SiciliŽ

Prachtige baaien, historie en natuurlijk de Etna!

Het grootste eiland in de Middellandse zee

SiciliŽ is een prachtig eiland waar natuur en cultuur, maar ook bergen en strand, hand in hand gaan. De meest bezochte plaatsen zijn Taormina, de onbetwiste toeristische topper van het eiland en de badplaats Cefalu. Dit wonderschone eiland, het grootste in de Middellandse Zee, heeft echter nog veel meer te bieden. Sicilie is bij uitstek geschikt om rond te reizen. Het is leuk om de verschillende steden van het eiland aan te doen: hotspot Taormina, badplaats Cefalý, Catania, en vergeet vooral de hoofdstad Palermo niet! De Etna is Europa's hoogste vulkaan.

Fraaie steden aan de Italiaanse noordkust

Palermo heeft een luchthaven en is de hoofdstad. U bezoekt het voor de kathedraal, het Noormannenpaleis en het Archeologisch museum. Cefalu is een typisch stadje met een oude stadskern (toeristisch en druk!) en een kathedraal met 12e eeuwse mozaiken. De prachtige zandstranden zijn hoogzomer helaas erg druk! Messina is een mooie havenstad waar u zeker even stil moet staan bij de Dom met een klokkenspel om 12:00 uur en het Nationaal museum (met o.a. schilderijen van de beroemde kunstschilder Caravaggio) of u spendeert een middagje op het heerlijke strand.

De trots van het eiland; vulkaan de Etna

Een van de oudste toeristische centra, Taormina, met Grieks theater (Teatro Greco) is schilderachtig gelegen met op de achtergrond van de Etna. Er heerst daar een microklimaat dat het er ook aangenaam vertoeven maakt in de winter. Bovendien is het ideaal gelegen om uitstappen te maken; de Etna ligt vlakbij, Messina, Catania en Syracuse zijn amper een uurtje rijden. De buren van Taormina, Giardini-Naxos en Letojanni, zijn voorzien van goed uitgeruste en kilometerslange zand- en kiezelstranden. Bezoek verder het Odeon met zijn restanten van een Romeins theater, de Dom, het Palazzo Duca di Santo Stefano waar nu tentoonstellingen doorgaan en de Piazza IX Aprile, met zijn horlogetoren, waar je een mooi uitzicht hebt over de stranden van Giaridini-Naxos en ook weer de Etna. De Etna is 3323 meter hoog en is voor het laatst uitgebarsten in 1992. Tot 1000 meter hoogte worden de flanken gebruikt voor landbouw en daarboven in de winter zelfs voor wintersport!

Catania en Syracuse

Catania heeft ook een luchthaven en herbergt het geboortehuis/museum van de componist Vincenzo Bellini. Het Domplein is de centrale vertrekplaats voor de toerist. Er is niet alleen een drukke markt, er zijn ook een aantal mooie monumenten en gebouwen. Uiteraard is de Dom de belangrijkste attractie met het grafmonument van Bellini. Het meest opvallende is de olifantenfontein ( Fontana dell'Elefante) op het Domplein, gebeeldhouwd uit lavasteen en met een obelisk op de rug. Syracuse is ongetwijfeld het oudste stadje, de Grieken hadden hier al een nederzetting in de 8ste eeuw voor Chr. Op het eilandje Ortigia, met de stad verbonden door een brug, vindt U nog veel Griekse overblijfselen. De Piazza del Duomo wordt beschouwd als het mooiste plein van SiciliŽ.
In het binnenland bezoeken we de Romeinse Villa Casale bij Piazza Armerina met de wereldberoemde mozaikvloeren.

Segesta en Erice

In Segesta vindt U een Dorische Griekse tempel van de 5e eeuw VC. Even verderop aan de kust in het plaatsje Erice, boven op de gelijknamige berg, ligt het kasteel van Pepoli, ook wel Venus genoemd, gebouwd door de Romeinen in de 12e eeuw.

Agrigento

In Agrigento vindt U een prachtige Dorische tempel, gebouwd tussen de 5e en 6e eeuw VC, deze is officieel werelderfgoed sinds 1998. Er zijn mooie zandstranden in de omgeving.

De veelzijdige regio Trapani

De regio Trapani in het noord-westen heeft een schitterende natuur met bergen en prachtige stranden. Hier vindt U ook het Nationaal Park Zingaro en de prachtige baai van Castellammare. De regio is verder bekend om haar (zee)zoutwinning (vandaar de molentjes). Maak een trip naar het eiland Egadi!

De Liparische Eilanden

Aan de Noordkust van SiciliŽ ligt deze groep van zeven eilanden, die ook wel "Eolische eilanden" wordt genoemd. Ze zijn alleen te bereiken met de vleugelboot vanuit Milazzo, die rechtstreeks naar Lipari vaart. Dat is het grootste eiland en ook het meest toeristische. Maar Stromboli is nog beter gekend voor zijn actieve vulkaan. Alle eilanden zijn trouwens van vulkanische oorsprong. Een strandvakantie kan het best op Lipari.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres