Vakantiehuis huren in de Provence

OUT! Travel Vakantiehuizen Mediterrannée...

Provence, Côte d'Azur en Rivièra

Begrensd door de Rhone, de Alpen en de Middellandse zee is deze zonovergoten streek in het zuidoosten de meest populaire vakantiestreek van Frankrijk. Al was het maar omdat het zomerseizoen hier zo lang duurt. Aan de Cote d'Azur liggen de zonaanbidders zomers zij aan zij, in het rustige binnenland van de Provence strijden natuurlijke hoogtepunten zoals de Luberon, de Mont Ventoux en de Gorges du Verdon om uw aandacht. Voor vertier zorgen de jazzfestivals, de stierengevechten, autoraces, casinos en jeu de boules toernooien. Ook de kinderagenda is propvol. Avonturenparken, gigantische (water) pretparken, leuke dierentuinen, goed uitgeruste stranden en heel veel sportieve mogelijkheden

De Vaucluse met de Mont ventoux en de Côtes du Rhone

Het binnenland is een paradijs voor wandelaars, met stille plateaus, woeste stromen en pittoreske dorpjes in de bergen. Helemaal in het noorden, in de Vaucluse, ligt het dorpje Vaison la Romaine met de oude romeinse stad, bestaande uit Puymin en La Vilasse. Niet ver weg is dan de Mont Ventoux, de winderige berg. De klim naar boven valt niet mee, maar lukt het, dan worden bij helder weer uw inspanningen beloond met een waanzinnig uitzicht. Ook in de Vaucluse, in de Rhone vallei liggen drie historische plaatsen. Het meest noordelijk Orange, een romeinse (Romeins theater, triomfboog), levendige markstad, waar druiven, olijven, truffels en honing verhandeld wordt. Dat u zich bevindt aan de Côtes du Rhone ontdekt u in Châteauneuf du Pape, waar u behalve het pauselijk kasteel, natuurlijk ook de gelijknamige wijn ontdekt. Overigens kunt u hier diverse goede rosé's proeven en kopen voor een schappelijk prijs. De echte pausenstad is natuurlijk Avignon met het Palais du Papes. Van half juli tot half augustus wordt hier het grootste (straat)theaterfestival van Frankrijk gehouden. Verder plaatsen die de moeite van een bezoek ward zijn, zijn Carpentras, Fontaines de Vaucluse (met de bron van de Sorgue) en het drukke hooggelegen Gordes. Net ten zuiden vindt u de historische vindplaats Village des Bories.

Twee bijzondere natuurgebieden, de Camarque en de Montagne de Luberon

Verder naar het zuiden liggen mooie plaatsjes zoals Les Baux de Provence met middeleeuwse citadel, St. Rémy de Provence met de romeinse ruïne Glanum en Tarascon met het Château. Absolute must in deze regio is natuurlijk Arles, dat alles dat de Provence betreft samenvat. Woonplaats van Van Gogh (Espace van Gogh) met hoogtepunten als het amfitheater en de Eglise St. Trophime. Arles is de toegangspoort tot de Rhone-delta, waar de Camarque is ontstaan, een gebeid van 140.000 ha aan moerassen, weiden, duinen en zoutvlakten. Je vindt er witte paarden met gardians (cowboys), zwarte stieren en flamingos.
In het oosten van de Vaucluse ligt een magnifiek beschermd natuurgebied, de Montagne de Luberon. De kalkstenen bergketen met als hoogste punt 1125m. is een woestenij met pittoreske dorpjes, zoals Bonnieux, Roussilon, Lacoste, Ansouis en Ménerbes. Apt is de hoofdstad.

Van Marseille tot aan het Massif des Maures

Naar het zuiden ligt Aix en Provence, de stad van Cézanne. Aan de kust de levendige, Frankrijk grootste, havenstad Marseille, met veel Noord Afrikaanse invloeden. De dagelijkse vismarkt en natuurlijk de Bouillabaisse zijn beroemd.
De kust langs komen we in plaatsen als Cassis en Toulon en vervolgen Hyères, een van de 1e kuuroorden aan de Rivièra. Van hieruit steekt u ook over naar de Iles d'Hyères, de eilanden voor de kust met mooie stranden en de weelderige heuvels van Port Cros. naar het noorden ligt het Massif des Maures, dicht bebost met dennen, eiken en kastanjes, alwaar u de Abbaye de Thoronet vindt.

Van St. Tropez via Nice naar Monaco

Verder naar het westen komen we aan de tradionele Côte d'Azur, met als eerste het vissersplaatsje St. Tropez. Sinds het bezoek van Brigit Bardot in 1956 is in de haven echter alleen plaats voor de luxe jachten van de beau monde, waarna de toeristen komen kijken. Bezoek ook Port Grimaud en het in de heuvels gelegen Ramantuelle, minstens zo charmant! Fréjus en St. Raphaël zijn aan elkaar gegroeid en bieden vooral fantastische stranden en gezellig druk vertier. Grasse, in de heuvels met uitzicht op zee, is het centrum van de parfum en Digne les Bains is nog steeds een lieflijk kuuroord. Cannes kent u van het filmfestival maar is de rest van het jaar een sympathiek vissers-oort met een oud centrum en een boulevard met Belle-Epoque stijl hotels. Cap d'Antibes, kortweg Cap, is het symbool van het luxueuse bestaan aan de Rivièra. De meest luxe villa's staan echt wat verderop, op Cap Ferrat. Aan de kust richting Italië komen de bergen steeds dichter bij de zee. Natuurlijk bezoekt u het prachtige, beroemde, St. Paul de Vence en de grootste badplaats aan de Middellandse zee, Nice. In dit gedeelte van Frankrijk is het ook in de winter nog goed toeven. Voor we doorsteken naar Italië moeten we natuurlijk het vorstendom Monaco bezoeken. De Moyenne Corniche-snelweg er naar toe de mooiste verkeerswegen ter wereld.

Gorges du Verdon en het Lac de Ste. Croix

In het achterland vindt u hier de beroemde Gorges du Verdon, een van de spectaculairste natuurgebieden van Europa. Op sommige plaatsen ligt de rivier wel 700m. diep. Een magnifiek gebied voor de OUTdoor liefhebbers. Na de rondrit is het goed uitblazen aan het Lac de Ste-Croix.

Vakantiehuizen in de Provence zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een geinspecteerd OUT! -vakantiehuis met ANVR-/SGR-garantie in heel Frankrijk. Zoek, boek en huur op thema: budgetvakantiehuizen; luxe villa's, zorgaccommodaties, vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; voor senioren; voor een wellness vakantie; vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Zie onze Specials. Vergeet Uw vakantievoordeel niet! Ook in het hoogseizoen in zomervakantie of wintersportvakantie, herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en in de meivakantie bieden onze aanbiedingen en lastminutes aantrekkelijke korting. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in zuid-Frankrijk. OUT! Vakantiehuizen biedt U in de Provence vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets, villa's maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in zuid-Frankrijk wilt verhuren. In Zuid-Frankrijk verhuurt OUT! in de Provencec o.a. vakantiehuizen in Grasse, La Colle sur Loup, La Croix - Valmer, Le Thoronet, Moissac Bellevue, Saint Raphael, Sainte Maxime, Sollies Toucas, Vaison la Romaine.

Vakantiegids en vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel. Wij hebben voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen.

Laten we contact houden!

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres