Vogezen

Bergen, bossen, meren en rivieren

Een wandelparadijs

Vogezen, is een gebied met een prachtige natuur. Een heerlijk gebied met uitgestrekte groene weilanden, duizenden meertjes, uitgestrekte bossen en heuvels die naar het oosten toe boven de 1000 meter uit komen.

Parc Naturel Regional des Ballons des Vosges, Col du Bonhomme, Col de la Schlucht

In de Vogezen bevindt zich het Parc Naturel Regional des Ballons des Vosges, een ideaal wandelgebied. Wil je dit gebied met de auto, motor of fiets verkennen dan is het aan te raden de Route des Cretes te volgen, een route die langs de mooiste plekjes van de Vogezen leidt. Deze route kun je bijvoorbeeld starten in Thann en dan kom je over de Grand Ballon op 1424 meter hoogte, vervolgens via diverse Col's richting Hohneck, richting Col de la Schlucht en eindigt deze route bij de Col du Bonhomme.

Gerardmer, Xonrupt Longemer, Pierre-Percťe

Natuurlijk zijn de Vogezen vooral wandelbestemming , maar met de kinderen kunt u ook een van de vele meren opzoeken. De meren van Gerardmer en Xonrupt Longemer zijn de bekendste. Verder is de regio natuurlijk bij uitstek geschikt voor mountianbikers en klimmen en abseilen, mogelijkheden te over. In Epinal ligt Spinaparc Adventure, met verschillende touwwerk parcoursen, ideaal voor beginnende acrobaten, tarzans, piraten en apen! Helemaal in het noorden, op het meer van Pierre-Percťe zijn alle vormen van watersport mogelijk, behalve zwemmen (wel in het nabije Lac de la Plaine). In Gťrardmer vindt U Aerofunparc Fantasticable, waar u kunt parapenten (vanaf 35 kilo). Geinteresseerd in de lokale flora? Dan moet u naar Le Bonhomme, bezoek de Jardin d'Altitude du Haut-Chitelet en Rťserve Naturelle Tanet-Gazon-du-Faing. Niet echt in de Vogezen, maar de moeite voor een daguitstap met de kinderen is Parc d'Attraction Walibi-Lorraine, nabij Metz. Verder kunt u natuurlijk een uitstap maken naar de Elzas, met z'n wijnroute en o zo vele culturele en actieve mogelijkheden.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres