Home / Beierse/Tiroler vakantiewoningen rondom Neuschwanstein

Selectie van vakantiehuizen

Vakantiewoningen rondom Neuschwanstein

De grensstreek van het Duitse Beieren en het Oostenrijkse Tirol leent zich uitstekend voor een korte (vlotte bereikbaarheid!) of wat langere vakantie. Natuurlijk zit u hier in een wintersportregio maar ook zomers is het er met de talloze wandel- en MTB-mogelijkheden, Badeseen en bergsportmogelijkheden, goed vertoeven. In de herfst toont zich hier de zogenaamde 'Goldene Jaherszeit' in optima forma. Ook het frisgroene voorjaar, de tijd dat de Milka-koeien weer naar de almen worden geleid, is een aangename reistijd.

Wij hebben een aantal vakantiewoningen in deze grenstreek geselecteerd op max. 50km/45 min. rijden van het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein op de Duits/Oostenrijkse grens bij Füssen. De Oostenrijkse vakantiewoningen liggen van de Tannheimer Berge bij (wintersportgebied) Nesselwngle tot in de Zugspitze Arena (gletscherskien!) bij Lermoos/Ehrwald. De Beierse vakantiewoningen vindt u ten westen en oosten van de Forggensee (alle vormen van waterrecreatie) en bij Füssen zelf.

Natuurlijk bezoekt u in deze regio het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein. Neem de wandelroute naar boven en maak even een klein omweggetje over de indrukwekkende Marienbrücke. Door de roosters onder uw voeten ziet u een indrukwekkend diepe kloof, in zuidelijke richting kijkt u over Neuschwanstein heen tot ver in Beieren! Schwangau kent nog een tweede kasteel: Hohenschwangau. U bent dan in de buurt van de idylische Alpsee. De historische Altstadt van het karakteristieke Füssen is eveneens het bezoeken waard. Fssen ligt aan het wilde water van de in Oostenrijk ontspringende rivier de Lech met, even verderop de populaire (aangelegde) Lech-watervallen.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres