Huur een vakantiehuis in Groningen

Er gaat ook niets boven vakantieland Groningen

Kanovaren, fietsen, vestingstadjes en boerderijen

De rust, ruimte en natuur van deze noordelijke provincie maakt dit stukje Nederland tot een aantrekkelijke bestemming.

Rust, Ruimte en Natuur

Dat er toch iets boven Groningen gaat merkt u op uw dachtocht vanuit Lauwersoog (Nationaal Park Lauwersmeer met recreatie en rondvaarten) naar Schiermonnikoog of vanuit de Eemshaven (bij Delfzijl met zeeaquarium Fontana) naar het Duitse eiland Borkum. De ideale provincie voor kanovaarders en fietsers, geniet van weidse uitzichten, de vele boerderijen (bijv. Landgoed Verhildersum of de boerderijenboulevard in Bellingwolde ( zadelmakerij) en oude (vesting)stadjes zoals Warffum, Bourtange en Appingedam met de beroemde hangende keukens). Verder o.a.:Wellness in Nieuwe Schans, stad Groningen met filmmuseum en overdekte speeltuinen, Abrahams Mostermakerij, het kinderwagenmuseum en de theefabriek.

Groningen stad

Groningen is een jonge, swingende stad met een heel eigen karakter. Een stad waar de cafťs nooit sluiten en een stad met een voorliefde voor Italiaanse architectuur.

Lauwersmeer

In 1969 werd de Lauwerszee afgesloten, het Lauwersmeer geboren. De natuur heeft dit gebied omgetoverd tot wat het nu is: Nationaal Park Lauwersmeer. Het gebied werd onlangs verkozen tot twee na mooiste plekje van Nederland! Het Nationaal Park Lauwersmeer bestaat voor een groot deel uit water: een aantrekkelijk vaargebied voor de kano, de surfplank, de open boot en de kajuitboot. Watersportliefhebbers hebben hier zoveel ruimte tot hun beschikking, dat het zelfs in het hoogseizoen goed varen is. Aanleggen kan in de vier jachthavens of bij een aantal speciale steigers en recreatie-eilanden. Op verschillende plekken zijn boten te huur. Wie niet zelf wil varen, maar toch het Nationaal Park eens van een andere kant wil bekijken, kiest voor een vaarexcursie. Twee rondvaartbedrijven bieden rondvaarten aan. In de zomer kun je voor een frisse duik op verschillende recreatiestranden terecht; in de rest van het jaar zijn de stranden van Lauwersoog prima plekken om een flink uit te waaien. Door wuivende rietvelden, langs prachtige orchideeŽnveldjes en door jonge bossen loopt een uitgebreid net aan wandelpaden. De tien rondwandelingen die Staatsbosbeheer heeft uitgezet in het Nationaal Park Lauwersmeer variŽren in lengte van 2 tot 7,5 kilometer. Voor rolstoelers is een rolstoelpad van 3 kilometer uitgezet. Wie liever zelf zijn route bepaalt, vindt bij de plaatselijke VVV-kantoren een prima wandel- en fietskaart. De echte doorzetter fietst het 'Rondje Lauwersmeer', een route van 45 kilometer rond het Lauwersmeer. Maar het uitgebreide netwerk van fietspaden biedt ook prachtige tochten over kortere afstanden.

Pieterburen

De zeehondencrŤche in Pieterburen is het domein van zeehondenmoeder Lenie t Hart. In de crŤche worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen, verpleegd en verzorgd.
Lopen over de zee, oftewel wadlopen, blijft een sensatie. Een korte wandeling of lopend naar Schiermonnikoog: de Groninger Waddenkust is een uitgelezen vertrekpunt voor modderig vertier. Pieterburen is het nationale centrum voor de beginnende en gevorderde wadloper.
In "Domies Toen", de tuin van de dominee in Pieterburen vind je tal van zeldzame planten, paddestoelen, vlinders en vogels.
Het Pieterpad is de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Wanneer je alle etappes tussen het Groningse Pieterburen en de Sint-Pietersberg in Limburg loopt, leg je zon 480 km af.

Bourtange

Bourtange is een levendig en gezellig stadje dat weer volledig in oorspronkelijke staat is teruggebracht. In de gebouwen binnen het typerende stelsel van grachten en wallen zijn historische winkeltjes, vier musea en restaurants gevestigd. Regelmatig worden in Bourtange veldslagen nagespeeld. Tromgeroffel, het sluiten van de linies, het gebulder van kanonnen.....
Het Klooster ter Apel is opgericht in de 15e eeuw, en is nu een museum voor kerkelijke kunst, met wisselende historische en eigentijdse exposities. In het klooster is ook een kruidentuin met ongeveer 80 soorten kloosterkruiden.
Tussen Veendam en Stadskanaal/Musselkanaal loopt de langste museumspoorlijn van Nederland, met een historische stoomlocomotief en oude treinstellen. Een belevenis, ook voor kinderen!

Borgen

Borgen zijn de fraaie buitenverblijven van de jonkers uit vorige eeuwen. De drie bekendste zijn de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg in Uithuizen en de borg Verhildersum in Leens. Ze hebben nu een museumfunctie. Andere borgen zijn niet of slechts zelden toegankelijk.

Vakantiehuizen in Groningen zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een OUT! -vakantiehuis in Groningen. Deze website biedt U handige mogelijkheden zoals de selectie op vakantie thema. Denk aan het huren van een vakantiehuis in Groningen voor senioren, voor een wellness vakantie, vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Op de pagina met onze Specials vind U op rubriek gesorteerd (vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; vakantiewoningen voor senioren; wellness vakantiehuizen; zorgaccommodaties; budgetaccommodaties; luxe vakantievilla's enz.) een aantal interessante vaantiehuizen en groepsaccommodaties. Vergeet Uw vakantievoordeel niet en kijk ook eens onder onze aanbiedingen buiten de zomervakantie of wintersportvakantie in bijvoorbeeld de herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. Groningen kent in de meivakantie vaak aantrekkelijke korting. En vergeet de lastminutes in Groningen niet. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Groningen. Ook op de OUT!-vakantiehuizen in Groningen geniet U van de zekerheden van ANVR en SGR. OUT! Vakantiehuizen biedt U in Groningen vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountai nbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Groningen wilt verhuren. De vakantiewoningen van OUT! Travel Vakantiehuizen in Groningen vindt U o.a. in Ulrum, Lauwersoog, Nieuwolda.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres