• Vraag? Hulp/voorstel/nieuwsbrief gewenst?
Rhône, gletschers, Matterhorn
Waar zit je in Zwitserland letterlijk tussen de hoogste bergen?

In Wallis! Of op z'n Zwitsersfrans Valais. De streek waar de Rhôhne ontspringt en naar het Meer van Génève stroomt. Met westelijk het massief van de Mont Blanc en de fraaie doorsteek naar Italië via de San Bernardopas en oostelijk de Grimsel-, Furka-, Sustenpas en zuidoostelijk, richting het Italiaanse Lago Maggiore, de fraaie Simplonpas.In het noorden zie je de +4.000m toppers van o.a. de indrukwekkende Eiger, Mönch en Jungfrau en vind je o.a. de Große Aletsch Gletscher. De grootste van Europa! In het zuiden bevinden zich trekpleisters als Saas-Grund, Saas-Fee, Zermatt en de karakteristieke Matterhorn, in de vorm van de bekende hoed, het symbool van Zwitserland.

Zermatt en Matterhorn

Aan de voet van de Matterhorn ligt Zermatt, waarvan de toeristische ontwikkeling sterk samenhangt met deze beroemdste berg ter wereld. Deze, sinds 1961, autovrije vakantieplaats heeft zijn oorspronkelijke karakter behouden en biedt bijna onbeperkte recreatiemogelijkheden. In de stad word je vervoert door elektrische voertuigen of door paard en wagen! Verblijf je niet in Zermatt, maar bijvoorbeeld in Grächen, St Niklaus of Täsch, dan parkeer je je auto bijv. in Täsch (ondergrondse garage) en neem je van daaruit de pendeltrein!

Wandelen, Mountainbiken

Wandelen, mountainbiken, klimmen en tochten in het hooggebergte zijn populaire activiteiten in de zomer en de herfst. De bergen van vierduizend meter en meer trekken ieder jaar veel alpinisten aan. Maar de 400 km wandelpaden voeren ook minder ervaren klimmende gasten door de bergwereld rond Zermatt. Wandelaars, maak de 5 meren tocht!
De tandradbaan rijdt van Zermatt de 3089 meter hoge Gornergrat op. Van hieruit geniet men van een overweldigend uitzicht op de Matterhorn, de gletsjer en het Monte-Rosa-massief.
Het met 3883 m hoogste met een kabelbaan te bereiken uitzichtspunt van Europa biedt ook een fascinerend panorama op de Matterhorn (4478 m) en de wereld van de bergtoppen van de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen. 15 meter onder het ijsoppervlak kan het gletsjerpaleis worden bewonderd. Zes skiliften en een kabelbaan ontsluiten hier het Matterhorn Glacier Paradise, het hoogst gelegen zomerskigebied van de Alpen op de Theodul-gletsjer.

Wielrennen

Het laatste weekend van juni is Zermatt de bestemming van de recreatieve wielrenners, op zoek naar een uitdaging! In het kader van Chasing Cancellara vindt op 29 juni 2024 de eendaagse wedstrijd Bern-Zermatt plaats. Boek nu uw vakantiehuis in/om Zermatt op OUTVakantiehuizen.nl! De race maakt deel uit van de internationale raceserie voor hobbyfietsers van Olympisch kampioen Fabian Cancellara en is bedoeld om deelnemers een bijzondere uitdaging te bieden. Wie slaagt erin de kampioen in te halen of zijn tijd te verslaan? De renners vertrekken vanuit de hoofdstad Bern over 300 kilometer en 5.000 meter hoogteverschil naar Zermatt! Meer info: https://www.chasingcancellara.com/

Gornergrat Zermatt Marathon

De hardlopers onder u boeken hun vakantiehuis op OUTVakantiehuizen.nl een weekendje later, want in het eerste weekend van juli vindt de marathon rondom de mooiste berg ter wereld plaats! Inschrijven en meer informatie: https://www.zermattmarathon.ch/

Golf

Wist u dat ook golfers hun hart ophalen in de frisse bergluft van Zermatt? U kunt terecht bij golfclub Matterhorn!

Zwemmen

Zwemmen? Zermatt heeft een overdekt zwembad, maar ik zou zeggen zoek een bergmeer! Bijv. de Leisee of de Grünsee!

Wintersport Matterhorn Zermatt

Het skigebied van Zermatt biedt meer dan 360 kilometer aan pistes, waarvan de meeste gelegen zijn boven de 2500 meter hoogte. Hierdoor is Zermatt bijna het hele jaar door sneeuwzeker (gletscher op de klein Matterhorn) en kunnen skiërs en snowboarders hier genieten van de beste poedersneeuw. Het gebied is geschikt voor zowel beginners als gevorderden met heerlijke lange afdalingen en biedt daarnaast ook tal van off-piste mogelijkheden voor de echte waaghalzen. Ook zijn er tal van andere activiteiten te beleven. Je kunt er langlaufen, sleeën, ijsklimmen en wandelen. Let wel, voor een voordelige wintersportvakantie kiest u niet voor Zermatt...

Uw OUT! Vakantiehuis

Zoek en boek via deze pagina de OUT! Vakantiehuizen in en rondom Zermatt. Voor een fantastische wintersportvakantie, een heerlijke bergbestemming daarbuiten (MBT, e-bike, raften, canyoning, klimmen-.abseilen, kayakken, paragliden, sommerrodeln, noem maar op) en een comfortabele uitvalsbasis naar plaatsen als Sion in het Rhônedal, bergmeertjes als het bekende Leukerbad, de Rhônegletscher en de genoemde high lights als de Grote Aletsch Gletscher en de vermelde, indrukwekkene bergpassen.
Come in, find OUT!

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres