Les Trois Vallées

Val Thorens, Courchevel, Méribel, Les Menuires, La Tania

Les Trois Vallees
Les Trois Vallees: Blauwe piste 310 km
310 km
Les Trois Vallees: Rode piste 217 km
217 km
Les Trois Vallees: Zwarte piste 73 km
73 km
Les Trois Vallees: Langlauf loipes 132 km
132 km
Les Trois Vallees: Totaal km. skipiste 600 km
600 km
Les Trois Vallees: Pistehoogte 1300-3200 meter
1300-3200 meter
Les Trois Vallees: Totaal skiliften 187
187
Les Trois Vallees: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Les trois Vallées in de Savoie

In de Savoie ligt het complete ski universum Les Trois Vallées met 600km (!) skipistes, waarvan de helft blauwe pisten, dus een prima bestemming voor het hele gezin. In het gebied vindt u een vijftal grotere skistations, en de langste kabelbaan ter wereld, maar ook mooie authentieke romantische dorpjes, zoals bijv. Brides-les-bain.

Val Thorens


Aan het eind van de Vallée de Belleville (met het dorp St-Martin-de-Belleville)n ligt Val Thorens. Een grote plus is dat de meeste accommodaties hier skiend te bereiken zijn. Het dorp ligt hoog (2300m.!) dus is het seizoen lang (gezien de gletsjer tot in de zomer) en het heeft een autovrij centrum. Er zijn drie skigebieden rondom Val Thorens, op de Cîmes de Caron, de gletsjer van de Péclet en het gebied Montée du Fond. Maar Val Thorens staat in verbinding met het hele gebied van Les Trois Vallees. Obeperkte off-piste mogelijkheden voor freestylers, er is een snowpark. Val Thorens is geen aanrader voor wandelaars of langlaufers, juist wel voor diegene die behoefte hebben aan een levendige après ski! Naast volop horeca gelegenheden ook zwembad, thermaalbad, sauna, fitness etc.

Courchevel


Courchevel bestaat eigenlijk uit vier dorpen, waarvan Courchevel 1850 en 1550 voor skiërs het meest aan te raden zijn, omdat ze midden in het skigebied liggen. 1300/La Praz is een rustig dorp met een bosweg naar La Tania. 1850 heeft voor snowboarders "Espace Snowboard" en hier is het ook prima langlaufen en wandelen. Er worden veel alternatieve activiteiten georganiseerd zoals ballonvaarten, parasailen, ijsklimmen en sneeuwscooteren. Er zijn volop horecagelegenheden, o.a. ook een casino en 3 bioscopen. Ook gastronomisch is het er genieten, twee restaurants hebben een michelinster!

Méribel


Méribel ligt middenin het hart van Les Trois Vallées, het heeft tradionele bouw en het skigebied, met name Mont Vallon, is ideaal voor de wat gevorderde skiër (o.a. Buckelpiste Combe du Vallon). Snowboarders vinden er half pipes en veel off-piste mogelijkheden. Freeriders moeten op de Mont Vallon zijn. Langlaufen kan in het bos bij Altiport op 1700m. hoogte. Ook voor wandelaars zijn er mogelijkheden.

Les Menuires en St. Martin de Belleville


Les Menuires is goedkoper dan elk ander dorp in het gebied, waardoor het veel jongeren en gezinnen trekt (gezellig druk). Het ligt in de Vallée des Belleville (met St Martin de Belleville en Val Thorens). Samen met St. Martin de Belleville heeft het een skigebied van 120 km. met aansluiting op de gehele 3 vallées. Het skigebied is prima voor licht gevorderden, maar heeft ook enkele uitdagingen op zwarte en off- pistes. Snowboarders vinden er 110m halfpipe en een snowpark van 400m.. Ook wandelaars (ook raquettes), langlaufers en natuurgenieters komen aan hun trekken (o.a. ongespoorde loipen).

La Tania

La Tania is een gezinsvriendelijk dorp, autovrij en gelegen tussen de bomen. Een oefenpiste voor de deur, maar houdt u er wel rekening mee dat de piste terug naar het dorp best moeilijk is en druk kan zijn. Het dorp zelf heeft twee uitdagende pistes, maar er zijn liften naar de pistes van Méribel of Courchevel. Snowboarder kunnen via deze liften naar Courchevel 1850 voor het snowboardpark. Er ligt 30 km. mooie langlaufroutes, veelal door de bossen en er is aansluiting op de loipes van Méribel en Courchevel. Eigenlijk geldt voor de wandelaars precies hetzelfde!