Stubaital

Vier skigebieden in een dal

Stubaital
Stubaital: Blauwe piste 63 km
63 km
Stubaital: Rode piste 47 km
47 km
Stubaital: Zwarte piste 34 km
34 km
Stubaital: Langlauf loipes 103 km
103 km
Stubaital: Totaal km. skipiste 144 km
144 km
Stubaital: Pistehoogte 982-3333 meter
982-3333 meter
Stubaital: Totaal skiliften 41
41
Stubaital: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Ski-autobanen

Als je van Innsbruck naar de Brennerpas rijdt kom je vlak na de indrukwekkende Europabrug langs het Stubaital, een van de mooiste en breedste dalen van Tirol. Aan het begin zijn het de kalkmassieven, aan het eind de graniettoppen die zich zelfs boven de gletschers verheffen. De vier gletschers van Stubaital vormen samen een van Europa's grootste "all-season"skigebieden. Mede ten behoven van het behoud van deze gletschers is men in dit dal zeer milieubewust.

Mieders en skigebied Serles

Aan het begin van het Stabaital ligt het dorpje Mieders, waar vooral gezinnen met kleine kinderen zicht thuisvoelen. Het bijbehorende skigebied Serles is klein en eenvoudig, ideaal voor de beginnende skiër. Door de wat lagere ligging zijn de temperaturen hier vaak aangenaam.

Telfes, Fulpmes en Schick 2000

Onder de grote rotsen van de Kalkkögel ligt het sneeuwzekere skigebied Schlick 2000, wlek het best bereikbaar is vanuit de dorpen Telfes en Fulpmes. Er zijn volop gemakkelijke en middelzware pistes. Door de noordelijke ligging zijn de sneeuwcondities goed tot laat in het seizoen. Fulpmes ligt niet direct aan het skigebeid maar is wel een ideale uitvalsbasis voor alle skigebieden in het Stubaital. Het is een levendig dorpje, zonder druk te zijn, dat maar liefst vijf verschillen skischolen biedt en volop andere ontspanning (o.a. wellness, overdekt zwembad, het treintje de Stubaibahn naar Innsbruck). Maar het allerbelangrijkste blijft toch dat niet alleen de alpine skiërs maar ook, de snowboarders, langlaufers èn de wandelaars hier aan hun trekken komen. Telfes is het zonnigste dorp van het dal en ligt temidden van 130km. loipen. En er zijn twee rodelbanen!

Het Eflerskigebied en Neustift

Het skigebied Elfer is overzichtelijk en biedt een prachtig uitzicht over de Stubaier bergwereld. Vanaf het bergstation van de elferstoeltjeslift loopt een acht kilometer lange rodelbaan door het Pinnistal terug naar Neustift. Neustift is een gemoedelijk bergdorp met volop faciliteiten. Van restaurants tot pubs,disco's en zelfs een theater. Maar er zijn ook volop sportfaciliteiten (zwembad, indoor tennis, quash) en natuurlijk de diverse rodelbanen!

Stubaier gletscher

Helemaal achter in het dal ligt het paradepaardje van het de Stubaital, de stubaiergletscher. Met de Stubaier Superskipas heeft u toegang tot alle skigebieden in het dal. De 110km. piste biedt mogelijkheden biedt mogelijkheden voor beginners, maar met 28 verschikllende zwarte pistes zeer zeker ook voor de vergevordenden. De brede, vlakke autobaan-pistes van de Eisjoch- en Daunferner zijn uitstekend om mee te beginnen.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres