Pyreneeen

Skieen, wandelen en wellness

Een groot natuurgebied

Na de Alpen zijn de Pyreneeën het hoogste berggebied van Europa. Ze vormen de grens tussen Frankrijk en Spanje over de volle breedte van 430km. De hoogste toppen reiken over de 3000m. met de Pic de Vignemale (3298m.) als hoogste top.

Font Romeu, Cauterets of Saint Lary

De Pyreneeën zijn één groot natuurgebied. Dat maakt het bij uistek een bestemming voor rugzak wandelaars, skiërs en echte natuurliefhebbers. Adelaars en gieren cirkelen boven de hellingen. Schuimend water zoekt zich een weg over de rotsblokken. Voor de sportievelingen staan La Mongie, Font Romeu, Cauterets of Saint Lary zomer èn winter hoog op de lijst. U kunt er naar hartelust wildwatervaren (raften) of kanoën. Lange bergtochten in overvloed (wees wel goed voorbereid!). In St. lary is het goed skiën.

Parc national des Pyrénées

Te paard kunt u gigantische keteldalen verkennen zoals de Cirque de Gavarnie.
Het Cirque de Gavarnie (voormalige gletscher, 6km. omtrek) ligt samen met de Grande Cascade (grote waterval) in het Parc national des Pyrénées en zijn ingeschreven in het werelderfgoed van Unesco.

Pic du midi, Four Solaire en Montségur

De Pic du midi is een magnifieke uitkijkpost op 2577m. hoogte en biedt een vrij uitzicht over de Pyrenese bergketen en het land van Bigorre. Er is ook een te bezoeken observatiecentrum.
Nabij Font Romeu ligt het Four Solaire, waar de zonneoven hout doet ontbranden en staal doet smelten. De vesting op Montségur is een van de laatste katharen bolwerken en is een mooie klim. Nabij Sare vindt u nog een houten treintje, train de la Rhune.

Kuuroorden, Andorra en Lourdes

Verder zijn de Pyreneeën natuurlijk bekend vanwege het bronwater en kuuroorden (Bagnères de Luchon, Aulus les Bains, Ax les thermes).
Natuurlijk bezoekt u ook het vorstendom Andorra, al was het maar voor de overvloed aan belastingvrije producten. En het bedevaartsoord Lourdes dient u toch ook gezien te hebben.

Een natuurpretpark voor de kinderen

Zeker met wat oudere kinderen zijn de pyreneeën een pretpark an sich. Er zijn avonturenparken en outdoororganisaties te over ( Aventure parc in Val Louron, Lac de Sames, Aqua Béarn in Oloron-Ste-Marie, etc.) Natuurlijk zijn er volop dierenparken, betreffende vogels, marmotten, beren, herten, vossen, etc. (Parc Animalier des Agles of de Casteil, Zoo d'asson, Clos aux Ours in Bedous, etc.). Verder grotten (Niaux, Alliat, Bédeilhac) en toeristische treintjes (Villafranche-de-Conflent, Sare, Tarascon-sur-Ariège).

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres