuwsbrief
Vakantiewoning in Nederland of op de belangrijkste Europese vakantiebestemmingen huren? Laat U bij Uw keuze van een vakantiehuisje, chalet, gîte of zelfs groepsaccommodatie (vakantiehuis voor 12 personen of meer) inspireren door de nieuwsbrief 'Altijd Vakantietijd' van OUT! Vakantiehuizen. Voor Uw zomervakantie, wintersport, short break tussendoor enz. En U bent altijd op de hoogte van lastminute en vroegboek voordeel! Fijne vakantie!

Online aanmelden voor Nieuwsbrief. Weergave laatste versie:Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

In dit nummer:
Goed nieuws voor de Duitsland-liefhebber;
Nieuwe vakantiewoning Duitse Harz;
Lastminutes Krokusvakantie, Paasaanbiedingen.

Jaargang 15, nr.7 - 16 Feb 2018

 
Bijzondere Duitse minister

Vakwerkhuizen, Lederhosen, Dirndls, Schitzels, Bratwurst, Bierpullen.... we hebben het over: Duitsland! Het land van de Schlager en de Blasmusik. Perfectionistisch -of beter: pünktlich en gründlich voorbereid- gebracht, zoals het Duitse Bier volgens een eeuwenoud Reinheitsgebot wordt gebrouwen. We lachen er misschien om maar zo willen we Duitsland natuurlijk wel graag zien. Zo begrijpen we de Duitser ook. Zo begrijpen we de Duitser eigenlijk veel beter dan bijvoorbeeld die nonchalante Fransoos met z'n haute cuisine. Toch?

De Duitsers zelf, denken van wel. Het nieuwe kabinet-Merkel is er zelfs van overtuigd dat de Duitser zijn identiteit zo sterk aan bovenstaand stereotype ontleent, dat men dit op regeringsnivo moet beschermen. Ter behoud van de Heimat (het 'thuis') voor de Duitser.

Goed nieuws voor de Duitsland-liefhebber
In navolging van hoe dit al vanaf 2014 in de deelstaat Beieren is geregeld, komt ook de nationale verantwoordelijkheid te liggen onder een speciaal Heimatministerium. Zelfs het behoud van de Duitse dialecten behoort tot de doelstellingen van dit nieuwe departement. De verantwoordelijke bewindspersoon wordt de conservatieve Beierse CHU-politicus Horst Seehofer (68). Een Heimatminister. Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!


www.outvakantiehuizen.nl
Nieuwe vakantiewoning Duitse Harz

De Harz. Het noordelijkste middelgebergte (Brocken 1.142m.) van Duitsland. Momenteel bedekt door een dik pak sneeuw. Met gemiddeld op een goede 480 kilometer afstand van Nederland, ook heel geschikt voor een tussendoortje.


In het het hoogste stadje (900m) van de Harz, St. Andreasberg, voegden wij deze vakantiewoning voor 4 personen aan ons aanbod toe. Het romantische plaatsje met steile, smalle straatjes heeft veel te bieden. Op de hellingen van de Mattias-Schmidt-Berg wordt geskied, ligt een fraaie (Sommer)Rodelbahn en vindt de MTB'er een spectaculaire downhill trail.

Wilt u het wat rustiger aandoen? Het is geweldig wandelen rondom St. Andreasberg. Over paden die die op dit moment (zie onze lastminutes) de sprookjesachtige langlaufloipes vormen door een schitterend winterlandschap. De zogenaamde Hexen-Stieg behoort zelfs tot de Top-15 van Duitse wandelroutes.

Het deel naar de top van de Brocken vanaf Torfhaus, is genoemd naar de Duitse schrijver Goethe. Deze 8km lange Goetheweg kruist de intrigerende voormalige staatsgrens tussen West- en Oost Duitsland en voert door prachtig bosgebied, langs schilderachtige vennen, indrukwekkende rotsformaties en mooie heidevelden, naar een top met een panorama van het Sauerland tot het Thüringer Wald!

Goethe liet zich door deze eigenaardige Brocken, inspireren tot het schrijven van het bekende 'Faust'. De berg heeft een uniek, geheel eigen klimaat. De top van 'slechts' 1.142m. ligt toch boven de boomgrens. Faust heeft de Brocken en de legenden van de Harzer heksen wereldberoemd gemaakt. De Brocken. Niet raar, opnieuw wel heel bijzonder! Come in, find OUT!

Lastminutes Krokusvakantie, Paasaanbiedingen

Op het carnavalvierende Zuiden na, heeft Nederland eind deze maand nog een Krokusvakantie voor de boeg. Velen zullen vertrekken richting wintersport maar OUT! Vakantiehuizen biedt u ook leuke dichtbij-bestemmingen.


Omdat OUT! Vakantiehuizen zeker na een zeer geslaagde eigen carnaval, een ieder z'n pleziertje gunt, hebben we de laatste mogelijkheden 'dichtbij' in de Krokusweek (vanaf 24/25 februari) op een rij gezet: bekijk en boek

Pasen
De carnaval is voorbij, met minder dan 40 dagen is het dus alweer Pasen. Voor de Nederlanders een heerlijk langweekend, voor vele Vlamingen met twee vrije schoolweken, een échte vakantieperiode en daarmee voor vele OUT!-gasten de opening van vakantieseizoen 2018!

Onze tip voor Pasen dit jaar? De Veluwe! Snuif eindeloos fietsend of wandelend de ontluikende natuur op, in dit hoe dan ook uniek stukje Nederland (Nationaal Park Hoge Veluwe). Mooi centraal gelegen voor een short break. Ook vanwege een veelvoud aan zeer diverse mogelijkheden voor uitstapjes binnen handbereik (Paleis Het Loo, Apenheul, Burgers Zoo, Dolfinarium, Kröller Müller-Museum, de naburige (Hanze)steden) enz.)! Bekijk de short list van vrije mogelijkheden!

Fijne voorjaarsvakantie!Nieuwsbriefarchief