Telemark

Noorwegen in het klein

Van Hardangervidda tot het Skagerrak

Van de Hardangervidda tot het Skagerrak biedt Telemark een diversiteit aan meren, bergplateaus, cultuurlandschap en stedelijk gebied met oude vissersdorpen aan de kust. Oftewel, Noorwegen in het klein.

Gaustatoppen, skien en Vradal

Het Telemarkkanaal met een lengte van 105km, dat feitelijk bestaat uit een aantal meren (Mosvatnet, Nisser, Tinnsja, Totak, Bandak en Norsjo) verbonden door kanalen en zich uitstrekt tussen de plaatsen Skien en Dalen, is een belangrijke toeristische trekpleister.
In diverse dorpen en steden zijn grote en kleine musea te vinden. Oude tradities zoals volksschilderkunst, houtsnijwerk en het maken van messen worden nog steeds in ere gehouden. Er zijn veel blokbouwhuizen bewaard gebleven, waarvan enkele uit de Middeleeuwen stammen. Telemark heeft 2 bijzondere staafkerken uit de 12e en 13e eeuw: de staafkerk van Heddal en de staafkerk van Eidsborg.

Wintersport

Ook in Telemark zijn er volop langlaufmogelijkheden, zoals de naam van de regio al doet vermoeden. Vradal biedt een klein, compact skigebied met ca. 15km piste, vooral geschikt voor beginners. Er zijn 's werelds eerste 8-pers.stoeltjeslift, 4 sleepliften en een snowpark voor snowboarders.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres