Corsica

Magnifiek wandeleiland

Wandelen tussen de maquis

Dit Franse bergachtige eiland, ook wel Frankrijk in het klein, is zeer dunbevolkt en uniek in zijn soort. Het noordoosten van het eiland is een nationaal park en het eiland herbergt veel zeldzame plantensoorten. Karakteristiek is de begroeiing met maquis, een ruig, kruidachtig struikgewas. het authentieke Corsica is echt een wandeleiland!

Ile-Rouse, BelgodŤre en Palasca

Aan de noordkant van het eiland ligt de haven van Ile-Rouse, waar u diverse watersporten kunt beoefenen, waaronder duiken. Op slechts 8 km. van de haven liggen de schilderachtige bergdorpjes BelgodŤre en Palasca.

Calvi, Ajaccio en Napoleon Bonaparte

Calvi, heeft een prachtige citadel. Een bezoek aan zuidwestelijker gelegen Ajaccio, de hoofdstad van Corsica en tevens geboortestad van de Franse keizer Napoleon (Maison Bonaparte), met prachtige pleinen, citadellen en beelden is ook zeker de moeite waard!

Scandola, Monte Cinto en Filitosa

Toeristische trekpleisters op Corsica zijn het Unesco erfgoed natuurreservaat Scandola, de Genuese torens en bruggetjes, de bergen als Col de Bavella en Monte Cinto, oudheidkundig park Filitosa en de talloze stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte. Verder zijn er wereldberoemde wandelingen te doen zoals de Mare e Monti. De natuurlijke schoonheden van Corsica, of het "Ile de Beautť", zijn vooral terug te vinden in de diversiteit. Men noemt Corsica ook weleens "Frankrijk in het klein". Corsica biedt kortom de unieke combinatie van natuurschoon, cultuur en een overheerlijke franse keuken.

Corsica met kinderen

Met de kinderen is het aquapark in Porticiccio, met reuze glijbanen een aanrader. Maar u moet ook op bezoek bij de schilpadden van A Cupulatta in Vero en het aquarium in Bonifacio. Hier is ook een boottocht onder klippen door bijzonder, zelfs 's avonds.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres