Montafon

Silvretta Nova, Schafberg, Grabs en Golm, Hochjoch, Kristberg

Montafon
Montafon: Blauwe piste 111 km
111 km
Montafon: Rode piste 92 km
92 km
Montafon: Zwarte piste 43 km
43 km
Montafon: Langlauf loipes 102 km
102 km
Montafon: Totaal km. skipiste 246 km
246 km
Montafon: Pistehoogte 650-2330 meter
650-2330 meter
Montafon: Totaal skiliften 61
61
Montafon: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Van familiepistes tot tiefsneeuwmogelijkheden

De meer dan 200 kilometers pistes in de verschillende skigebieden van Montafon zijn toegangelijk met 1 skipas. Zowel beginnende als ervaren skiŽrs komen in het Montafon aan hun trekken. Vele middelzware pistes en schitterende tiefsneeuwmogelijkheden in het brede hoger gelegen deel in combinatie metveel blauwe pistes maken het aanbod voor een perfecte familievakantie compleet. Ook voor gezelligheid zit u hier goed.

Silvretta Nova met Partenen, Gaschurn, Gortipohl en St. Gallenkirch

Het skigebied Silvretta Nova is een van de grootste skigebieden van Vorarlberg en strekt zich uit over twee parallel lopende bergruggen van het Novatal. Je hebt 4 belangrijk dorpen in het gebied die allemaal aan de voet van de twee bergruggen liggen. Gaschurn is het grootste en drukste van de vier, ligt direct aan het dalstation en voor de aprŤs-ski moet u echt hierheen. St. Gallekirch is een zonnig plaatsje met volop mogelijkheden. Wie van rust houdt maar toch snel in het skigebied wil zijn moet naar Gortipohl of Partenen.

Gaschurn en Partenen

Gaschurn /partenen heeft haar gewone uitstraling behouden. Het prijsniveau ligt ligt lager dan skigebieden van de zelfde grootte. Daarom is het dorp zeer geschikt voor gezinnen. Partenen ligt 4 kilometer voorbij Gaschurn en is een toerski oord. Op de terrassen van het dorp zijn veel muziek optreden. Vanuit Gaschurn gaan er een cabine baan en een stoetjes lift omhoog naar 2010 meter. Hier is een blauwe piste die maar liefst 1000 meter omlaag gaat. Tussen het skigebied bevind zich Alpe Nova, het centrum van het skigebied. Er zijn 13 stoel en sleepliftjes. Er zijn een paar zeer leuke rode en zwarte pistes, en diverse blauwe pistes, het is dus een dorp voor de wat gevorderde skier. Voor de liefhebbers zijn de skisafaris vanuit partenen en Gargellen absolute aanraders. Aan de zuidkant van Partenen gaat de Vermuntbahn omhoog naar 1730 daar kunt u dus lekker in de zon skien. Snowboarders kunnen hier ook goed vertoeven er is een 100 meter lange halfpipe en een snowboardschool. Er is ook een tweedaagse tocht naar Piz buin op (3312m!) , de hoogtse berg van Vorarlberg . natuurlijk zijn alle snowboarders ook welkom op de pistes. Voor de langlaufers loopt er door het gehele gebied een 30km lange gespoorde loipe die loopt van de cabinebaan voor st. Gallenkirch tot aan Partenen, de moeilijkheidsgraad varieert van eenvoudig tot zwaar.

St. Gallenkirch en Gortipohl

St. Gallenkirch ligt aan de voet van een aantal bergkentens. Gortipohl hoort bij de gemeente St. galklenkirch dus daarom st. Gallenkirch-Gortipohl. Ook hier ligt de prijs lager dan skigebieden van dezelfde grootte. Ook hier heeft het dorp haar gewone uitstraling behouden Aan weerszijden liggen er skiliften maar deze liggen niet op loopafstand dus zal de skibus gebruikt moeten worden. Aan de westelijke kant van St.Gallenkirch loopt een cabine baan. Op 1650meter is er een station en een sneeuwzekere oefenlift voor de beginners. Vanaf hier zijn er een aantal sleep en stoeltjes liften die naar blauwe en rode pistes lijden. Snowboarders zijn natuurlijk overal welkom er is een 100 meter lange halfpipe en een snowboardschool. Voor de langlaufers zijn er verschillende loipes die variŽren van eenvoudig tot zwaar. Gortipohl ligt gunstig voor langlaufers. St.Gallenkirch heeft 12 kilometer wandelpaden. Vanuit het dorp gaat een leuke route die bergafwaarts gaat en daarna weer omhoog gaat.

Gargellen

Gargellen is de meest sneeuwzekere plaats van het Montafon, er is geen massatoerisme, geen doorgaand verkeer en erg goede toerskimogelijkheden. Het dorp Gargellen is niet zo groot maar wel uiterst sfeervol. Het heeft een klein maar sneeuwzeker skigebied en mooie skiroutes die door prachtige berglandschappen gaan. Er zijn twee korte oefenliften en 1 stoeltjes lift, als u boven bent met de stoeltjes lift zijn er 6 liften die naar de sneeuwzekere oosthellingen gaan. In het skigebied zelf zijn 5 kilometer officiŽle off-piste varianten, maar er zijn nog veel meer kilometers buiten de pistes. De berg vormt de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland dus u kan op uw ski's de grens over. De snowboarders mogen op alle pistes komen bovendien is er nog een 300 meter lang funpark en een halfpipe. Langlaufen kan helaas niet in Gargellen. In de winter worden wel wat weggetjes vrij gehouden om te wandelen.

Schruns met skigebied Hochjoch

Schruns en Gargellen worden vaak tegelijk genoemd. Dat komt omdat zij het centrum vormen van het Montafon gebied. Het dorp Schruns kenmerkt zich door de grote chaletachtige bebouwing. Aan de oostkant van Schruns gaan twee cabine banen van het skigebied Hochjoch naar Kapell op 1850m. Vanaf Kapell gaan er 11 liften naar de noordhelling. Bovenin en onderin het skigebied zijn uitsluitend blauwe pistes. De verbinding wordt gemaakt door een zwarte en een rode piste maar voor de minder gevorderde skiŽr is er ook een blauwe variant. Snowboarders zijn overal op de piste welkom, maar wellicht bezoekt u dan beter het nabijgelegen skigebied Grabs, met een 100 meter lange halfpipe. Vanuit het centrum van Schruns vertrekt een 7 kilometer lange loipen.

Tschagguns met skigebieden Grabs en Golm

Tschagguns is rustiger dan de andere dorpen en daardoor geschikt voor families met kleine kinderen. Ook Tschagguns kenmerkt zich door de groot opgezette chaletachtige bebouwing. Het leuke aan Tschagguns is dat het je een gevoel van vrijheid geeft.
Er zijn twee skigebieden bij het dorp, Grabs en Golm. Grabs is de kleinste van de twee, het bevind zich aan de zuidkant dus de zon schijnt er vaak. Het enige nadeel is dat het minder sneeuwzeker is. Grabs bestaat uit een korte oefenlift en een lange stoeltjes lift die naar een bergrestaurant op 1400m hoogte leidt. Boven is er dan nog een korte oefenlift. De afdaling is rood en om de afdaling slingert een rodelbaan. Buiten het dorp ligt het station van de cabine baan die naar het grotere skigebied Golm leidt. Golm bestaat uit ongeveer 22 kilometer blauwe en rode pistes, waaronder zelfs een worldcup afdaling. Er is ook een bergrestaurant: Gruneck waar u kan genieten van een prachtig uitzicht. Voor de snowboarders is er een 100 meter lange half pipe in het skigebied Grabs. In Golm is er een perfecte snowboard afdaling. Snowboarders zijn overal in de regio welkom. Ook voor wandelaars is het een leuk bestemming, al duurt het even voordat je alle bebouwing achter je hebt gelaten.