Vakantiehuizen huren in de Limousin

Traditioneel Frans Boerenland als ideaal vakantieland!

Gelegen tussen de Poitou-Charente ten westen, de Auvergne ten oosten, en de Aquitaine ten zuiden van de Limousin, is deze regio een paradijs voor natuurliefhebbers. U vindt er duizenden kilometers rivieren: de Vienne, de Creuse, de Vézère en, misschien wel de bekendste, de Dordogne.

Zwemmen, vissen, varen

Maar ook aan meren en vijvers geen gebrek: het meer van Vassivière, van Bort les Orgues, van Neuvic... Het meeste water is geschikt voor recreanten en biedt u de mogelijkheid verschillende watersporten te beoefenen. Bijvoorbeeld de Dordogne afleggen per kano of vlot!

Erfgoed

De vele kastelen langs de Route Richard Coeur de Lion of de Route de Ventadour laten zien dat de regio in het verleden een belangrijke rol heeft gespeeld. De abdij van Aubazine in het departement Corrèze is een bezoek meer dan waard. Het is een juweel van cisterciënzer bouwkunst. Het porcelein van Limoges (Musée Adrien Dubouch in Limoges), het emaille van de Limousin (Musée de l'Email en Museum de l'Evêch in Limoges) en de tapijten van Aubusson (Musée dpartemental de la Tapisserie - Aubusson) zijn van grote waarde voor de internationale kunst.

Activiteiten

Trektochten in de omgeving, mountainbiken (div. gemarkeerde routes), golfen, (vlieg)vissen, paddestoelen zoeken, schilderen op porselein, vlot- en kanovaren en deltavliegen.

De Limousin kan met recht een paardenparadijs worden genoemd! Curcussen, rijtochten.. keuze te over voor zowel beginners als gevorderden.

Authentiek Frankrijk

Hier vindt u de stille dorpjes waar de bakker iedere dag verse baquettes bakt en de slager nog alle lekkernijen zelf bewerkt. De gehele regio nodigt uit tot een ontspannende verkenning van het ruimschoots aanwezige natuurschoon. Kastelen, middeleeuwse dorpen als Collonges-la-Rouge, Curemonte of Mortemart en de Romaanse kerkjes getuigen van een rijk historisch en cultureel erfgoed.

Parc Naturel Régional de Millevaches

De uitgestrekte hoogvlakte van 314.000 hectare met een hoogte tot 1000m, voert de bezoeker door een wereld van bossen, heidevelden, veengebieden, vennen, meren en riviertjes. Natuurpark Millevaches is een waar paradijs met een zeer gevarierde flora en fauna. Van juni tot oktober kunt u deelnemen aan één van de georganiseerde wandelingen om al deze verschillende landschappen en zijn bewoners te leren kennen. Dorpjes, stroompjes, paden en kronkelweggetjes liggen verscholen in de natuur met haar afwisselende kleuren, die steeds weer nieuwe ontdekkingen in petto heeft voor vissers, golfers en wandelaars.

Koeien

Het meest beroemd is de Limousin vanwege de runderen die vanuit dit gebied hun weg vinden naar borden over de hele wereld. Men zegt wel dat dit het beste rundvlees is dat er in de wereld te koop is.

Meren en heuvels.

De Limousin kent de departementen Haute-Vienne, Corrze en Creuse. In de Creuse en de Haute-Vienne is het landschap golvend en in de Corrze plooit het landschap zich in een uitbundig heuvelland. De ongerepte natuur biedt natuurlijk ook talloze mogelijkheden om te ontspannen. Zeer karakteristiek voor deze streek is het grote aantal meren waar men heerlijk kan zwemmen en kanoën. Vooral het Lac de Vassivire is geliefd bij watertoeristen.

Vakantiehuizen in de Franse Limousin zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een geinspecteerd OUT! -vakantiehuis met ANVR-/SGR-garantie in de Limousin. Zoek, boek en huur op thema: budgetvakantiehuizen; luxe villa's, zorgaccommodaties, vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; voor senioren; voor een wellness vakantie; vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Zie onze Specials. Vergeet Uw vakantievoordeel niet! Ook in het hoogseizoen in zomervakantie of wintersportvakantie, herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en in de meivakantie bieden onze aanbiedingen en lastminutes aantrekkelijke korting. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Frankrijk. OUT! Vakantiehuizen biedt U in de Limousin vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets, villa's maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Frankrijk wilt verhuren. In Frankrijk verhuurt OUT! in de Limousin o.a. vakantiehuizen in Coussac Bonneval, St. Silvain-sous-Toulx.

Vakantiegids en vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel. Wij hebben voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen.

Laten we contact houden!

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres