Lissabon en omgeving

Cultuur snuiven, zandstranden, fado, golf & veel natuur

De Taag en de Taagvallei

De regio Lissabon staat centraal voor een afwisselende vakantie waarin u strand, stad, cultuur en natuur combineert. U vindt hier verschillende schitterende natuurgebieden met veel wandelmogelijkheden, een prachtige kustlijn met sfeervolle badplaatsen en mooie uitgestrekte zandstranden. De regio herbergt een schat aan cultuur met gotische kathedralen, enorme kloosters, bijzondere musea en de mooiste middelee uwse monumenten uit het verleden van Portugal.

Van de Costa do Estoril naar Obidos en Sintra

Ten noorden van Lissabon ligt de Taagvallei met golvende heuvels, ruige kliffen, rotsen en prachtige stranden. Hier vindt u de Costa do Estoril, ook wel de Portugese Riveira genoemd, met sfeervolle badplaatsen zoals Cascais en Estoril (waterskiën en surfen). In Estoril vindt u prachtige parken, lanen met palmbomen, villas en paleizen, een casino en een fijne wandelpromenade. Het vissersstadje Cascais ligt in een beschutte baai en is nog echt een authentiek plaatsje. Voor de kust van Penich e ligt een mooi gebied om te duiken.
Meer het binnenland in ligt natuurpark das Serras de Aire e Candeeiros. Er zijn diverse uitgezette wandelroutes en hier liggen meerdere druipsteengrotten. In Mira de Aire ligt de grootste. De grottentocht hier eindigt bij een zwembad met leuke glijbanen voor de kinderen.
Aan cultuur ontbreekt het ook in deze streek niet met de prachtige abdijen van Alcobaca en Batalha, het betoverende ommuurde dorpje Obidos of de stad Tomar met haar overweldigende kasteel en het klooster Convento de Cristo. Een aanrader is het stadje Sintra. Deze parel staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Bewonder hier o.a het Palácio Nacional de Sintra, het Palácio da Pena (en het park) en Castelo dos Mouros.

Lissabon: de witte stad

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, kunt u niet overslaan tijdens een verblijf in de regio Lissabon. 'De witte stad' verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. U vindt er schilderachtige, bochtige en smalle straatjes, maar ook brede winkelavenues, pleinen en fonteinen. U kunt er winkelen, de talloze historische monumenten bezoeken of ronddwalen in de oude wijken Alfama en Bairro Alto, waar het typisch authentieke stadsleven terug te vinden is. In deze wijk kunt u genieten van de melancholieke fadomuziek in één van de fadorestaurants of cafés en genieten van de typisch Portugese keuken. In de wijk Belèm zijn veel schatten uit de tijd van Vasco da Gama terug te vinden, zoals de Torre de Belèm (weids uitzicht over de Taag) en het klooster Mosterio dos Jernimos. Pak een oud geel trammetje (tram 28!) die nog trots dienst doen in de smalle sfeervolle straatjes of ga te voet. Het grootste aquarium (Oceanàrio) van Europa en dierentuin Jardim Zoologica vindt u ook hier. Lissabon is in elk opzicht bijzonder!

Parque Natural da Arrabida & de stranden van Costa de Lisboa

Ten zuiden van Lissabon ligt de Costa de Lisboa. Deze kuststrook is rotsachtig maar er zijn ook veel mooie zandstranden, bijvoorbeeld die van de Costa da Caparica rond het schilderachtige vissersplaatsje Sesimbra (duikmogelijkheden & duikscholen) en het afgelegen schiereiland Troja dat tegenwoordig een populair zonnevakantieoord is. De Costa Azul ligt iets zuidelijker en heeft prachtige stranden en schitterende zeegezichten, en een afwisselende natuur. Hier liggen een aantal bijzondere natuurgebieden. Waaronder het natuurreservaat Estuário do Tejo, een moerassig gebied met meer dan 40.000 vogels. Ook de laguna Lagoa de Albufeira en het spectaculaire Parque Natural da Arrábida op het schiereiland Setúbal, dit is een langgerekt heuvelachtig natuurpark vol bossen met aan de zuidkant witte zandstranden. Hier kunt u goede wandelingen maken. Vanuit Setúbal kunt u met een boottocht dolfijnen gaan spotten. Bij Fonte da Telha (Setúbal) vindt u de beste (wind)surfplek.

Tal van golfmogelijkheden

Golfliefhebbers kunnen hier terecht op prachtige golfbanen, die door sommigen tot de besten van Europa worden gerekend! Rondom Lissabon bevinden zich meer dan 20 golfbanen. De meesten liggen rond Estoril en Sintra, maar ook ten noorden van Lissabon, op het eiland Setúbal en ten westen van de Taag vindt u golfcourses. Uiteraard is het ook mogelijk een traditioneel stierengevecht bij te wonen, bijvoorbeeld in Santarm, Villa Franca, Xira of Coruche.

U bent dus zeker van een mooie en afwisselende omgeving met genoeg toeristische trekpleisters bij de Out! Vakantiehuizen accommodaties die in deze regio gelegen zijn.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres