• Nieuwsbrief

    Altijd Vakantietijd:

Vakantiehuizen-Nieuwsbrief
Vakantiewoning in Nederland of op de belangrijkste Europese vakantiebestemmingen huren? Laat U bij Uw keuze van een vakantiehuisje, chalet, gÓte of zelfs groepsaccommodatie (vakantiehuis voor 12 personen of meer) inspireren door de nieuwsbrief 'Altijd Vakantietijd' van OUT! Vakantiehuizen. Voor Uw zomervakantie, wintersport, short break tussendoor enz. En U bent altijd op de hoogte van lastminute en vroegboek voordeel! Fijne vakantie!

Online aanmelden voor Nieuwsbrief. Weergave laatste versie:Altijd Vakantietijd!
Nieuwsbrief van OUT! Vakantiehuizen
Grote en kleine vakantiehuizen. Heel Nederland, veel Europa!

Inhoud van dit nummer:
-Geen Chiantiwijngaarden meer maar...
-Nieuwe vakantiehuizen San Gimignano;
-In Oostenrijk heeft het al gesneeuwd!


Jaargang 18, nr.5 - 5 Nov 2021

 
Wat er nu toch in Toscane gebeurt...

Bij OUT! Vakantiehuizen hebben wij even getwijfeld of wij dit nieuwsfeit over ItaliŽ wel moeten publiceren. Wat vinden onze gasten van het promoten van die kant van Toscane? Worden onze nieuwsbrieven niet door de providers gefilterd en tegen gehouden. Want vindt Google straks van onze site. Straks staan we nog op de n of andere zwarte lijst!

Speciaal voor Nederlanders?
Aan de andere kant zijn en blijven we wel Nederlanders natuurlijk. En Nederlanders hebben nu eenmaal een bepaalde reputatie in het buitenland. Die reputatie maakt het ook ondenkbaar dat je de komende zomer als OUT!-gast volledig onwetend in Toscane rondwandelt. Daarom vertellen wij het jou toch.

700 euro per kilo
We kennen natuurlijk allemaal het prachtige Toscaanse landschap van graanvelden en wijn-/olijfgaarden. De laatste jaren betrekken de grote Italiaanse pastaproducenten echter steeds vaker goedkope bulkleveringen uit Oost-Europa. In de wijngaarden wordt ook lang niet altijd meer de blauwe sangiovesedruiven geplukt voor de wereldberoemde Chianti. Meer en meer boeren zijn overgestapt op een veel profijtelijker product. Een product dat afhankelijk van de kwaliteit, geoogst 250-700 euro per kilo opbrengt!

Super Tuscan Fiori
Wat het is? Je gelooft het misschien niet maar het is echt waar: Sinds 2016 is de agro-industriŽle teelt van cannabis in ItaliŽ toegestaan. Dat maakt dat in de Chiantistreek het groen op de heuvels rondom bijvoorbeeld het terracotta stadje Impruneta wordt gevormd door duizenden hennepplanten. Gelikte marketing vertelt dat dit nieuwe 'Erba del Chianti' (Gras van Chianti) prachtige toepassingen kent. In pasta's, bier, cosmetica enz.. Nergens zien we in logo's het marihuana-blad, het meest verkochte product is online ook niet te bestellen. De gedroogde bloemen, de 'fiori', de wiet, is als 'Super Tuscan' echter volop verkrijgbaar in de tabakzaken en growshops.

Verslavend
De zon, de zuivere lucht en de goede bodem zou de heerlijke vakantiestreek erg geschikt voor de hennepteelt maken. Of de streek daar nu wel of niet aantrekkelijker van wordt, laten we maar even in het midden. Het aloude alcoholische blauwe druivensap uit de streek, is net zo goed een verslavend lekker genotsmiddel niet waar? Misschien moet je juist vanwege die Chianti (n olijfgaarden n gevarieerde graanvelden) nu nog een keer naar Toscane. Tenzij je van grasland houdt. Dan kom je daar de komende jaren nog volop aan je trekken. Of is Toscane eigenlijk per definitie verslavend? Come in, find OUT! (Anvr/Sgr)

.

www.outvakantiehuizen.nl
Nieuwe vakantiehuizen bij San Gimignano

…ťn van de grootste beeldbepalers van het klassieke Toscane is het unieke plaatsje San Gimignano. De sky line is er sinds de Middeleeuwen niet veranderd. En toch spreekt men over het Manhatten van Toscane.

Kenmerkend voor San Gimignano zijn namelijk de bijzondere geslachtstorens van de rijke, lokale families. Gebouwd om onderling te imponeren/pronken en om het plaatsje te verdedigen. Gelukkig hebben ze door de eeuwen heen alle gevaren weerstaan. Wat je in de omliggende sfeervolle steden (Pisa, Florence, Siena) in het groot vindt, vind je in San Gimignano in het klein.

Panoramazwembad
Even buiten het plaatsje vind je in een sfeervol gerenoveerde boerenhoeve, 7 heerlijke vakantiewoningen. In capaciteit variŽrend van 2 t/m 6 persoons . Klassiek romantisch en met veel comfort (airco, wifi) ingericht. De heerlijke tuin heeft een speeltuin en een prachtig panoramazwembad. Come in, find OUT! (Anvr/Sgr).

In Oostenrijk heeft het al gesneeuwd

Het is alsof in Oostenrijk de natuur het deze week letterlijk van de daken wilde schreeuwen: er kan cht weer gewintersport worden deze winter! De Tiroler dalen kleurden wit!

Natuurlijk het virus is er nog. De vaccinatiegraad is echter hoog en neemt nog altijd toe. Mensen worden minder ziek en ondanks dat de komende tijd de reguliere zorg blijft doorgaan, is er volgens de authoriteiten voldoende ziekenhuiscapaciteit.

Een lockdown zoals we die vorig jaar hebben meegemaakt, willen de Oostenrijkers niet nogmaals meemaken. Ze houden liften en pistes dus open. Indien nodig met de nodige maatregelen (liftcapaciteit, mondkapjes, 3G enz.). In het geval de risico's onbeheersbaar dreigen te worden, wordt hooguit de aprŤs-ski beperkt.

Met andere woorden: de echte maar nog dakloze wintersporter legt nu zijn wintersportvakantiehuis vast: Come in, find OUT! (Anvr/Sgr).


Nieuwsbriefarchief