• Duitsland vakantiehuizen, Hunsrück, Moezel/Rijn
Duitsland

Hunsrück

Met OUT! de Hondsrug op!De bergkam zuid-oostenlijk van de Mosel, tussen Mosel en Nahe, doorkruist door de Ausoniusstraße, sinds de Romeinse tijd de mooiste verbinding tussen Trier en Bingen, wordt de Hunsrück genoemd. Een streek van diepe bossen van het Hoch- en Idarwald en lieflijke wijnbergen van het Ruwertal.

De ruïnes van de Hunsrück

De Hunsrück is een ongerept gebied van ongekend schone lucht, maar met een rijke historie. De vele met mythen omgeven ruïnes zijn de stille getuigen. Zuidwestelijk vindt U het lieflijke Saarland, met uniek drielanden-karakter (Duitsland, Frankrijk, Luxemburg). Zuidoostelijk gaan de bossen over in die van het bekende Westerwald. Rondom de ruim 800m hoge Erbeskopf wordt de wintersport beoefend.

Trier: toeristisch hoogtepunt sinds de Romeinen!

Van de vele bezienswaardigheden in dit veelzijdige vakantiegebied op enkele uurtjes vanuit midden-Nederland, moeten we in ieder geval één noemen, de oudste stad van Duitsland: Trier. Deze gezellige stad met haar Romeinse Porta Nigra, haar dom, basiliek, paleis en ruïnes van thermen en amfitheater is een bezoek meer dan waard.

Vliegtuigmuseam, edelstenen en Moezelwijn

Andere trekkers in de regio zijn Hermeskeil met het vliegtuigmuseum en natuurlijk edelsteenstad Idar Oberstein. De vakantiewoningen, vakantie-appartementen en vakantieparken van OUT! liggen centraal op de Hunsrück, rondom kuuroord Morbach. Van daaruit is een uitstapje naar de fraaie Moselstreek eveneeens eenvoudig gemaakt.
Op de Google-kaart in de huisbeschrijvingen vindt U nog een aantal bezienswaardigheden die U eigenlijk tijdens Uw verblijf in deze fraaie vakantiestrek van Duitsland niet mag missen.

Naar alle vakantiehuizen op de Hunsrück!Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres