Wintersport in Espace Killy

Val d'Isère & Tignes, skiën, snowboarden...

Espace Killy
Espace Killy: Blauwe piste 198 km
198 km
Espace Killy: Rode piste 75 km
75 km
Espace Killy: Zwarte piste 27 km
27 km
Espace Killy: Langlauf loipes 44 km
44 km
Espace Killy: Totaal km. skipiste 300 km
300 km
Espace Killy: Pistehoogte 1550-3456 meter
1550-3456 meter
Espace Killy: Totaal skiliften 96
96
Espace Killy: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


L'espace Killy, het mooiste skigebied ter wereld

L'espace Killy is zondermeer een van de mooiste skigebieden ter wereld. Hier werden in 1992 diverse onderdelen van de Olympische Spelen gehouden. 300 kilometers pisten en 120 liften brengen je precies waar je zijn wilt!

Val d'Isère


Val d'Isère heeft een in oude stijl gerenoveerd centrum en biedt prima accommodaties en après ski mogelijkheden. En natuurlijk heeft het een uitgebreid sneeuwzeker, geweldig skigebied met een goed liftsysteem en magnifieke off-piste mogelijkheden. het skigebied is verdeeld over 3 gebieden. De Bellevarde en de Solaise liggen direct boven het dorp, en achter het dorpje Le Fornet ligt Leissières. Nog iets verder ligt Pissaillas, de gletsjer, waar u ook zomers kunt skiën. In het hele gebeid zijn vele "tief"sneeuw mogelijkheden. Op de Bellevarde liggen de olympische pistes en van hieruit heeft u ook aanlsuiting op het gebied van Tignes. De Solaise biedt o.a. een mooie afdaling door de bossen terug naar Val d'Isère. Door de vele offpiste mogelijkheden is het hier ook een walhalla voor de freeriders. In La Daille is een snowpark. Alhoewel er een mooie loipe te vinden is bij Le Chatelard (naar Manchet), is Val d'isère niet bepaald een bestemming voor echte langlaufers. In de vallei van Manchet zijn ook de belangrijkste wandelmogelijkheden te vinden. Niet skiers kunnen echter ook tochten maken met sledehonden of ijsklimmen!

Tignes

Het dorp Tignes verdween in 1952 in een stuwmeer, waarna een viertal dorpjes ontstonden die we nu samen Tignes noemen. Les Brévières en les Boisses liggen aan het meer, de moderne dorpen Le Lac, met 2x per week een levendige markt, en Val Claret een stuk hoger op 2100m.
Het skigebied is bij uitstek geschikt voor gevorderden. Onder de Aiguille Percée ligt een skigebied, volledig op de zuidhellingen, dat aansluit bij de dorpen aan het meer. Het gebied van de Percée sluit via de Col du Paret en Col des Ves aan op het skigebied van Grande Motte. Hier worden vooral wedstrijden in reuzeslalom gehouden. Verder zijn er nog twee zomergebieden. In Le Lac is de piste een avond per week verlicht. Hier liggen ook het funpark en een half pipe voor de snowboarders. Net buiten Val Claret liggen de Olympische Buckelpistes en springschansen. Langlaufers (alleen mogelijk op het meer) en wandelaars zijn hier niet aan het juiste adres. Voor de afwisseling zou u kunnen gaan ijsduiken....

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres