• vakantiehuizen duitsland saarland
Duitsland

Saarland

Saarland: geen Frankrijk, geen Duitsland maar vakantieland!
Zuidwestelijk van de Duitse Eifel, ingeklemd tussen Mosel en HunrŁck, in het lieflijke drielandengebied Duitsland-Frankrijk, Luxemburg, vindt U het Saarland.

Meanderende waterwegen en fraaie PanoramastraŖen

De Saar doorsnijdt sterk kronkelend een heuvelachtig en gevarieerd landschap van wijnbouw, velden en bossen. Rondvaartboten nodigen uit voor prachtige panoramatochten. Of huur eens een bootje op de kronkelende Blies, de woelige Nied of de wat dromerige Ill. Over de weg geniet U van het Saarland langs de van oudsher zeer aantrekkelijke toeristische routes als de Saar-Riesling-StraŖe, de EichenlaubstraŖe of de MoselweinstraŖe.

Imposante burchten, knusse stadjes, aangename meren

Het Saarland is een gebied van burchten (zoals ruÔne SchloŖ Dachstuhl) en meren (Losheim, Bostal, Noswendel en Kellersee) en knusse stadjes en dorpjes. Met name op de Bostalsee en de Losheimer See komen surfers en zeilers goed aan hun trekken.

Van Kurbad tot Erlebisbad

De heilzame krachten van het Saarlandse water ontdekken kuurgasten middels de watertherapieŽn van de Hochwaldklinieken of gezondheidscenrum Saarschleife. De interesse van de jongere gasten gaat welllicht eerder uit naar de maar liefst 50 zwembaden met attracties in het eigenlijk relatief maar kleine Saarland.

Van tourtocht tot mountainbiketrack

De oevers van de waterwegen vormen de basis van een fietsnetwerk voor het hele gezin. Meer 'landinwaarts' vindt U in het Saarland de uitdagende trajecten. Zo is mountainbikecenrum St. Wendel al jaren het decor voor wereldcupevenementen.

Van de Franse tot de Romeinse tijd!

De streek kent vele sporen (gebouwen, musea e.d.) uit de tijd dat het Saarland wisselend bij Frankrijk dan wel Duitsland hoorde. Echter al veel eerder werd er om het Saarland gevochten. De Romeinen lieten er ook hun sporen achter getuige de fraaie villa's en thermen. In Nennig vinden we de grootste Romeinse mozaÔkvloer van Europa.

Centrale vakantiebestemming

De vakantiehuizen en vakantiewoningen van OUT! liggen centraal in het Saarland en vormen daarom een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar bijv. Luxemburg en Trier.

Naar de vakantiehuizen in het Duitse Saarland!


Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres