Ötztal

Oetz, Sölden, Obergurgl-Hochgurgl

Ötztal
Ötztal: Blauwe piste 106 km
106 km
Ötztal: Rode piste 145 km
145 km
Ötztal: Zwarte piste 58 km
58 km
Ötztal: Langlauf loipes 72 km
72 km
Ötztal: Totaal km. skipiste 309 km
309 km
Ötztal: Pistehoogte 813-3249 meter
813-3249 meter
Ötztal: Totaal skiliften 40
40
Ötztal: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


De drie skigebieden van het ötztal

Het Ötztal is het grootste zijdal van de Inn en wordt omringd door hoge Alpentoppen. In dit smalle dal zijn maar liefst 90 bergen die hoger zijn dan 3000m. en 86 gletschers! Het Ötztal biedt een drietal skigebieden, waarvan Sölden bij ons Nederlanders veruit de bekendste is. Het eerst skigebied dat u tegenkomt in het dal is echter Hochoetz, niet zo groot, maar met een gevarieerd aanbod aan pistes voor de hele familie. Helemaal achterin vindt u Obergurgl-Hochgurgl. Hochgurgl is een van de hoogst gelegen skioorden van Oostenrijk, Oberburgl biedt klasse, comfort en cultuur.

Oetz en skigebied Hochoetz in het Ötztal

Hochoetz is een mooi gevarieerd skigebiedje met een prachtig uitzicht op het 1300m. lager gelegen dorpje Oetz. Het dorp heeft nog echte Tirolerhuizen en biedt een fijn zwembad voor een minder weer-dag. Ook is het er goed wandelen en starten er twee langlaufloipes. Voor uitgebreidere mogelijkheden gaat u een dagje (met de bus) richting Sölden of, voor de langlaufers onder u, naar Kühtai.

Sölden, Hochsölden en Vent

Sölden is een natuuridylle met bergen, bossen rotspartijen. Het magnifieke grote skigebied biedt maar liefst 34 zwarte pistes, waarvan drie er een hoogteverschil van maar liefst 1700m. overbruggen! De hellingen rondom de Giggijoch zijn makkelijk, hier bevindt zich ook de skischool. In Sölden heeft men enorm geinvesteerd in kunstmatige sneeuw. Op maar liefst 90% van de pistes staan de nieuwste sneeuwkannonen, waardoor dit gebied het hele winterseizoen verse poedersneeuw biedt. Behalve sneeuwzeker biedt Hochsölden ook volop restaurants op de pistes en is er een levendige après ski en een bruisend nachtleven. Het biedt weinig faciliteiten voor langlaufers, maar snowboarders komen er volop aan hun trekken.

Comfort in Obergurgl en Hochgurgl

In vergelijking met het turbulente Sölden bieden de twee Gurgls meer kwaliteit, authenticiteit en sfeer. Dit uit zich in de vele meersterren hotels maar ook in de prachtige pisterestaurants waar niet friet en spagetti de boventoon voeren, maar gekozen wordt voor lokale specialiteiten. Dat "Klasse vor Masse" gaat blijkt ook uit de keuze voor een autovrij centrum. Overigens kan je er ook prima skiën op de brede zonnige pistes. Er zijn weinig wachttijden en het seizoen is lang. Wel is het hier allemaal wat prijziger en het is geen langlaufoord!