• Duitsland vakantiehuizen Harz
Duitsland

Harz

Laat de Duitse Harz Uw vakantiehart veroverenDe Harz is alleen al vanwege de relatief noordelijke ligging een uniek stukje middelgebergte. Bijna het gehele gebied, gelegen op de grens van het voormalige Oost- en West-Duitsland is formeel Nationalpark. Met de ťťnwording van Duitsland is qua natuur de mooiste Harz toegankelijk geworden.

De Brocken, letterlijk het hoogtepunt

Centraal in de Harz ligt de 1142m hoge Brocken. De karakteristieke houten huizen geven de streek een geheel eigen sfeer. In de voormalige DDR zijn de dorpjes vaak net iets authentieker. Bepaalde plaatsjes, zoals bijvoorbeeld St. Andreasberg ademen al de sfeer uit van een bergdorpje. De bossen zijn schitterend.

De Ost-Harz, natuurlijk en authentiek

Vooral de oostelijke Harz heeft veel te bieden. Met nieuwe gelden is bijvoorbeeld Wernigerode schitterend gerestaureerd. Dit prachtige stadje moet U gezien hebben. Een dagtrip zou U kunnen maken naar Quedlinburg, als 'werelderfgoedstad' eveneens ongekend mooi opgeknapt. Van een oude Russische legerplaats is een 'Wild West'-attractiepark van gemaakt (Pullman City).

Snel naar alle vakantiehuizen in de Harz!