• Verzekeringen

    Onze reis-, annulerings- & schadeverzekeringen:

Verzekeren doe je bij Out!

Verzekeringen

Als assurantietussenpersoon (registratienummer 2805842) van Europeesche kan OUT! Vakantiehuizen u een compleet pakket aan verzekeringen aanbieden. Hier op www.outvakantiehuizen.nl vindt u meer informatie.

Sluit op tijd een goede basis annuleringsverzekering af

Een annuleringsverzekering dient binnen 7 dagen na boeking afgesloten te worden. De verzekering kent mogelijk een dekkingsbeperking als u deze op later datum afsluit. Regel daarom direkt bij boeking uw verzekering! Dan hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken en kunt u het niet vergeten.

Basis kosten en mogelijkheden

Tijdens het boekingsproces op deze website sluit u gemakkelijk en snel als particulier een standaard annuleringsverzekering voor een groep van max. 4 gezinnen of 9 personen. Desgewenst verzekert u nog de persoon mee die thuis 'op de winkel' (uw huisdieren enz.) moet passen: de zogenaamde 'waarnemer.

Kosten
De premie van de annuleringsverzekering bedraagt 6,65% van de reissom die bij annulering max. zou zijn verschuldigd. Dit percentage is inclusief 21% assurantiebelasting. Europeesche Verzekeringen brengt daarbij een vast bedrag van eenmalig 5 euro aan poliskosten in rekening. Ook dat bedrag is inclusief 21% assurantiebelasting. Het bedrag per eventuele waarnemer inclusief 21% assurantiebelasting is 11,50 euro.

Is deze verzekering op mij van toepassing?
OUT! Vakantiehuizen biedt online alleen de basis-verzekering aan omdat deze in de meeste situatie volstaat. Vind hier de complete voorwaarden: https://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-annuleringsverzekering

Wilt u zich als particuliere groep (vanaf 10 personen uit meer dan 4 gezinnen=woonadressen) verzekeren met dezelfde dekking als een 'gezinnetje' dan kunt u het aantal extra reisgenoten (vanaf de 10e persoon) tegen een toeslag bijverzekeren. Dit zijn de toelslagen per 1 januari 2022 (exclusief 21% assurantiebelasting):


Conform de voorwaarden op https://www.europeesche.nl kunt u er dan voor kiezen om bij een gedekte reden het geboekte verblijf te annuleren of dat te laten doorgaan maar met een vergoeding van de kosten voor de personen die vanwege een gedekte reden niet mee kunnen.

Voor zakelijke verzekeringen, een complete reisverzekering afsluiten of een uitgebreidere annuleringsverzekering, neem dan contact met ons op of gebruik de keuzehulp op de website van Europeesche: https://www.europeesche.nl

Verzekeren en Corona

Een andere reden waarom OUT! online alleen de basisverzekering aanbiedt, is de duidelijkheid met betrekking tot Corona:
De aangeboden (goedkoopste) standaard verzekering biedt gewoon de normale dekking ook als op het moment van boeken de reisbestemming een code oranje of rood reisadvies heeft of krijgt nadat u heeft geboekt. Het reisadvies zelf is echter geen gedekte annuleringsreden. Dat geldt ook voor Coronagerelateerde inreisbeperkingen (vaccinatie-, quarantaineplicht enz.) of het besmet raken van u of een reisgenoot. Een Coronagerelateerde ziekenhuisopname vormt in principe wel een gedekte annuleringsreden.

De link naar bovenstaande keuzehulp bij Europeesche presenteert u wel enkele (beperkte) mogelijkheden om u ten aanzien van Corona (iets) uigebreider te verzekeren. In die gevallen zal de premie en het eigen risico (geen 100% dekking) hoger zijn. Corona zal meer en meer als een bekend risico worden gezien en daarmee niet als onvoorziene gebeurtenis volledig te verzekeren zijn. Om die reden biedt OUT! u de mogelijkheid om bij ziekte of reisbeperkingen om te boeken! De keuze voor een goede verhuurder is in dit verband belangrijker dan een annuleringsverzekering...