Wintersport in Les Sybelles

St. Jean dīArves, skiŽn en genieten!

Les Sybelles
Les Sybelles: Blauwe piste 56
56
Les Sybelles: Rode piste 34
34
Les Sybelles: Zwarte piste 9
9
Les Sybelles: Langlauf loipes 65 km
65 km
Les Sybelles: Totaal km. skipiste 310 km
310 km
Les Sybelles: Pistehoogte 1110-2600 meter
1110-2600 meter
Les Sybelles: Totaal skiliften 76
76


SkiŽn in de zon

Les Sybelles is het op drie na grootste skigebied van de Franse Alpen. Bij Nederlanders nog niet zo bekend, maar dat zou wel moeten. Les Sybelles is een magnifiek aaneengesloten, ruim skigebied, verdeeld over vier bergruggen. Prachtige lange, licht glooiende hellingen op het zuiden maken het een perfect skigebied voor families en beginnende skiŽrs. Maar het grote aanbod aan off-piste mogelijkheden, tourtochten en een aantal pittige zwarte pistes zorgen ervoor dat ook de ervaren skiŽr zich hier niet gaat vervelen! Voor de durfals en snowboarders is er een halfpipe, 3 snowparks, floodlight slopes en een Toboggan run.
Kortom? 310 km. aan geschakelde pistes, allemaal boven de boomgrens, waardoor prachtige zonnige afdalingen en een geweldig panorama op de omliggende toppen, zoals bijv. de Aiguilles d'Arves.


Le Super Grand Large

Het grootste deel van Les Sybelles wordt gevormd door wat ook wel bekend staat als Le Super Grand Large. De twee grootste skistations in het gebied zijn La Toussuire en het hier meer bekende Le Corbier. Met name Le Corbier is een modern skistation, beide bestaan voornamelijk uit appartementen complexen.
In het gebied zijn ook twee authentieke bergdorpen te vinden die nog de savoyaardse charme ademen, Saint Sorlin d'Arves en de keus van OUT! Vakantiehuizen, Saint Jean d'Arves.

Saint Jean d'Arves

Op amper 900km. van de Nederlandse grens ligt Saint Jean d'Arves. Pakweg de laatse 45 minuten (20km) moet u van de snelweg af, en een bochtige weg omhoog. Een prachtige bergweg, aan te raden om er bij licht van te genieten en zorgt u absoluut voor sneeuwbanden! Saint Jean d'Arves is een klein dorp op 1500m. hoogte in de bossen van de Savoie. Traditionele met hout bezette boerderijen, kleine staatjes en winkeltjes, kleine charmante restaurantjes en een legendarische aprŤs-ski bar kenmerken dit karakteristieke ski-dorp. De ski-accommodaties bestaan uit laagbouw residenties en chalets. Het dorp is zelf voorzienend met een supermarkt, een bakker en sportwinkels met skiverhuur. Vanuit de appartementen en chalets heeft u veelal een prachtig uitzicht op de Aguilles d'Arves. Het charmante dorpje biedt volop winter ontspannings mogelijkheden. Wandelingen op sneeuwschoenen, hondensleden, paragliding, etc. Er is een wekelijks activiteitenprogramma dat u bij het lokale toeristenbureau of de winkels kunt verkrijgen. Handig voor de niet skiŽrs onder u, of als de spieren een dagje vragen om iets anders! Het resultaat? Een skidorp voor een echter wintervakantie!


SkiŽn vanuit Saint Jean d'Arves

De OUT! vakantiehuizen accommodaties liggen op loopafstand van de lift en de piste. Onderaan de piste vindt u de skischool en een restaurant. Drie sleepliften brengen de minder gevorderden naar de oefenpistes gelijk boven het dorp. Een vierpersoons stoeltjeslift brengt u naar het grote skigebied Les Sybelles (310 km).
De skipistes van Saint Jean d'Arves liggen bijna allemaal op de zuidkant. Dit heeft het grote voordeel dat u bijna altijd in de zon kunt skiŽn. De pistes worden in het seizoen indien nodig altijd voorzien van kunstsneeuw. Een avond in de week is het mogelijk om bij kunstlicht te skiŽn en te boarden.
Zodra u vanuit Saint Jean d'Arves het skigebied ingaat dan maak u in eerste instantie gebruik van het gebied boven Le Corbier. Hier vindt u 6 groene, 13 blauwe, 6 rode en 1 zwarte piste. Verder zijn er een easypark & snowpark, zijn er 3 langlaufloipes uitgezet en is er een bewegwijzerd sneeuwwandelpad.

Skipassen

Ter plaatse zijn verschillende skipassen te verkrijgen. Natuurlijk kunt u een pas nemen voor het hele skigebied Les Sybelles. Maar indien in uw gezelschap minder gevorderde skiŽrs zijn dan is het een stuk voordeliger om een skipas te nemen voor het gebied Corbier/St Jean d'Arves. Met 90 km. aan piste kunt u dan al aardig uit de voeten. Of, indien u nog bijna nooit heeft geskied, kies dan voor de beginners pas. Deze gaat per halve of hele dag en is alleen geldig voor de drie oefenliften La Chal, direct boven het dorp! Desgewenst kunt u uw skipassen ook vooraf online boeken op www.sybelles.com. Meer informatie over Saint Jean d'Arves vindt u op www.sja73.com

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres