• Al in kerststemming komen!
Kerstmarkt vakantiehuizen rondom drielanden punt
-Advertentie-

Genieten van kerstsfeer vanuit een comfortabel vakantiehuis

Indien u een kerstsfeer liefhebber bent, dan ging u vast al wel eens met de bus een dagje kerstshoppen in DŁsseldorf, Keulen of Bonn. Maar laten we eerlijk zijn, aan zo'n lange dag met de bus is weinig magie te beleven...
Een weekend kerstshoppen in London is natuurlijk top, maar dat is met kinderen weer niet zo praktisch.
Niet zo ver van huis en toch optimaal genieten van de kerstsfeer en de kerstmarkten, eventueel met het hele gezin? En dan niet alleen de Duitse, maar ook eens kijken hoe ze dat in BelgiŽ doen en of wij dat in Nederland net zo goed kunnen? Eens naar een gezellig kerstmarktje in een dorp en naar een grote in de stad? Huur dan een van onze vakantiehuizen rondom het drielandenpunt (Nederland, BelgiŽ, Duitsland) en bezoek kerstmarkten in Maastricht, Valkenburg, Aken, Monschau of Luik!

Vind een vakantiehuis in de buurt

Simpel en snel met de zoekmodule op deze pagina! De kerstmarkten beginnen veelal tussen 20 november en begin december en duren dan tot de kerstvakantie. Ideaal, want in deze periode zijn onze vakantiehuizen echt het voordeligst! Ook ideaal om te combineren met het sinterklaasfeest!

Maastricht, Valkenburg, Aken, Monschau en Luik

Natuurlijk wordt de kerstmarkt van Maastricht gehouden op het Vrijthof. Het winterevenement kreeg de naam Magisch Maastricht. Naast houten chaletjes die de kerstmarkt vormen is er een grote schaatsbaan, reuzenrad, Venetiaanse draaimolen en rijdt er een kersttreintje. En shoppen kan je er sowieso!
Kerststad Valkenburg is vooral beroemd vanwege haar ondergrondse kerstmarkten, in de fluweelgrot en de gemeentegrot. Het hele stadje is pittoresk verlicht en ademt kerstsfeer. De kerstmarkt is zo mooi aangekleed dat het u wellicht doet denken aan de Efteling.
De keizersstad Aken is met z'n prachtige Dom en de smalle straatjes met oude panden een prima decor voor een schitterende kerstmarkt. Men maakt er een erezaak van om u zoveel mogelijk unieke artikelen te kunnen aanbieden, maar ook de tradionele harten van "Lebkuchen" en de knalrode "liebes" appels komt u hier tegen. En natuurlijk komt de geur van glŁhwein, warme chocomel en bratwurst u tegemoet.
Monschau ligt iets verderop, maar mag u echt niet overslaan. Het prachtige in de vallei gelegen, kleinschalige, Monschau is ook zonder kerstmarkt al een echte aanrader, gezien de vele vakwerkhuizen. De kerstmarkt beperkt zich hier tot het weekend, maar daardoor is er wel veel live animatie door muziekkapellen. In het Brauereimuseum is een levende kribbe. De glasblazerij levert ook prachtige glazen kerstdecoraties.
De kerstmarkt van Luik is, na Brugge, de 2e grootste van BelgiŽ. Kies voor de zondag, en ga dan 's morgens eerst naar de veelkleurige markt La Batte, aan de oevers van de Maas. De kerstmarkt heeft bijna 200 verschillende stalletjes!

Kerstmarkten in Frankrijk

Heeft u wat meer tijd? Dan is het bezoeken van de Elzas in Frankrijk een echte aanrader. Er zijn tientallen kerstmarkten in steden en dorpen. De Elzasser tradities en gastronomie zijn duidelijk terug te vinden. De oudste kerstmarkt van heel Frankrijk vindt plaats in Straatsburg (Strassbourg), maar die van Colmar is met 5 locaties, waaronder de Petite Venise, de belangrijkste. Ook Mulhouse met z'n tradionele stoffen is een bekende. Maar het allerleukst zijn de kerstmarktjes in de pittoreske vakwerkdorpjes aan de "route du vin" (wijnroute). Wij bieden u een aantal karakteristieke vakantiehuizen in de Elzas om alvast helemaal in de kerstsfeer te geraken. Oja, op de heen- of terugweg kunt u ook nog een bezoek brengen aan het winterwonderland met kerstmarkt van Luxemburgstad, Metz of Nancy.

Met de zoekmodule op deze pagina vindt u onze vakantiehuizen rondom de genoemde plaatsen maar ook die in andere regio's met een sterke traditie in kerstsfeer, zoals natuurlijk de Franse Elzas, maar ook de Duitse Moesel, het Sauerland of de Belgische steden Gent en Brugge.