Huur een vakantiehuis in Drenthe

Authentieke fietsprovincie Drenthe!

Het Drenthe van OUT! Vakantiehuizen in een notedop

Bekend van bos, heideveld en hunnebedden is, zoals Daniel Lohues al bezong, Drenthe fietsprovincie nummer ťťn! Voor een goed beeld van de historie gaat u langs bij het Gevangenismuseum, het Veenpark, Museumdorp Orvelte en Openluchmuseum Ellert en Brammert. Met de kinderen gaat u natuurlijk naar het Noorder Dieren Park, het Verkeerspark, Speelstad Oranje, Kabouterland, of Sprookjeshof, maar bezoek ook eens het Planetron of wandel eens over het Boomkroonpad. Dat alles vanuit een vakantiewoning van OUT! Travel in Drenthe natuurlijk.

Fiets, fietser, fietsen!

Drenthe is een paradijs voor fietsers. Het maakt niet uit of je nu een dagje gaat fietsen of je hebt gekozen voor een fietsvakantie. In je eigen tempo is het volop genieten dankzij het prachtige landschap, de rust, de ruimte, maar zeker ook door het uitstekende netwerk van meer dan 1400 km fietspad. Verharde fietspaden worden afgewisseld door klinkerweggetjes en schelpenpaden. Uitgestrekte bossen en heidevelden, pittoreske dorpjes, karakteristieke boerderijen en prehistorische hunebedden wachten om ontdekt te worden. Soms moet je echt even afstappen om een kijkje te nemen in die bijzondere galerie of dat leuke winkeltje. 's-Avonds wacht komt u thuis in Drenthe in uw OUT! Vakantiehuis.
Naast de vele fiets en wandelroutes beschikt Drenthe ook over meer dan 500 km ruiterpad en 400 km skateplezier. Naast vele watersportmogelijkheden kun je ook in een heerlijke omgeving golfen. Drenthe heeft een aantal schitterend gelegen golfterreinen met 9, 18 of 27 holes banen.

Drenthe voor kids

Drenthe staat bekend om haar vele heide en bossen. Dit is de omgeving waar kinderen zich lekker kunnen uitleven. In Drenthe zijn de mogelijkheden bij OUT! Vakantiehuizen eindeloos. Zo vind je in Drenthe het Lorken Speelbos, waar kinderen in bomen kunnen klauteren en hutten kunnen bouwen. Ernaast ligt het Boomkroonpad, dit bijzondere wandelpad loopt door de kruinen van de bomen. Ook het Houten pad van Theodoor is een beleving, kinderen kunnen het verhaal van Theodoor, het varkentje, zelf spelen door 'met hem mee te lopen'. Ook het huren van een huifkar betekent veel vertier voor de kinderen. Drenthe heeft meer te bieden dan alleen natuur, wat dacht je van een spannende achtbaan in Drouwenerzand Attractiepark, sterren kijken in Planetron, autorijden in het Verkeerspark of tijgers bekijken in het Noorderdierenpark. Drenthe heeft het allemaal en nog veel meer.

Hunebedden enzo...

Drenthe staat bekend om haar hunebedden en dat is niet vreemd, aangezien 52 van 54 hunbedden van Nederland zich in Drenthe bevinden. Drenthe beschikt dan ook over een eigen Hunebedcentrum. Hier is alle informatie over hunebedden te vinden en worden er voor jong en oud verschillende expositie en activiteiten georganiseerd. Het voormalig gevangenisdorp Veenhuizen, kent een geschiedenis van armen, landlopers en wezen die in het dorp, al dan niet vrijwiilig, een boeren bestaan probeerden op te bouwen. Later kwamen hier gevangen bij. Nu leven er geen 'verpleegden' meer, maar telt het dorp nog steeds drie strafinrichtingen en kun je een kijkje nemen in het Gevangenismuseum.
In Orvelte stap je even terug in de tijd en komt de geschiedenis tot leven. Orvelte is een monumentendorp waar je nog kunt zien hoe er vroeger geleefd en gewerkt werd. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen en mooie tuinen en straten,met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer.

Natuur, rust en ruimte

Drenthe heeft een landschap met een adembenemende schoonheid. Prachtige natuurgebieden met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het aloude akkerland welft zich als een lome rug door het landschap, omzoomd door oude bosjes. Enkele meters lager liggen de frisse groenlanden, waar het geurt naar hooi en waar de vele houtwallen zorgen voor verrassende doorkijkjes en een intieme sfeer. Drenthe telt drie Nationale Parken, het unieke Dwingelderveld en op de grens met Friesland het Drents Friese Wold. In de kop van Drenthe vind je het Nationale beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Naast de drie Nationale Parken vind je tal van andere natuurgebieden, waaronder het Reestdal en de Drentse hoogveengebieden.
Verder heeft Drenthe elf schaapskuddes met o.a. Drentse Heideschapen en Schonebeker Heideschapen. Neem eens een kijkje bij de schaapskooi als de herder 's ochtends vertrekt of als hij aan het einde van de dag weer terugkeert met zijn kudde. Het is indrukwekkend om te zien hoe de herder met hond de kudde door het landschap hoedt.

En vakantiehuizen in Drenthe boekt U bij OUT!

Vakantiehuizen in Drenthe zoekt en boekt U op www.out.travel. De vakantiewoningen in Drenthe van OUT! Travel Vakantiehuizen vindt U o.a. in Meppen, Dalerveen, Hijken, Wittelte, Dwingeloo, Eext, Schoonlo, Dalen, Spier, Havelte, Eesergroen, Boyl, Nieuw Weerdinge, Wapse, Koekange, Zeegse, Doldersum, Stieltjeskanaal, Drouwen, Borger, Exloo, Vledder, Wezuperweg, Orvelte, Couvorden, Schoonebeek, Tiendeveen, Geesbrug, Buinen en Dieverbrug. Staat hier ook Uw vakantiehuis>
Deze website biedt U handige mogelijkheden zoals de selectie op vakantie thema. Denk aan het huren van een vakantiehuis in Drenthe voor senioren, voor een wellness vakantie, vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Op de pagina met onze Specials vind U op rubriek gesorteerd (vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; vakantiewoningen voor senioren; wellness vakantiehuizen; zorgaccommodaties; budgetaccommodaties; luxe vakantievilla's enz.) een aantal interessante vaantiehuizen en groepsaccommodaties. Vergeet Uw vakantievoordeel niet en kijk ook eens onder onze aanbiedingen buiten de zomervakantie of wintervakantie in bijvoorbeeld de herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. Drenthe kent in de meivakantie vaak aantrekkelijke korting. En vergeet de lastminutes in Drenthe niet. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Drenthe. Ook op de OUT!-vakantiehuizen in Drenthe geniet U van de zekerheden van ANVR en SGR. OUT! Vakantiehuizen biedt U in Drenthe vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Drenthe wilt verhuren.

Vakantiegids

U ziet ons aanbod aan vakantiehuizen liever op papier? Dan hebben wij voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen:


Vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel of via het menu links of bovenaan deze pagina (Gasten/Bestemmingen).

Laten we contact houden!


Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres