• Duitsland vakantiehuizen Moezel/Mosel
  • Duitsland vakantiehuizen Moezel/Mosel
Duitsland

Mosel

De Moezel, fraai landschap, sfeervolle ambianceDe Mosel (op z'n Duits) komt op het drielandenpunt (Luxemburg, Frankrijk, Duitsland) de bondsrepubliek binnen en stroomt sterk kronkelend langs de mooiste wijnbouwhellingen, door prachtige stadjes naar Koblenz. Daar gaat de rivier over in de Rhein. De kronkeling is zo sterk dat bij een boottocht vanuit PŁnderich, met aan bakboordzijde de Marienburg, U na maar liefst 12 kilometers stroomafwaarts, wederom de Marienburg voorbijglijdt... U bent slechts 500 meter verder.

Rode wijn, witte wijn, Rosť en blaasmuziek

De Moselstreek is een toeristische topbestemming. Qua vertier kent de regio hoogseizoen van de eerste zomermaarden t/m oktober. Het najaar staat natuurlijk volledig in het teken van de wijnoogst. De wegen worden overbevolkt door wijnboeren op smalle traktoren met aanhangers vol met de hand geplukte druiven. De toeristen in de bermen hebben er weinig oog voor. Zij zoeken onder de vele walnootbomen langs de oevers van de Mosel de pas gevallen vruchten. In de horeca proeft U de invloed van regio en seizoen.

Aan de Mosel proeft U de seizoenen

In de weekenden van voor- tot najaar, vieren de lieflijke wijnplaatsjes beurtelings hun voorjaars-, dorps-, straat- en wijnfeesten. De blaasmuziekliefhebber wil er niets van missen! Vanaf de adventtijd verkeren de oogstrelende wijnstadjes in prachtige kerst- en wintersfeer.

Ook voor mountainbiker en wandelaar

De autovrije weggetjes door de gehelde wijngaarden staan garant voor schitterende panoramawandelingen en stevige mountainbiketochten. Wilt U het wat rustiger aan doen? Ook op de vlakke fietspaden direct aan de Mosel hoeft U niets te missen.

Vakwerk

'Rijke' wijnstadjes met imposante burgruÔnes, zoals Traben-Trarbach met mooie oude villa's van oude wijnfamilies en Bernkastel-Kues met prachtige vakwerkarchitectuur, zijn twee centraal gelegen aanraders. Vanuit dit gebied pikt U echter ook al het goede van de Eifel en Hunsruck mee.

Snel naar alle Mosel-vakantiehuizen!


Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres