• Duitsland vakantiehuizen Eifel
Duitsland

Eifel

De Eifel, zo dichtbij en toch zo anders'Die Eifel' is een middelgebergte tussen Rijn, Mosel en Ruhr, gemiddeld 600 m. boven zeeniveau. Het gebied is zeer afwisselend: dichte bossen, heidevelden, meren van vulkanische oorsprong (maaren) en gezellige (toeristen)stadjes met alle voorzieningen.

Centraal gelegen vakantiegebied

In de Schnee-Eifel (Schneifel) wordt de wintersport beoefend. Het gebied is vergelijkbaar met de aansluitende Belgische Ardennen/Hoge Venen. De bergkam zuid-oostenlijk van de Mosel, tussen Mosel en Nahe, doorkruist door de Ausoniusstraße, sinds de Romeinse tijd de mooiste verbinding tussen Trier en Bingen, wordt de Hunsrück genoemd. Een streek van diepe bossen van het Hoch- en Idarwald en lieflijke wijnbergen van het Ruwertal. De Hunsrück is een ongerept gebied van ongekend schone lucht, maar met een rijke historie. De vele met mythen omgeven ruïnes zijn de stille getuigen. Zuidwestelijk vindt U het lieflijke Saarland, met uniek drielanden-karakter (Duitsland, Frankrijk, Luxemburg). Zuidoostenlijk gaan de bossen over in die van het bekende Westerwald.

Langs schitterende routes als de Deutsche Wildstraße en de Hunsrückhohenstraße is het heerlijk toeren door de streek met een stevige, maar betaalbare, keuken. Voor de gemotoriseerde toerist die daarbij aan racen denkt, is er het mooie circuit Nürburgring. Gelegen in de vulkaneifel, omgeven door mooie recreatiemaaren. Een geheel ander landschap bieden de schitterende wijngebieden langs Mosel, Saar en Ruwer.

Van de vele bezienswaardigheden in dit veelzijdige vakantiegebied op enkele uurtjes vanuit midden-Nederland, moeten we in ieder geval één noemen, de oudste stad van Duitsland: Trier. Deze gezellige stad met haar Romeinse Porta Nigra, haar dom, basiliek, paleis en ruïnes van thermen en amfitheater is een bezoek meer dan waard. Dus voor uw zomervakantie, wintersporttussendoortje of zomaar een weekend....

Hoogtepunten van de Duitse Eifel

Een selektie van zeer konkrete toeristische bezienswaardigheden vanuit de OUT!-vakantiehuizen in de Duitse Eifel vindt U op bovenstaande kaart. Natuurlijk vertellen de vakantiehuisbeschrijvingen van OUT! wat er in de direkte omgeving van Uw vakantiehuis in de Duitse Eifel te doen is. Daarnaast vormen de gastenboeken bij de vakantiehuizen van OUT! met de daarin vermelde ervaringen van eerdere gasten vaak een bron van inspiratie en goede ideeën: zie de link binnen de huisbeschrijving.

Snel naar alle vakantiehuizen!Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres