Bourgogne

Wijngebied bij uitstek

Cultureel, historish en gastronomisch top!

Bourgogne is op historisch, cultureel, gastronomisch en economisch gebied de rijkste provincie in Frankrijk. De unieke romaanse architectuur in Fontenay en Vezelay weerspiegelt het rijke verleden van dit voormalige machtscentrum. Daarnaast komen sommige van de beste wijnen ter wereld uit dit gebied. Liefhebbers van kunst, architectuur en eten moeten beslist naar Dijon gaan.

CŰte d'Or, Dijon en Beaune met het Hotel-Dieu

Cote d'Or heeft als hoofdstad Dijon. Dijon is een mooie stad, wellicht bekend van de mosterd, maar heeft ook vele musea en kunstschatten. Beaune is wel de bekendste stad van de Bourgogne. Het Hotel-Dieu is de bezienswaardigheid met het kleurrijke dak. En de uitgebreide en wereldberoemde wijngebieden zijn een bezoek meer dan waard.

Nievre met het Parc Naturel de Morvan

Nievre is de streek van de uitgestrekte wouden en meren. Het Parc Naturel de Morvan is favoriet bij wandelaars en natuurliefhebbers. De hoofdstad Nevers heeft een mooie kathedraal en klooster. Deze stad staat ook bekend om het aardewerk. In de buurt ligt ook het formule 1 circuit Magny-Cours.

Saone-et-loire, Macon en Beaujolais

Saone-et-Loire is het zuidelijkst deel van de Bourgogne. De hoofdstad is Macon, een met bloemen versierde stad. Het is het departement waar wijnen vandaan komen zoals Macon en Beaujolais. Het glooiende landschap nodigt uit tot wandelingen en fietstochten. Ga er eens op zoek naar oude oliemolens waar je de meest verfijnde olijfolie kunt kopen of bijvoorbeeld notenolie.

Auxerre en Chablis

Het noordelijkste stuk van Bourgogne heeft de hoofdstad Auxerre. Een onvergetelijk zicht beleef je 's avonds van op een bootje op de Yonne, met de verlichte St. Etiennekathedraal en de Germanusabdij. Het is een gebied waar de wereldberoemde goudgele Chabliswijnen vandaan komen. Maar er is nog veel meer dan alleen wijn, de streek biedt veel historie en glooiende landschappen.

BourgondiŽ met het hele gezin

In BourgondiŽ tafelt u nog op niveau en niet elk restaurant is gediend van al te uitzinnige kinderen. Ook de wijn-reisdoelen zijn niet aan kinderen besteed. Maar u vindt er wel mooi aangelegde doolhoven, zoals Diverti'Parc of themaparken zoals Cardo-land (prehistorie) en Parc Tourisque des Combes (Le Creusot). De Morvan biedt volop meren (zeilen, zwemmen, waterfietsen, strand) en ook om te fietsen (met versnellingen) is dit een prima bestemming.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres