Oostenrijk

KarinthiŽ

KarinthiŽ, zonnig Oostenrijk van bergen en meren

Zuidelijk van Tauern- en Katschbergtunnel vindt U de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk: KarinthiŽ (Kšrnten).

Tussen Alpen en Karawanken

Zonnig ten zuiden van de Alpen (o.a. Hohe Tauern) leent KarinthiŽ zich met de vele bergmeren prima voor een watersportvakantie. De meren (Millstštter See, Ossiacher See, Weissensee, WŲrther See enz.) staan bekend om de bijzonder hoge waterkwaliteit. Vanuit het gebied maakt U gemakkelijk dagtrips naar SloveniŽ/KroatiŽ (Bled) en ItaliŽ (VenetiŽ).

Indrukwekkend hooggebergte

Het meest aantrekkelijk van KarinthiŽ is misschien wel het decor van hoogggebergte. Denk aan Naturpark Hoge Tauern, de NockalmstraŖe bij Uw OUT!-vakantiehuis aan de Maltschachersee of zelfs de gletscherwereld van de GroŖglockner ten noorden van Lienz nabij de Weissensee.

Traditioneel en authentiek

De dorpen en stadjes (Feldkirchen, St. Veith/Glan, Klagenfurt) zijn zoals U ze in Uw vakantie wil hebben: karakteristiek en authentiek. De streek kent vele bezienswaardigheden, denk aan Minimundus te Klagenfurt, de impossante dom van het verder nietige Gurk of de druipsteengrotten bij o.a. Griffen.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres