• Info over huren vakantiehuis visvakantie
  • info over huren vakantiehuis visvakantie
Vakantiehuizen voor een visvakantie

Vakantiehuizen voor meer dan een visvakantie

Voor hengelsport liefhebbers is een vakantiehuis natuurlijk de eenvoudigste overnachtingsmogelijkheid. Veelal vanwege de ruimte om uw hengels en ander visgerei kwijt te kunnen en de aanwezigheid van een barbecue om van uw vangst te kunnen genieten. Veel huizen hebben daarnaast een diepvries (gedeelte) om de vis te kunnen bewaren. De OUT!-visvakantiehuizen vindt u in heel Nederland en de Ardennen en u wat verder weg met name in Engeland, Ierland en Frankrijk. Zowel zoetwatervissen als zeevissen behoort tot de mogelijkheden.

Uw eigen vissteiger of boot

Veel van onze visvakantiehuizen hebben een eigen vissteiger of u kunt zo vanuit uw eigen tuin uw hengel uitwerpen. Maar natuurlijk zijn er ook waar u gebruik kunt maken van een boot om het meer of zelfs de zee op te gaan. Zo vindt u vakantiehuizen aan het IJsselmeer, aan de Maas op bungalowparken met visvijvers, maar ook direct aan de rivier de Our (Duitsland, BelgiŽ) en de Lot en de Dordogne in Frankrijk. Ter voorbereiding in het navolgende alvast wat informatie over de belangrijkste visbestemmingen buiten Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Franrijk en Ierland

Vissen in Duitsland

Ook in Duitsland is het goed vissen. In het hele land zijn er volop meren waar gevist kan worden. Ook hier heeft u een visvergunning nodig. Die krijgt u al voor pakweg 12,- euro (geldig voor een jaar) op het lokale gemeentehuis. Neem een identitietsbewijs, pasfoto en uw Nederlandse visvergunning mee. Overigens kunt u zich vooraf ook melden bij het gemeentehuis van uw vakantiehuis, dan kunt u de fischereischein ook vooraf digitaal regelen! Overigens kan het ook in Duitsland zo zijn dat u voor bepaalde plekken extra toestemming moet hebben, danwel dat u voor het vissen vanuit uw eigen tuin geen vergunning nodig heeft. Even informeren bij OUT! vakantiehuizen of de vakantiehuis eigenaar. Oja, in duitsland zetten ze de vis blijkbaar niet terug. Dus.... dat wordt een vakantie vol vis en witte wijn!

Niet ver van Nederland in de regio waar OUT! veel voordelige vakantiehuizen heeft (check ook Budgetvakantiehuizen), de Eifel en de Hunsruck, biedt de rivier de Moezel met haar zijrivieren een prima visstand met snoek, baars, karper en forel. Maar u vist er ook op paling, zeelt en voorn. Met name in de vakantiemaanden is het hier goed vissen vanwege de zwakke stroming in de zomer.
In dezelfde regio, op de grens met BelgiŽ en Luxemburg, nog zo'n perfecte visrivier, de Our.

Vissen in Ierland

Ierland is misschien wel de grootste visbestemming van allemaal. Voor grote delen van Ierland kunt u gewoon zoetwatervissen zonder visvergunning. Maar er zijn wel uitzonderingen, zoals sommige meren en het vissen op zalm en zeeforel. Maar niet getreurd, bij OUT! boekt u zelfs een visvakantiehuis met een eigen meer met boot, dus dan kunt u onbeperkt uw gang gaan! In Ierland kan alles, vissen op roofvis, witvis, forel en zalm, vliegvissen en zeevissen (haaien, roggen...). Belangrijke viscentra zijn Killarney, Kinsale, Waterville en Westport.

Vissen in BelgiŽ

Regelgeving kan heel specifiek zijn. Neem bijv. de Belgische Ardennen. Daar zitten de rivieren, beken en meren vol vis, van voortjes tot karpers. Natuurlijk is ook het vissen in BelgiŽ gebonden aan regels en dient u een "visverlof" te hebben (onder voorbehoud van wijzigingen):
Type A: Een visverlof voor het vissen vanaf de oever met maximaal 2 hengels. Kosten ongeveer 13,- euro.
Type B: Zoals bovenstaand bij A maar u mag ook vissen vanaf een aanlegsteiger en met ander vistuig dan een hengel. Kosten ongeveer 38,- euro.
De verloven zijn te verkrijgen bij elk postkantoor in het Waalse gewest.

Sommige vissen mogen het hele jaar door worden gevangen, zoals de de blankvoorn, rietvoorn, brasem, riviergrondel, karper, kroeskarper, winde, alver en zeelt.
Alle andere vissoorten mogen worden gevangen vanaf de eerste zaterdag van juni tot en met de vrijdag voor de derde zaterdag van maart.
Behalve:
- Coregonidae, beekforel en regenboogforel vanaf de derde zaterdag van maart tot en met 30 september.
- Beekridder en bronforel vanaf de eerste zaterdag van juni tot en met 30 september.
-Snoek, baars, snoekbaars, forelbaars en vlagzalm vanaf de eerste zaterdag van juni tot en met 31 december.
- U mag niet vissen op de Europese rivierkreeft, bittervoorn, bot, en roofblei. Als u een paling vangt, moet u deze direct vrij laten.

Tenslotte dient u er rekening mee te houden dat u niet op elke plek een hengel mag uitwerpen. Zo is het altijd verboden om te vissen in sluizen, vanaf een brug en in jachthavens. Meer informatie verkrijgt u bij het "maison de la peche" in BelgiŽ.

Vissen in Frankrijk

De Fransen zijn, net als de Nederlanders, enthousiaste vissers. De vele grote rivieren hebben daar zeker aan bijgedragen. De laatste jaren wordt ook in Frankrijk steeds meer nagedacht over het vistoerisme. Daardoor ontstaan er steeds meer mooie visstekken. Niet voor niets hebben we ondertussen de eerste vakantieparken waar de naam "pescalis" verwijst naar de geweldige vismogelijkheden. Wilt u vissen op uw vakantie dan is in Frankrijk een visvergunning en een gestempelde zegel (timbre oblitťrť) onmisbaar. Maar daar is eenvoudig aan te komen. U meldt zich bij de lokale VVV (maison du tourisme), de Tabac (en ieder dorp heeft er een..) of de sportwinkel. Uw vergunningen neemt u gelijk mee. De tarieven van de verguninngen verschilt per departement en is ook afhankelijk van waar u op wilt vissen (extra voorwaarden voor bijv. zalm en forel). Een standaard jaarvergunning kost pakweg 60,- , voor jeugd tot 16 jaar 30,- euro. Vakantievergunningen kosten rond de 30,- euro en een dagvergunning een tientje. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei privť en speciale initiatieven met hun eigen tarieven en voorwaarden.
Frankrijk is dus een ideaal visland! Heel speciaal? In de regio Poitou Charente ligt het nieuwe internationale viscentrum Pescalis, gericht op zoetwatervissen. Uniek in Europa met heel veel aandacht voor de natuur en de vissport. Tevens vind je hier het grootste zoetwater-aquarium, waar je de vissen mag aanraken. In de zomer is er een visclub, voor groot en klein en worden er vis/natuurtochten georganiseerd. De OUT! Vakantiehuizen op dit magnifieke visdomein vindt u op dit vakantiepark.

Meer dan een vis-vakantiehuis

Overigens zijn de OUT! vis-vakantiehuizen geen vis-vakantiehuizen pur sang. Het zijn gewoon echte vakantiehuizen die toevallig heel dicht bij een goed visstekkie liggen en eventueel de nodige extra faciliteiten daarvoor bieden. Maar de rest van uw gezin/gezelschap zal zich prima vermaken met heel andere tijdsbesteding!

Vergewis u van de plaatselijke regelgeving

De hobbyvisser is vaak goed op de hoogte van vislokaties en daar geldende wet- en regelgeving. Voor OUT! Vakantiehuizen gaat het ook te ver om volledige informatie te verschaffen aan een kennisintensieve hobby als de vissport. Daar waar ons ter plaatse voorkomende vissoorten bekend zijn, beperken wij onze informatievoorziening tot het daarvan vermelden bij onze visvakantiehuizen.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres