Dachstein-West

Indrukwekkende panorama's!

Dachstein-West
Dachstein-West: Blauwe piste 24 km
24 km
Dachstein-West: Rode piste 120 km
120 km
Dachstein-West: Zwarte piste 17 km
17 km
Dachstein-West: Langlauf loipes 264 km
264 km
Dachstein-West: Totaal km. skipiste 161 km
161 km
Dachstein-West: Pistehoogte 712-1700 meter
712-1700 meter
Dachstein-West: Totaal skiliften 49
49
Dachstein-West: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Puur skiplezier in fraai gesitueerd gebied

Er zijn veel gebieden in de Alpen met indrukwekkende panorama's, maar de regio Dachtstein-West met z'n Gosaukamm en het Dachstein-massief spant wat dit betreft de kroon. In het zuiden staan de toppen van de Hohen Tauern in een rij opgesteld. In het westen kunt u vrij uitkijken over het Tennengebergte, de Hohen GŲll en de Berchtesgadener Alpen. Wie onder skiŽn meer verstaat dan het verslinden van pistenkilometers, heeft met dit gebied een goede keuze gemaakt. De veelzijdigheid spreekt veel skiŽrs enorm aan.

Dachstein-West: familie skigebied!

De skigebieden St. Martin, LungŲtz, Dachstein-West, Abtenau en Postalm presenteren zich als een familiegebied zonder al te overvolle pistes. Kinderen zijn hier graag geziene gasten en voor het hele gezin zijn er interessante aanbiedingen en betaalbare combipassen. Of u er komt om te skiŽn of te snowboarden, er wachten pistes voor ieders keus en kunnen. Totaal biedt de regio ongeveer 90 kilometer pistes, bereikbaar met vele moderne liften. Ook is hier een uitstekend winterwandelgebied aanwezig.

Annaberg-LungŲtz

In het dorpje Annaberg op 777 meter hoogte en het ernaast gelegen dorpje LungŲtz kunt u op uw eigen manier genieten van uw vakantie: sportief of juist rustig. Het skigebied Dachstein-West is vanuit beide dorpen bereikbaar per skilift. De prachtige omgeving onder het Dachstein-massief is ideaal terrein voor wandelingen. Wandelen staat dan ook in beide dorpjes centraal. Pluspunt is ook de perfecte bereikbaarheid. Naast skiŽn en snowboarden heb je in Annaberg nog de mogelijkheid om te rodelen, schaatsen, ijsstokschieten of een rit met de paardenslee te maken.

Abtenau - Karkogel

In de wintersportplaats Abtenau wordt op actief en sportief gebied in een prachtig Alpenlandschap alles geboden wat uw hart begeert. Abtenau heeft een eigen skigebied van 10 kilometer pistes en is niet direct verbonden met de andere plaatsen in Dachstein-West. Er liggen 6 loipen van in totaal 50 kilometer in de buurt, waarvan een hoogteloipe van 15 kilometer op 1200 meter hoogte. Ook kunt u prachtig wandelen op de 50 kilometer lange paden gelegen in een schilderachtige omgeving.

Gosau

Dankzij het relatief grote aantal liften kan de gevorderde skiŽr naar hartelust in het gebied ronddwalen en ondertussen van het uitzicht op de Dachstein (2996m) en de grillige Gosaukamm genieten. Het 'Familienland' is de ideale combinatie van kinderlijk winterplezier en sportieve uitdagingen. Gosau is een rustig dorp omdat het dal na Gosau dood loopt op de rotsen en er dus nauwelijks sprake is van doorgaand verkeer.

RuŖbach

Tussen golvende bergkammen ligt het dorp RuŖbach op 817 meter hoogte. In dit kleine plaatsje met slechts 800 inwoners kijkt de wintersporter vanaf de pistes uit over het imposante rotsmassief van de Salzburger Dolomieten. Daarachter liggen de pieken van de BischofsmŁtze en de Hoher Dachstein, het stenen dak van de Alpen. Het plaatsje ligt aan een beekje en is goed te overzien. Vanuit RuŖbach zit u het snelst in het skigebied, waar een indrukwekkende cabinebaan 1500 mensen per uur naar de top van de Hornspitz kan transporteren. RuŖbach heeft een 90 meter lange half-pipe, de enige in het gebied.

St. Martin

St. Martin is een klein en knus dorp met ideale uitvalsmogelijkheden voor langlaufers en wandelaars. Voor een wintersport vakantie met veel rust en gemoedelijke sfeer zit u hier goed.

Naast skiŽn ook cultuur

Voor een dagje cultuur, kunt u een bezoek brengen aan de mooie stad Salzburg die binnen drie kwartier te bereiken is.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres