Huur een vakantiehuis in Friesland

Frysl‚n Boppe

Fiets en waterprovincie in vogelvlucht

Bij Friesland denken we aan water, zeilen, fierljeppen, kaatsen, skŻtsjesylen, koeien en natuurlijk schaatsen in het beroemde Thialf. Met de kinderen gaan we naar Aquazoo in Leeuwarden , Appelscha met attractiepark DuinenZathe en een miniatuurpark, indoor karting/midgetgolf en natuurlijk naar Kameleondorp. Op de fiets rijdt u langs ansichtkaarten-dorpen en stadjes waarvan Dokkum, Stavoren, Sloten, Makkum en Hindelopen toch echt de mooiste zijn. Bezoek dan ook eens Fietsenmuseum de Trapper, het Jopie Huisman museum of het planetarium van Eise Eisinga (Franeker). Kijk ook eens naar de mogelijkheden van de provincie Groningen.

De elfstedentocht

De sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart zijn in de Friese elf steden overal zichtbaar. Elke stad heeft haar eigen charme. Ook de grootte verschilt: Sloten telt 900 inwoners, Leeuwarden heeft er meer dan 90.000. Alle elf steden bezoeken is Friesland pas cht beleven. Het weer staat schaatsen vaak niet toe, maar minstens zo bijzonder is de route te voet, fietsend, varend of met de auto af te leggen.

De Friese waddeneilanden

Een prachtige zeedijk beschermt het noorden van Friesland. Aan de ene kant de waddenzee en uitgestrekte kwelders. Aan de andere kant het karakteristieke terpenlandschap. Laat alles achter u. Letterlijk en figuurlijk. Vanaf de veerboot ziet u in de verte zeehonden op een zandplaat zonnen. In de lucht krijsen de meeuwen. Op de Friese waddeneilanden ervaart u rust en ruimte. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer. U kunt er eindeloos fietsen door de duinen. Of wandelen langs het strand.

Friese Sporten

Het skŻtsjesilen moet u eens hebben meegemaakt. De prachtige witte en bruine zeilen dansen over het water. Een schilderachtig schouwspel met zeer spannende elementen. Fierljeppen is een bijzondere vorm van atletiek, die alleen door de beste atleten wordt beheerst. Kaatsen, voor velen in Nederland nog onbekend, is in Friesland volkssport nummer ťťn. In Friesland worden jaarlijks tussen de 1500 en 2000 wedstrijden gespeeld. Tippen wordt in Jorwert beoefend. Daar worden in de zomer vier of vijf wedstrijden gehouden. Bij tippen is het de bedoeling om met een houten stok een balletje van een tuolle te slaan.

Staten en Stinzen

Friesland is rijk aan Staten en Stinzen! Oude landgoederen, nieuwe tijden...Juweeltjes van huizen en tuinen, die als weinige overgebleven tastbare herinneringen de roerige geschiedenis van Frysl‚n levend houden. Nu zijn het plekjes van ingetogen stilte, waar u zich even in vroeger tijden kunt wanen.

Watersport

Hou je van water, dan kom je naar Frysl‚n. Friesland heeft namelijk het grootste aaneengesloten watergebied aan binnenmeren in Europa. U geniet onderweg van karakteristieke dorpen en steden met uitstekende faciliteiten. Een bezoek aan Friesland maakt u hoe dan ook een beetje watersportliefhebber. Sloep, zeilboot, motorboot, skŻtsje of catamaran, ze zijn in alle maten en soorten te huur. Laat u het varen liever aan een expert over? Geen probleem, er zijn georganiseerde vaartochten en rondvaarten genoeg. U kunt natuurlijk ook altijd nog een expert wÚrden! Bezoek maar eens een zeilschool!

Vakantiehuizen in Friesland zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een OUT! -vakantiehuis in Friesland.Deze website biedt U handige mogelijkheden zoals de selectie op vakantie thema. Denk aan het huren van een vakantiehuis in Friesland voor senioren, voor een wellness vakantie, vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Op de pagina met onze Specials vind U op rubriek gesorteerd (vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; vakantiewoningen voor senioren; wellness vakantiehuizen; zorgaccommodaties; budgetaccommodaties; luxe vakantievilla's enz.) een aantal interessante vaantiehuizen en groepsaccommodaties. Vergeet Uw vakantievoordeel niet en kijk ook eens onder onze aanbiedingen buiten de zomervakantie of wintersportvakantie in bijvoorbeeld de herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. Friesland kent in de meivakantie vaak aantrekkelijke korting. En vergeet de lastminutes in Friesland niet. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Friesland. Ook op de OUT!-vakantiehuizen in Friesland geniet U van de zekerheden van ANVR en SGR. OUT! Vakantiehuizen biedt U in Friesland vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Friesland wilt verhuren. De vakantiewoningen in Friesland van OUT! Travel Vakantiehuizen vindt U o.a. in Iens, Franeker, en Gaast.

Vakantiegids

U ziet ons aanbod aan vakantiehuizen liever op papier? Dan hebben wij voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen:


Vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel of via het menu links of bovenaan deze pagina (Gasten/Bestemmingen).

Laten we contact houden!


Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres