Elzas

Wijnstreek om de hoek!

Strassbourg en Colmar

De Elzas, vlak langs de Vogezen gelegen, voegt de rijke cultuur van de Rijnvlakte toe aan dit fraaie gebied. De steden Straatsburg en Colmar (met de idyllische stadswijk Petite Venise) worden tot de mooiste van Europa gerekend.

Parc des Vosges du Nord

De liefhebbers van vakwerk en Jugendstil komen in deze regio flink aan hun trekken. Natuurliefhebbers vinden in de noordelijke Elzas het prachtige Parc des Vosges du Nord. Niet de echte Vogezen, eerder heuvelachtig dan bergachtig, met prachtig uitgestekte (beuken)bossen.

Route du Vin

De Route du Vin rijgt alle wijnstadjes (Ribeauvillé, Riquewihr, Kaysersberg) dusdanig aan elkaar dat U niets hoeft te missen. Wat U zeker niet wilt missen is de wijn zelf, een Riesling, Pinot en Gewurztraminer zult u toch moeten proberen. Proeferijen genoeg. Wijn van de wijngaarden aan de Rijn en Mosel, maar toch zo Frans van smaak. Of heeft het te maken met dat 'choucroute' ook anders smaakt dan 'Sauerkraut'? Het is misschien het beste dat U het zelf maar gaat beoordelen.

Behalve wijn, heel veel activiteiten

Maar behalve te zien en te proeven is er in Elzas vooral ook heel veel te doen, met en zonder kinderen. Er zijn volop musea, betreffende auto's (die in Mulhouse mag u niet missen), treinen (Colmar, Mulhouse) en chocolade (Geilspolsheim), dierparken (Mulhouse, Srassbourg, Amnéville) en aquaria (Ottrott). In Abreschviller is een toeristisch treintje dat door de bossen gaat, in Morsbronn-les-Bains ligt attractiepark Didi'land en in Hagenau vindt U Nautiland (zwemparadijs).
Verder zijn er over de hele regio volop mogelijkheden voor avonturiers met aventure parcs (Badonviller, Breitenbach) klim- en abseilmogelijkheden, kano- en mountainbike verhuur.

Elzas met de kinderen

Wat u niet mag missen? Met de kinderen moet u een dag naar Metz, naar Walibi-Lorraine. In Ungersheim zit het Ecomusée d'Alsace, dat leuk is voor het hele gezin. Cultureel gezien moet u echt naar Mulhouse, waar zowel het Musée National de l'Automobile en Cité du Train aan te raden zijn. Tenslotte willen wij u het Château de Haut-Koenigsbourg in Orschwiller niet onthouden.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres