• Vakantiehuisbeoordelingen

    Zo beoordelen wij samen met u onze vakantiehuizen:

Out! Kwalificatie systeem en klantwaardering

Uitleg beoordeling vakantiehuis

De beoordeling van de OUT!-vakantiehuizen vindt plaats door zowel persoonlijke inspectie door OUT! Vakantiehuizen als door het continue verzamelen van de ervaringen van de OUT!-gasten.

Sterren


Een vakantiehuis krijgt sterren of raakt juist sterren kwijt door de beoordelingen van de vakantiegangers en de classificatie door OUT! Vakantiehuizen.

Vakantiegangers ontvangen na verblijf van OUT! een enquete waarmee middels 30 vragen op een aantal onderdelen naar de waardering wordt gevraagd. Bij een minimaal aantal ingevulde enquetes worden de scores gedetailleerd vermeld in de huisbeschrijving van een vakantiehuis.

Vanuit de OUT!-inspectie kan een vakantiehuis sterren verkrijgen op basis van de scores op een checklist van meer dan 100 punten. Natuurlijk neemt OUT! daarin ook de klantwaardering mee. Op de achtergrond worden uitsluitend vakantiehuizen geselecteerd die een voldoende scoren (rapportcijfer 6 t/m 9) op A.inrichting/faciliteiten, B.ligging (buitenruimte/omgevingsmogelijkheden en C.sfeer/karakter. Bij de score op sfeer/karakter wordt ook de kwaliteit van de inrichting/faciliteiten weer meegenomen. Vakantiehuizen die bovengenoemde cijferwaardering ontstijgen worden bij een dito klantbeoordeling/-waardering tot de zogenaamde steraccommodaties gerekend. In principe biedt OUT! Vakantiehuizen geen vakantiewoningen aan die op een van de onderdelen A, B of C een 5 of lager scoren, tenzij een dergelijke beoordeling inherent is aan het type vakantiehuis. Denk aan een zeer eenvoudig vakantiehuisje zonder comfort 'in the middle of nowhere' dat juist vanwege het 'hutje op de hei-karakter' populair is bij de doelgroep. De betreffende huisbeschrijving zal dat echter altijd voldoende duidelijk maken.

Klantwaardering


De klantwaardering van een vakantiehuis voeit voort uit de enqueteresultaten. De enqueteresultaten zijn echter een gemiddelde van alle enquetes, vaak over een langere periode. Vraag is dan natuurlijk wat de actuele situatie is en of de klantwaardering toeneemt of mogelijk afneemt. Daarom baseert OUT! Vakantiehuizen de klantwaardering uitsluitend op de laatste 1, 2 of 3 enquetes. Zo heeft de boeker een actueel beeld en is de trend in de beoordeling zichtbaar.

Haal uw informatie uit de mix

Eenvoudige vakantiehuizen met weinig sterren kunnen natuurlijk een hoge klanttevredenheid hebben. De boekers krijgen dan kennelijk precies dat wat ze zoeken. In luxe vakantiewoningen met veel steren kan de waardering tegenvallen. Zoveel smaken, zoveel verschillen en voor gasten hebben niet alle 30 beoordeingspunten hetzelfde belang. Haal daarom uw informatie uit de mix van: huisbeschrijving (inclusief de persoonlijke noot van de OUT!-selecteur), de foto's/video's, de gedetailleerde tevredenheidsenquete op de 30 onderdelen, de (trend in de) klantwaardering of vraag het ons persoonlijk via de telefoon, mail of chat. OUT! kent haar vakantiehuizen!