• Frankrijk vakantiehuizen in de Dordogne
Huur een vakantiehuis in de Dordogne

Oude rivier, karakteristiek Frankrijk

Dordogne of Périgord, op de fiets of met een kano?In het zuiden van Frankrijk bent U in het Frankrijk dat wij vaak in gedachten hebben. Frans zoals de Nederlander uiteindelijk graag wil wonen. Wij spreken hier over de lieflijke valleien van de Dordogne, of de Périgord.

Tabak, mais, zonnebloemen, walnoten en druiven

Eenmaal in de Dordogne laat deze regio zich uitstekend verkennen per fiets. Natuurlijk doet U hier en daar een klimmetje maar badend in de zon tussen de tabaksplanten, mais en zonnebloemen, heeft U daar vast geen moeite mee. Bovendien is het geen straf om een stukje te moeten lopen langs de gaarden walnootbomen, waar de heerlijke walnootolie gemaakt wordt. Naast de wijnbouw (Bergerac) één van de specialiteiten van deze aan de Bordeauxstreek grenzende regio. Bij één van de vele riviertjes gaan de sokken uit voor de nodige verkoeling. Kunt U de verleiding om Uw stalen ros tegen een kano in te ruilen, weerstaan?

Brantôme, Perigeux, Bergerac, Riberac

Laten we maar doorfietsen. Langs dromerige boerderijtjes, zo tussen de kippen en ganzen door. De interessante historsche plaatsjes rijgen zich aaneen, in het noorden St Jean de Côle en St. Robert, aan het riviertje de Dronne, Brantôme (terrasjes, lekker eten) en Bourdeilles (chateau, molen). Plaatsen zoals Périgeux, Bergerac en Riberac kunt u het beste bezoeken op de marktdagen, gezien de specialiteiten van de streek in de kraampjes (truffels, pasteien, charcuterie).

Sarlat-la-Canada, Les Eyzies-de-Tayrac en de Lascaux grotten

Uw fietstocht wordt een reis door de tijd. Van schitterende middeleeuse dorpjes, half in de rotsen gehouwen zoals La Roque-Gageac en Sarlat-la-Canéda tot Les Eyzies-de-Tayac, de hoofdstad van de prehistorie. De prachtige muurschilderingen in bijvoorbeeld de Lascaux-grotten. Ontdek dat de Cro Magnon-mensen al abri's hadden....
Nog iets vergeten? Ja, natuurlijk. bezoek tijdens uw verblijf ook de abdij van St. Amand de Coly, Chateau de Marqueyssac, Château de Castelnaud en het dorp Domme aan de gelijknamige rivier.

Toch kanovaren?

Niet alleen kijken, maar vooral ook iets doen? Kanoën is natuurlijk buitenactiviteit nummer een in deze regio. Maar de vele meren en rivieren zijn ook voor andere vormen van watervertier zeer uitnodigend. Verder zijn er de nodige vrijetijdscentra met mogelijkheden voor bijv. touwparcoursen, klimmen en abseilen en speleologie. Verder zijn er dierentuinen, ezel- en ganzenboerderijen en de nodige manèges. De Dordogne gaat zonder dat u het merkt over in de volgende regios met andere even mooie grote rivieren, de Tarn, Lot, Garonne.

Vakantiehuizen in de Dordogne zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een geinspecteerd OUT! -vakantiehuis met ANVR-/SGR-garantie in Frankrijk. Zoek, boek en huur op thema: budgetvakantiehuizen; luxe villa's, zorgaccommodaties, vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; voor senioren; voor een wellness vakantie; vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Zie onze Specials. Vergeet Uw vakantievoordeel niet! Ook in het hoogseizoen in zomervakantie of wintersportvakantie, herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en in de meivakantie bieden onze aanbiedingen en lastminutes aantrekkelijke korting. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Frankrijk. OUT! Vakantiehuizen biedt U in de Dordogne vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets, villa's maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Frankrijk wilt verhuren. In Frankrijk verhuurt OUT! in de Dordogne o.a. vakantiehuizen in Beaulieu sur Dordogne, Chasteaux, Le Bugue sur Vezere, Sarlat, Sarlat la Canéda, St Fron la Rivière, St Front la Riviere, St. Leon D'issigneac, St. Médard D'excideuil.

Snel naar alle vakantiehuizen!

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres